Før kampen: Østsiden borte

Så er det endelig dags. Dags for seriespill. Dags for kamp om poeng. Dags for kampen om å overleve, eller som for vår del rykke opp. Strømmen Idrettsforening, også kjent som Romerikes stolthet, reiser til Fredrikstad i 1. runde. Dette for å ta seg an klubben øst i byen, med det dermed kledlige navnet Østsiden.

Østsiden er nyopprykkede i 2. divisjon. Laget har levert en veldig god forsesong og er av flere medier tippet høyere enn hva vanlig er for nyopprykka lag. Klubbens fotballavdeling har i år et budsjett på 2,2 millioner.
Her er litt historikk om klubben:
I 1937 anla Østsiden sin egen grusbane og i 1948 ble gressbanen åpnet. I 1959 åpnet man treningsbanen og ytterligere en treningsbane ble åpnet syd for Nabbetorp skole i 1987.
Av sportlige meritter må nevnes fotballagets 2-1 seier over Lyn i kvartfinalen i 1962 og 2. plassen i 2. divisjon samme år. På ungdomssiden har det blitt en rekke kretsmesterskap samt juniorfinale i NM i 1955 og sølv i Norway Cup i 1975.

Norges Fotballforbund innførte ferdighetsmerke i 1953 og lagets Thor Magnussen var den første i landet som klarte gullmerket. Andre kjentfolk med bakgrunn fra klubben er FIFA-dommer Tore Hollung, landslagssjef Egil Roger «Drillo» Olsen og mangeårige proff Jørn Andersen.
Fra om med 1. Januar 2008 gikk klubben inn for et samarbeid med Fredrikstad HK for å samle en stor klubb med både gutte- og jentelag. Det nye navnet ble Østsiden IL Fredrikstad.

Østsiden har, som nevnt, gått usedvanlig godt i vinterens treningskamper, hvor de på de syv første hadde 6-1-0. Her er noen utvalgte resultater:

Seier 2-0 over Ørn-Horten
Tap 1-2 for svenske Oddevold
Seier 5-0 over Lisleby
Seier 3-0 over Kjelsås
Tap 0-3 for Sparta Sarpsborg
Seier 2-1 over Selbak
Uavgjort 2-2 mot Skjetten
Seier 3-1 mot Ås

Når det kommer til vårt eget lags situasjon ser ting ok minus ut. Jan Otto Mostue er beklagligvis skadd og følgelig uaktuell til denne kampen. Nå viser det seg at skaden til JOM ikke har en så alvorlig som først antatt og han kan bli raskere klar enn først antatt. Når det er sagt har vi god dekning sentralt på midtbanen. Verre er det derimot at Petter Larsen ikke blir klar. Armbruddet han pådro seg før han kom hjem har ført til at han fortsatt ikke er kampklar. Trond Olsen hersker det også noe uklarhet om. Dette er 3 av våre beste spillere. Men, laget har i år en god dekning på alle plasser og savnet trenger ikke bli så katastrofalt som det kan høres ut.

Vi har definitivt hatt en bedre forsesong enn hva tilfellet var ifjor. Det har blitt en hel del seire, senest en fin 4-1 seier over Lofoten. Når det er sagt har vi tapt alle kampene mot hva vi kan anta blir topplag på dette nivået. Jeg tenker først og fremst på Mjøndalen, Bærum, Skeid og Raufoss. Det skal derfor bli veldig spennende å se hvor vi står når sesongen nå begynner. At strømlingene er optimistiske med tanke på sesongen viser også meningsmålingen våres. Over 50% av de avgitte stemmene tror SIF havner mellom 2-6. plass. 10% har tippet høyere….

Greyhoundsweb tror vi kommer til å stille med tilnærmet likt lag som vi gjorde i treningskampen mot Lofoten. Dermed skulle det bli noe sånt som dette:

Jansen, Krogsgård (Babs), Ulekleiv (Olsen), Grønlund, El Barkani, Kopperud, Moui, Dalen, Rexhaj, Melby, Castilla

Jeg regner med at det vil reise en del strømlinger nedover til denne kampen. Selv reiser endel av oss med tog. Uansett er det viktig at alle strømlinger som blir å finne der nede samler seg sånn at vi står best mulig rustet til å støtte gutta. Jeg håper vi slipper å se Strømmen-folk på helt andre deler av tribunen enn hvor majoriteten står. Vi trenger alle stemmer og hender vi kan oppdrive.

Legg forøvrig merke til at vi nå har lagt til tabellen i våre linker. Enkelt og greit – kun for deg!

Kilder til denne artikkelen: wikipedia.no og Østsiden sine hjemmesider.

Share

Legg inn en kommentar