Tilbake til hverdagen

romerikeStrømmen – Follo. Søndag 21. juni. Strømmen Stadion. Avspark 18:00.

Du kommer?

Rockwood pub åpner tidlig.

I løpet av fire dager spilte vi mot Lillestrøm og Fredrikstad. Vi nærmest rundspilte Lillestrøm og tok med oss et poeng fra Fredrikstad på en dårlig dag. Les gjerne en gang til hvis du ikke skjønner hva jeg skriver. Faktisk skjønner jeg det knapt nok selv.

Ikke for å bli plomp og ekkel, men hva ville strømlinga fra 50-tallet sagt? Hva ville Pølse-Bjarne gjort? Når vi tapte 4-3 mot Fredrikstad i 54 (køp) dytta han bilen til treneren (Jesper) ned i dalen bak folkets hus. Sikkert ikke alene, men da som nå var det sikkert greit å ha en å skylde på. Hva gjorde vi og hva tenkte vi egentlig? Selv tenkte jeg at her burde vi tatt to poeng til. Resten er fotballhistorie. Da tenkte jeg ikke. Heldigvis er det ikke lett å se meg på tv-bildene. Bestefattern sa det var morsomt å slå Lillestrøm. Det trodde jeg for så vidt på, men at det skulle være så morsomt sa han aldri noe om. Mulig han var diplomatisk, han hadde jo redda bestemuttern fra et evig liv på feil side av elva. Og så har jeg jo to besteforeldre. Hadde i hvert fall, han andre var medlem i Strømmen IF fra 27. juni 1945 til 4. april 2015. Vel, han betalte jo medlemskapet for i år og er vel sånn sett medlem ennå. Det sies det kom gledesrop fra Stalsberghagan når Daniel Moen Hansen putta. Det skal være usagt, jeg var ikke der, men hvor lydene eventuelt kom fra kan jeg tenke meg. Tipper Tryggen ropte høyest, Julius Johansen var muligens mer beskjeden, Erik Nygren sa nok akkurat hva han mente og Sigurd klemte Evelyn. Jan Tangen var størst, er størst, vil alltid være størst og var sikkert minst like glad som Eilif Snare og Peder Scheie til sammen. Presten som overlevde Sachsenhausen altså, ikke barnebarnet som var fjorårets A-lagsoppmann. Daniel Moen Hansen og dere andre, vet dere egentlig hva dere gjorde? Simon Thomas, when you saved us in the ekstraomganger, did you know what it meant to some of us? You can’t forestille deg. Really, you can’t.

Tilbake til hverdagen er overskriften. Sånn sett er Follo en grei motstander. Follo kom til køppfinalen i 2011 eller noe sånt. Mjøndalen rykka opp til Tippeligaen i fjor. Hva det har med oss å gjøre? Tja, skjønner du ikke det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg.

Status er 18 poeng. Tabellen leser du like bra som meg. Hva som bør være målsettinga tør som vanlig ingen å si. Ikke jeg heller. Men tre poeng mot Follo og et hederlig resultat eller to mot Sogndal og Sannes, da er vi på god vei. Hvor skjønner du sjøl.

Vi har Schultze ute med kort, Konate er fortsatt ikke helt på gli og Moen Hansen er kanskje ikke helt fit for fight ennå. Ikke for 90 min i hvert fall. Uten å gå i detaljer har vi uansett et lag mer enn bra nok for å slå Follo og få en firepoengs luke på dem. Da ser vi oppover. Dog skal det sies at hver gang vi har sagt det de siste fem årene har det….. tja, ikke funka helt. Dere må tro på det selv. Gi f i om administrasjonen får masse ekstraarbeid eller om kjerringa ikke liker at du spiller tv-kamper. Dere er bra nok. Både til opprykk og køppfinale. Steinar, hadde det ikke vært greit å hilse på Kongen? Mulig vi har noen sosialister på tribunen som ikke liker monarkiet, men glem han feite presten og stå opp for Sagelva, Trevarn og Stalsberg gård. Dessuten er han aldri på kampa.

Rockwood Pub åpner som vanlig senest 15:00, husk medlemskort for medlemspriser. Og drit i om naboen ser at du går inn døra, er ikke dermed sagt at du snart kommer til å drukne i elva eller på puben over gata. Avspark 18:00. På Strømmen Stadion. Nå tar vi en nærmere titt på motstanderen;

Follo Fotballklubb ble stiftet 29. september 2000 som en overbygningsklubb for klubbene Ås IL, Ski Fotball, Oppegård, Langhus IL, Nordby IL og Vestby IL. Klubben er altså inne i sin femtende sesong og har tilbrakt en av sesongene i 3. divisjon, sju i 2. divisjon og fem i Adeccoligaen. Beste plassering er 11. plass i Adecco sesongen 2005 og i Norgesmesterskapet er rekorden finalen mot Strømsgodset i 2011. På veien dit ble Lillestrøm slått 4-2 i 3. runde, RBK i semi og Sogndal i kvarten.

Strømmen har møtt Follo i seks obligatoriske kamper, to i 2008 da klubbene var i samme 2. divisjonsavdeling (vi vant 2-1 hjemme og 3-2 borte) og flere gagner ……. orker ikke redigere mer……. Litt forenklet – og litt feilaktig – kan man si at Follo FK i praksis er Ski IL som har skiftet navn. Ski er den eneste av de fem moderklubbene som tidligere har markert seg i norsk fotball og det var Ski som hadde plassen i 3. divisjon Follo overtok i 2001. Strømmen har tidligere møtt Ski i serien i 1973, 1997 og 2000 samt i cupen i 1955, 1992 og 1998. Resultater fra de innbyrdes kampene:

1955: Strømmen – Ski 7-2

1992: Ski – Strømmen 0-1

1997: Ski – Strømmen 1-0

1997: Strømmen – Ski 0-2

1998: Ski – Strømmen 1-3

2000: Strømmen – Ski 0-4

2000: Ski – Strømmen 3-3

Supporterklubben til Follo FK heter Followers.

Follo er en av tre regioner i Akershus fylke, har 124 643 innbyggere og et areal på 819 kvadratkilometer fordelt på syv kommuner. Til sammenlikning har Romerike 242 361 innbyggere og et areal på 3 806 kvadratkilometer. Nesodden og Frogn (Drøbak) er de to kommunene som ikke er med i fotballsamarbeidet Follo. Kommunen og byen Ski er distriktssenter i Follo og har 28 120 innbyggere, en fordobling siden 1980. Etter kommunevalget i 2007 har Høyre fire ordførere i Follo (Ski, Oppegård, Frogn, Vestby) mens Arbeiderpartiet (Ås), Fremskrittspartiet (Enebakk) og SV (Nesodden) har en hver.

Follo FK spiller hjemmekampene sine på Ski Stadion. Banen ble åpnet i 1956 og tilskuerrekorden på 3 128 fra en cupkamp mot Vålerenga ble slått da 4 508 overvar semifinalen mot Rosenborg i 2011.

Verken Strømmen eller Follo kan beskrives som noen publikumsmagneter. Vi snitter så langt på 421 tilskuere pr kamp og Follo med et snitt på 821. Da vi møtte Follo i 2008 betalte 206 for inngangsbilletten på hjemmekampen og i returoppgjøret gjorde 151 det samme. Årets (2011) kamp lagene i mellom ble sett av 170 tilskuere. Vi regner med at disse tallene blir slått når vi tar tre poeng mot Follo førstkommende søndag klokka 18:00 på Strømmen Stadion.

Share

Legg inn en kommentar