Rydje trekker seg


Strømmen startet høstsesongen i samme tralt som i vårsesongen. Etter 1-4 hjemme for Mjøndalen valgte derfor Kjetil Rydje å trekke seg som hovedtrener. Dette er en trist sorti for en gjennomgående likanes kar – men likevel en nødvendighet. Under denne sesongen har ikke laget tatt noen skritt fremover, være seg spille- eller poengmessig. I tillegg har det vært mye støy i og rundt spillergruppa. Kapteinsbytte og sparking av spillere har vært noen av indegriensene. Sett utenifra har dette blitt sett på som mangel på god ledelse, eller i beste fall naiv snillisme.

Vi tillater oss også i en sådan stund å nevne at Kjetil står for en optimistisk og offensiv fotball. Spesielt under fjoråret spilte laget noen fantastiske hjemmekamper som gjorde at man la seg med et smil om munnen. Grunnideèn vi har om fotball går således hånd i hånd med hvordan Kjetil vil at fotball skal spilles. Derfor er det utrolig synd at det ikke gikk sånn.

Inntil videre overtar hjelpetrener Per Einar Gjelsvik. En grei kortvarig løsning, men etter vår mening neppe en langvarig. Det viser seg gang på gang at folk fra samme team og regime mangler de nye impulsene og respekten som trengs i slike situasjoner. Så får vi bare spekulere i hvem Per N. og co. nå har rettet kikkerten imot.

Kampreferat:
Sommerferie, regn og en ellers helt for jævlig lørdag ettermiddag på Strømmen Stadion ble bevitnet av sesongens nest laveste tilskuertall. De 167 som betalte sine inngangspenger fikk se to lettkjøpte mål av bruntrøyene før kvarteret var spilt. Fire minutter før pause var oppmerksomheten rettet mot en mulig kort corner fra gjestene. Den ble ikke kort og dermed ble vel kampen avgjort. Når Kopperud reduserte på tilleggstid i første omgang kunne det blitt blåst nytt liv i kampen, men det ble det vel strengt tatt ikke. Mjøndalen kontrollerer og fastsetter til 4-1 et par minutter før slutt. Seks gule kort fikk vi med oss også, de to siste ble til ett rødt på Petter. Vi kunne nok ha trengt deg mot Strømsgodset neste uke.

Topp mot bunn. Ganske tydelig også i regnværet. Mjøndalen skaffet seg med denne seieren en luke på seks poeng i toppen. Romerikes Stolthet Strømmen IF ligger fortsatt nederst. Men helsvart er det ikke. Ikke tabellmessig i hvert fall. Kaster vi et blikk oppover tabellen er det 9 poeng opp til Sprint/Jeløy, 8 til MS og Valdres, 6 til Godset, 5 til Stabæk, 4 til Østsiden og under streken ligger Raufoss 3 foran og Fredrikstad 2 poeng foran.

Tabellen:
1 Mjøndalen 14 10 3 1 34 – 15 +19 33
2 Lørenskog 14 8 3 3 35 – 17 +18 27
3 Drøbak/Frogn 14 8 2 4 26 – 17 +9 26
4 Follo 14 6 4 4 26 – 16 +10 22
5 Modum FK 14 6 3 5 22 – 25 -3 21
6 Sprint/Jeløy 14 5 4 5 18 – 17 +1 19
7 Manglerud Star 14 5 3 6 31 – 23 +8 18
8 Valdres FK 13 4 6 3 23 – 26 -3 18
9 Strømsgodset 2 13 4 4 5 32 – 40 -8 16
10 Stabæk 2 13 4 3 6 18 – 20 -2 15
11 Østsiden 14 4 2 8 14 – 27 -13 14
12 Raufoss 14 3 4 7 23 – 28 -5 13
13 Fredrikstad 2 13 3 3 7 17 – 32 -15 12
14 Strømmen 14 2 4 8 13 – 29 -16 10

