Snart seriestart – vi ser både fremover og bakover

rydje.JPGVi kan vel si at årets sesong begynte dagen etter at opprykket var et faktum. Skal man pusse opp et lag, fra 3. divisjonnivå til et lag som mestrer 2. divisjon har man nok å henge fingrene i. Mange strømlinger var skeptiske da hele høsten gikk uten at det ble klart med noen signeringer. Hva skjer på klubbhuset, bortsett fra hammerslag selvfølgelig? Nå viste det seg at apparatet ikke hadde liggi på latsiden og utover desember, helt om mot julaften faktisk, rant det på med meldinger om spillere som hadde signert for Romerikes stolthet. Uten å ha helt oversikten snakker vi nå om at en syv-åtte (ni?) nye spillere har kommet. Ut har det forsvunnet ennå fler. Alle rundt klubben håper og tror at stallen vi har nå skal slå godt i fra seg. Kjetil Rydje (bildet) har klokketro på gutta.

Treningskampene har vel strengt tatt ikke vært all verden. Vi kunne vel rimelig rask se at ledelsen hadde lagt opp til en progresjon i kvaliteten på motstandere, altså til bedre og bedre motstand. Når vi ser hva LSK og VIF har stilt av lag i de siste kampene har vel ikke dette holdt helt stikk, men slik kan man ikke forutse. Vi startet med 2 uavgjorte kamper, 2-2, mot både Ullern og Elverum. Deretter kom en noe nær katastrofekamp mot Galterud. 4-1 tap i Kongsvingerhallen. Dette ble rask rettet opp med 7-1 mot Blaker. Deretter ble det nok et uavgjort resultat mot et godt 3. divisjonslag, KFUM. Neste ut var ny-nedrykkede Ørn som frekke nok vant 1-0 på Strømmen Stadion. Deretter ble den seier 3-2 over Høland og tap med sammer siffer for opprykksfavoritt Nybergsund. Det har også blitt to klare seire over, som nevnt, ikke altfor sterke 2.lag, tilhørende Vålerenga og LSK. I en treningsleier-lignende helg spilte de grå nok en gang 2-2 mot Ullern, før oppløftende 1-0 over kommende seriemotstander Gjøvik/Lyn. Vi biter oss merke i at alle kampene, foruten 1, har blitt spilt på Strømmen Stadion. I skrivende stund gjenstår det en kamp, mot Skeid, før alvoret braker løs.

Hvordan tror vi så laget står rustet i forhold til comebacket i 2. divisjon? Baserer vi oss utelukkende på resultatene fra treningskampene skremmer ikke det vannet av noen. Vi har jo blant annet hatt Tønsberg-fans innom sidene som ikke akkurat har vært imponert. Nå tror vi resultatene ikke forteller den hele og fulle sannhet om hvor vi står i dag. Vi baserer det blant annet på at vi knapt har stilt laget som vil løpe ut på matta den 14. april, mot nettopp Tønsberg. Kjetil Rydje og hans assistenter har videre kjørt laget knallhardt rent fysisk denne vinteren. Policy`en må ha vært noe lignende «fysikken kan vi trene til det optimale, vi skal ikke tape fotballkamper på at vi ikke orker å løpe». Når gutta blir friske og raske i beina tror vi dette vil slå positivt ut. Dette har vi vel i og for seg allerede sett effekten av. Kjetil Rydje er som nevnt optimistisk. Han vet utmerket godt hvor nivået ligger i dagens 2. divisjon, hvorfor skal vi da ikke dele hans optimisme?

sboberg.bmpNår det er sagt, spranget fra 3. divisjon til 2. divisjon er det største som finnes i seriesystemet. Vi går fra bredde til topp. Lagene de grå skal ta seg av nå er mer eller mindre proffesjonelle klubber med høye budsjetter. Langt høyere enn det Strømmen IF har. Målet må jo på sikt å være, også for Strømmen, å bygge opp et større budsjett, men forskjellen er så stor at det praktisk talt er umulig å gjøre dette på 1 mellomsesong. Men klubben har tilsynelatende en mann, Stefan Boberg (bildet), som har stor kunnskap og evne til å «selge» klubben. Dette skaper optimisme og er gull verdt i den situasjonen klubben er i nå. Vi håper og tror at dette gode arbeidet fortsetter, og blir enda mer lønnsomt i tiden fremover.

Her skal det også sies at vi som tilhengere også kan bidra. Vi må vise at det er interesse rundt klubben. Vi må stille opp på kamper og tilstelninger. Vi må vise for alle mulige sponsorer at eksponeringsmulighetene er bedre i Strømmen IF enn i eksempelvis Lørenskog, Eidsvold Turn eller Groruddalen for den saks skyld. Sånn funker dette markedet. Vi får noen sponsorkroner fra folk som har hjerte for klubben, men øvrige setter pengene der de tror de får best valuta for innsatsen. Dette må Boberg og co. selge inn, og det blir enklere med vår hjelp! Et SIF med stor lokal forankring er interesant for folk med penger og en merkevare. (Boberg får bare arrestere oss hvis vi tar feil…)

Klubben hadde kick-off på Baråtti for kun kort tid siden. Det var nesten flere spillere enn øvrige der. Det er rett og slett for dårlig. Men, det er og blir sånn at man må begynne å annonsere for slike arrangementer mye lengre tid i forveien. Det nytter ikke å komme ut med dette 4 eller 5 dager før festen. Da har folk allerede planlagt hytteturer og annet. Dette er et arrangemet det må bygges opp mot lang tid i forveien. Gjøre det til en happening. For arrangementet i seg selv er knallbra. Hele Baråtti kledd i rødt og grått, flagg, sang og presentasjon. Rammen rundt fortjener så mye bedre oppmøte. Neste år foreslår vi å komme opp med en dato i januar. På den måten kan vi ha diverse effekter klare for salg og fremvisning. Da får vi også god tid til å bygge opp under noe som kan bli en flott tradisjon, både for spillere, supportere og sponsorer.

I vår pågående «poll» tipper (i skrivende stund) omtrent 50% at Strømmen vil havne et sted mellom 7-11 plass på tabellen. Dette viser (i Oddvar Stenstrøm-stil) at folk har en edruelig holdning til comebacket i 2. divisjon. Den menige strømling mener altså at de grå ikke vil rykke ned, samtidig som man gir uttrykk for at de ikke tror dette blir en «walk in the park». Vi tror det er en sunn og god innstilling til sesongen.

For vår egen del strekker våre visjoner seg noe høyere opp på tabellen. Vi kjenner lite eller ingenting til supporterskarene til våre motstandere. Det er vel å anta at Tønsberg og Pors kanskje er blant de største, således får vi målt oss med en gang vi også. Her er vi likevel skråsikre på at vi kommer til å grisebanke de, så blir det opp til gutta å gjøre det samme ute på banen.

Med dette ønsker vi alle i og rundt klubben lykke til i sesongen 2007.

(bildebruk krediteres mannen som har råd til kamera – webmaster flash)

Share

Legg inn en kommentar