Gratulerer med dagen! Strømmen IF fyller 98 år

SIFI På denne dag er det nøyaktig 98 år siden Strømmen Idrettsforening ble stiftet. Eller rettere sagt siden forløperen Strømmen Fotballklubb (senere Norrøna) ble stiftet. Hvis du har behov for litt ekstra tidsfordriv gjennom den spennende sesonginnspurten anbefaler vi denne artikkelen. Her kan du lese om de 98 årene klubben har eksistert så langt.

Bildet viser blant annet den første obligatoriske  kampen Strømmen spilte våren 1912, lagbilder fra hvert decennie og fra NM finalen i 1971.

Dette er på ingen måte noen offisiell klubbhistorie. Det du finner her er derimot et uhøytidelig sammensurium som omhandler fotballen på Strømmen gjennom 98 år. Vi har sikkert glemt en hel masse samtidig som det vi vier størst oppmerksomhet neppe er det viktigste. Men faktaopplysninger har vi etter beste evne forsøkt å ha et edruelig forhold til.

Klikk deg inn på de syv delene under hvis du kjeder deg og vil lese mer om Strømmen Idrettsforening.

.

Mandag 25. september 1911 skjer det store ting på Losjelokalet i Strømmen sentrum. Et tosifret antall yngre menn samles for å stifte en fotballklubb. Første del tar for seg Strømmensfotballen i årene før krigen.

Fotballens historie på Strømmen (I)

.

Tyskerne har kommet seg hjem og navnet Strømmen Idrettsforening blir navnet når idrettsfolket på Strømmen slår pjaltene sammen etter krigen. Klubben som iført lånte drakter spilte sin første fotballkamp på Eidsvoll sommeren 1912 kjemper plutselig helt i toppen av norsk fotball. Årskavalkaden fortsetter med årene fra 1945 til 2008.

Fotballens historie på Strømmen (II)

.

Vi fortsetter med noen faktaopplysninger, tettstedet Strømmen, tilskuerne og supporterne.

Fotballens historie på Strømmen (III)

.

Avsnittet om landslagsspillere gjør du fort unna. Deretter følger noen gode historier før vi kikker nærmere på hvordan lokalpressen på Romerike har bidratt for klubben. Eller kanskje nettopp det motsatte. Rødt og grått er uvanlig – og pent – pent nok til at drakta får sin velfortjente oppmerksomhet.

Fotballens historie på Strømmen (IV)

.

Køppen har en spesiell plass i norsk fotball og det samme har lokaloppgjørene. For vår del er det begrenset med suksess i begge kategoriene. Alle er stolte av sin egen hjemmebane og denne delen avsluttes med noen ord om vår kjære Strømmen Stadion.

Fotballens historie på Strømmen (V)

.

Andre klubber sparte noen kroner på å utelate klubbmerket på drakta – Strømmen har spilt med den velkjente logoen på brystet i alle år. Avslutningsvis ser vi på den aldersbestemte fotballen i klubben.

Fotballens historie på Strømmen (VI)

.

Bonusmateriale, lettere usaklig:

Fotballens historie på Strømmen (VII)

Share

Én tanke om “Gratulerer med dagen! Strømmen IF fyller 98 år

Legg inn en kommentar