For moro skyld kan vi se litt på vårt tabelltips før sesongstart:
1. Drøbak Frogn
2. Raufoss
3. Follo
4. Manglerud Star
5. Modum
6. Lørenskog
7. Mjøndalen
8. Strømmen
9. Stabæk 2
10. Fredrikstad 2
11. Sprint Jeløy
12. Strømsgodset 2
13. Østsiden
14. Valdres

For å starte i den uinteressante delen av tabellen ser det ut til at vi bomma grovt på Mjøndalen og undervurderte Lørenskog en smule. I den andre enden sliter Raufoss noe overraskende så langt og Valdres ender nok neppe på sisteplass. Men bortsett fra det står vi ved vårt tabelltips. Sånn nesten da, vi klatrer kanskje ikke til åttende plass men ellevte plassen er greit nok det.

Ja Thomas Berntsen – for det blir vel deg? – dette fikser du lett.

Share

11 tanker om “Rydje trekker seg

 1. Driter i hva den nye treneren heter, men han bør være et et LØFT!
  Men er enig med Gudfar, dette trengtes. Å Kjetil er en likanes kar.

 2. Thomas Berntsen er tilbudt jobben men sier han trenger tenketid. Men tror han kommer til å takke ja.

 3. Kjetil er mann nok til å sette klubben forran og trakk seg i tide til å gi en ny mann muligheten til å redde plassen i 2.div.
  Jeg vil takke Kjetil for den jobben han har gjort.
  3 opprykk står det respekt av.

 4. Thomas har nærmest bodd på stadion siden han fikk fyken i KIL. Når det er sagt, så har ikke KIL prestert en dritt etter at Thomas måtte gå. Men Thomas med sin tilstedeværelse de siste par månedene kjenner nok gutta på laget såpass at han sikkert kan ta de rette grep umiddelbart. Vi trenger en som han, som forteller de andre hvor landet ligger hvis jobben ikke blir gjort. Har trua på Thomas jeg. Petter Myhre prater også varmt om klubben, og med hans erfaring er kanskje også han ett alternativ. Bare han ikke er en liten «dott». Kan liksom ikke se han for meg med temperament slik en trener på Strømmen bør ha. Men solid erfaring har gutten. Men det er mer en en ny hovedtrener vi har behov for. Det er helt på trynet det vi ser av prestasjoner foran kassa. Skjønner dere?

 5. Thomas Berntsen, Pette Myhre eller Tom Nordile. Sterke navn. Har sansen for både Thomas B. og Petter M. Alle er vel ledige på markedet og bor i området. Nordlie er vel best som trener når han kan komme inn og kjefte opp alt og alle i et par måneder (hvilket vi trenger), men der stopper det vel? Uansett tar jeg enhver som kan stoppe den trenden laget er inne i. Heller mot at Thomas Berntsen er mannen det satses på…Hva med et tospann med Myhre. Det hadde vært drømmen! Ellers har jo Kai Holt gjort en god jobb på Skjetten.

 6. Før sesongen blir vi sett på som overgangsvinneren,blir tippa som 4-5 plass på tabellen hva gikk galt?er stallen rett og slett for dårlig,har den sportslige ledelsen vært for trangsynt .Er det mulig å snu dette med de ressurrser vi har ?

 7. Jeg tror stallen har vært bred, men flat. Med det mener jeg at de aller fleste spillerne holder samme nivå, uten at vi har noen ordentlige stjerner/sluggere som kan dra med seg resten til et høyere nivå. Hjelper liksom ikke å ha 22 like gode spillere….når de fleste er litt for dårlig for 2. div. Vi skal heller ikke glemme at de forventede «stjernene» har gått skadet gjennom hele sesongen. En frisk Trond Olsen, Petter Larsen, Marius Ulekleiv og Jan Otto Mostue ville nok ha ført til bedre resultater tror jeg. Det er fortsatt tid nok til å snu dette slik at vi berger plassen. Sånn sett var det veldig fair av Rydje å rydde plass på dette tidspunktet. Leser i RB i dag at Thomas Berntsen er mannen det satses på.

Legg inn en kommentar