VI RYKKER SJELDEN NED

Uønskede elementer på Strømmen Stadion

Uønskede elementer på Strømmen Stadion

Overskriften kunne vært VI RYKKER ALDRI NED.

Overskriften burde kanskje vært VI RYKKER ALDRI NED. Men vi må vel innrømme at nedrykksspøkelset har en ubehagelig klam tilstedeværelse i områdene rundt Sagelva og Strømmen Stadion.

 

29. serierunde. Strømmen – Alta, Strømmen Stadion søndag 23. oktober. Avspark 15:00.

 

Vi møtes på stadion fra klokka 13:00. VI RYKKER ALDRI NED!

 

 

 

 

... elementer som Berntsen må fjerne

... elementer som Berntsen må fjerne

Som sagt rykker vi sjelden ned. Siden krigen har Strømmen IF rykket ned elleve ganger. Sist var i år 2000 da vi rykket ned fra 2. til 3. divisjon (pga omlegging av seriesystemet). De ti øvrige gangene var i 1998 (til 3. div), 1993 (til 2. div), 1988 + 1986 (fra Tippeligaen), 1978 (til daværende 3. div), 1971 (til daværende 4. div), 1964 (fra Landsdelsserien pga serieomlegging), 1961 (fra Hovedserien) og 1955 (fra Hovedserien). Med andre ord ti år siden forrige nedrykk. For øvrig har to av de elleve nedrykkene blitt avgjort på målforskjell, vi snakker 1971 og 1962.

 

 

Nå er det, nok en gang, vinn eller forsvinn. Ikke i teorien denne gangen heller, dog i praksis. Vi starter med detaljene i forkant av de to siste serierundene. Tabellen (hvor altså lag nr 13 rykker ned):

11. Alta …………28 9 8 11 -7 35 (Strømmen B, Bryne H)

12. Asker ………28 9 7 12 -11 34 (Hødd H, Sandefjord B)

13. Strømmen .28 8 7 13 -18 31 (Alta H, Nybergsund B)

 

Taper vi mot Alta eller Nybergsund rykker vi ned, så enkelt er det. Med fire poeng er vi avhengige av at Asker taper begge sine gjenstående kamper. Tar vi seks poeng er vi fortsatt avhengige av at Asker ikke vinner en av sine to kamper eller at Alta ikke slår Bryne i siste serierunde.

 

Tja… hva synes dere? Vi gidder ikke å mene så mye, bare nøyer oss med og konstantere at mulighetene for ny kontrakt så absolutt er tilstede. Men da må fokuset være på å ta seks poeng, ikke hvordan det går i de andre kampene eller hvor god eventuelt lite god dommeren er. Nok av eksempler på lag som har rotet bort poeng og rykket ned etter dårlige nyheter fra speakeren. Vi må vinne kampene – glem alt annet, absolutt alt annet.

 

 

Vi har Tom Kristoffersen ute med gule kort, Nilsen eller Garcia tar vel den plassen. Uvisst om Kerr er tilbake. Hvis noen, for eksempel en av stopperne, har lungebetennelse har vi en utmerket midtstopper i Yabre. Bare sånn for å nevne det. De ni med to/fire/osv gule ofrer vi ikke en tanke, håper ingen andre gjør det heller. Erstattere har vi nok av. Kort også for så vidt, det er poeng vi mangler.

 

Og nå må som kjent poengene komme. Hvis ikke rykker vi ned.

 

Søndagens motstander og nedrykkskonkurrent heter Alta Idrettsforening. Klubben ble stiftet 29. mai 1927 som Elvebakken Idrettslag. I 1931 skiftet de navn til Alta Idrettslag og 10. juni 1946 idrettslag erstattet med idrettsforening. Som kjent ville NFF helst ikke ha med nordlendinger, kjerringer og utlendinger de første 60 årene det ble drevet organisert fotball her i landet. Men det var nok av mindre betydning for Alta da den første fotballbanen i byen ble åpnet på femtitallet. Ti år senere ble underlaget noenlunde brukbart og bestod av leire bundet sammen med en blanding av sagflis og spon på toppen. Siden den tid har de fått både gress og kunstgress, mer om det under. På nittitallet gikk Alta fra å være et av mange trauste nordnorske lag til å bli en av landsdelens ledende fotballklubber. I 1990 rykket man opp til det som i dag er 2. divisjon og i 1994 debuterte klubben på Adecconivå. Debuten i den ordentlige Adeccoligaen kom i 2003, og siden 2008 har Alta kontinuerlig spilt i divisjonen under Tippeligaen. Beste serieplassering er en sjetteplass i 2009 (Adecco). I køppen er det vel årets kvartfinale (tap mot Start) som er klubbens beste prestasjon. Alta IF driver også med enkelte idretter uten offside. Tre idretter for å være presis, de tre er håndball, friidrett og ski.

Supporterklubben heter Steinberget.

 

 

Alta er med sine 19 000 innbyggere Finnmarks største by (bykommune). Byen, som heter Álaheadju på samisk og Alattion på kvensk, ligger ganske langt unna Strømmen, 1 764 kilometer med bil for å være nøyaktig. Velger du derimot å kjøre like langt i motsatt retning, altså sørover, kommer du nesten til Roma. Det er da snakk om korteste vei. Alle veier fører som kjent til Rom. Alta er blant annet kjent for sine helleristninger og den storstilte Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeinovassdraget i 1981. Byen ligger i luftlinje 250 kilometer fra grensa til Russland, omtrent det samme til Sverige og litt kortere til Finland.

 

Ved årets kommunevalg ble Arbeiderpartiet størst med en oppslutning på 29,0% og Høyre nest størst med 26,9%, for øvrig en fremgang på ikke mindre enn 20,3 prosentpoeng. Ny ordfører etter Geir Ove Bakken (Ap) er Laila Davidsen fra Høyre. Hun styrer ved hjelp av et flertall bestående av Høyre, Frp, Venstre og Kystpartiet. Ved sametingsvalget i 2009 fikk Ap 25,3%, Frp 17,8%, Nordkalottfolket 13,6% og NSR 12,5%.

 

 

 

Da Alta Idrettspark, også kalt Aronnes, ikke tilfredsstiller NFFs krav til infrastruktur har Alta spilt sine Adeccokamper i Finnmarkshallen siden 2008. Hallen er sertifisert for 1 000 sittende og 300 stående tilskuere. Alta hadde i 2010 et snitt på 664 tilskuere pr kamp i Finnmarkshallen, med en hjemmekamp igjen er årets snitt 626 pr kamp (Strømmen snitter på 444 før søndagens kamp). Publikumsrekorden i hallen er fra 2002 da 2 204 tilskuere så ”fotballkampen” mellom IF Mølja og FK Tufte. På Aronnes, også kalt Alta Idrettspark, er publikumsrekorden 2 905 mot Rosenborg i køppen i 1995.

 

 

Strømmen og Alta har møtt hverandre i tre obligatoriske fotballkamper, alle i Adeccoligaen. I fjor vant vi 6-0 hjemme og tapte 1-3 borte. I år delte vi poengene etter uavgjort 1-1 i Finnmarkshallen.

 

 

 

Share

5 tanker om “VI RYKKER SJELDEN NED

  1. Har tro på at vi skal ro i land denna seieren, eneste vi får gjort for og hjelpe til er og gi alt fra tribunen… Har konkludert med at jeg ikke skal ha stemme igjen før neste helg, da vi sikkrer videre kontrakt i trysil….

  2. Viser de matchen (United-Shitty) på pøbben eller må jeg ta med en kasse med gløgg? Er søndagsgløggtørst igjen, men det må da være lov.

    1,85 i odds på Strømmen ifølge NT. Verdt å spille på. Satser en høvding som da vil gi meg en finfin avkastning. Spenna skal brukes på gløgg etter match.

  3. Hvis du ikke har fått med deg sluttresultatet kan jeg opplyse om at Shitty vant 6-1. Jeg putta de fire siste. Med hælen.

Legg inn en kommentar