8. Serierunde:Strømmen-Ull/Kisa lørdag 6.Juni 16:00

kisalogolitenStrømmen IF – Ullensaker Kisa IL. Lørdag 6. juni 16:00 på Strømmen Stadion.

Ta deg uansett en tur på Peppes før kampen.

Hvor smart er det å spille en kamp i norsk 2. divisjon klokka seks på en lørdags kveld i juni? Hvor smart er det å spille en kamp i norsk 2. divisjon samtidig som en viktig norsk VM kvalifiseringskamp kringkastes direkte til det norske folk? Hvor smart må man være for å forstå svaret på disse to spørsmålene? Hvor smart må man være for å jobbe i Norges Fotballforbund? Karen Espelund, du har vært vår helt i mange år nå, kan du være så snill å ta tak i dette?

Vi møter altså cupbombelaget Ullensaker/Kisa Idrettslag på hjemmebane førstkommende lørdag. Forhåpentligvis er avspark klokka 15:00 eller 16:00, sannsynligvis er det klokka 18:00.

Ull/Kisa som klubben heter på godt norsk driver med fotball, håndball og friidrett. Klubben kommer fra tettstedet Jessheim nord på Romerike og ble grunnlagt i 1894. UKI har ikke markert seg spesielt innen verdens største idrett på de mange årene siden stiftelsen. Nå skal det i rettferdighetens navn legges til at det ikke ble spilt fotball i flyplassbyen før 1907 og at de forskjellige idrettslagene ikke fusjonerte (til Jessheim Turn & IF) før i 1921. Kommunistene i Ullensaker AIL slo seg sammen med resten i 1945 og i 1947 ble også Kisa IF med i det som siden den gang har gått under det heller spesielle navnet Ullensaker/Kisa Idrettslag. Fotballen i Ull/Kisa har spilt på nivå 3 i norsk fotball i årene 1971-1976, 1979-1980 og fra 1999 og frem til det mulige nedrykket denne sesongen. Selv om klubben ikke har svidd av i nærheten av like mange millioner som talent og telefonkatalogfabrikken Skjetten Sportsklubb har den sportslige suksessen i Jessheimfotballen de siste årene også vært tuftet på penger man enten ikke har eller penger man burde brukt på klubbens medlemmer fremfor overbetalte A-lagsspillere. Dog skal det ikke stikkes under en stol at Ull/Kisa var nære opprykk til Adeccoligaen både i 2003 og i 2008. Begge sesongene hadde deres kjære naboer i Eidsvold Turn en relativt avgjørende sesongavslutning mot noen av Ull/Kisas opprykksrivaler. Avgjørende for opprykket altså, ikke avgjørende for Eidsvold Turn. Hvordan de kampene gikk sier seg selv da forholdet mellom de to ”storklubbene” på Øvre Romerike er nesten like ille som her i mer siviliserte strøk av Romerike. Avslutningsvis gratulerer vi Ull/Kisa med forrige ukes cupbombe mot Sandefjord. Tilsvarende bombe ble detonert på Jessheim i 1979 da Ham/Kam ble slått 2-0. Hvis Kisa er heldig med oppsettet for neste runde er det gode muligheter for ny klubbrekord i Norgesmesterskapet. Bøndene fra Jessheim spilte sin første cupkamp i 1929 (som Ullensaker IL) men har aldri tidligere nådd fjerde runde. Vi anbefaler dere en kamp mot Lillestrøm Sportsklubb. Gode penger å tjene samtidig som mulighetene for avansement er veldig store.

Ull/Kisa kommer altså fra tettstedet og stasjonsbyen Jessheim i Ullensaker kommune. Tettstedet har i underkant av 15 000 innbyggere. Togstasjonen ble åpnet i 1854. Vi siterer litt fra Wikipedia vedr stasjonens og dermed tettstedets navn:

Stoppestedet ble kalt «Trøgstad», men på grunn av forvekslinger med bygdenavnet Trøgstad i Østfold endret man i 1897 navnet til «Jessum». Dette navnet ble brukt blasfemisk, for eksempel av rekrutter som sa de var kommet gjennom Bøn (tettsted nord for Jessheim) til Jessum. Prestene i bygda klagde derfor til biskopen som i 1900 tok opp saken med herredsstyret og foreslo formen «Jessheim». Man endret derfor skrivemåten til «Jesseim». I 1920 endret Jernbanen skrivemåten til Jessheim.

Ullensaker kommune med sine snaut 30 000 innbyggere er mest kjent for Oslo Airport Gardermoen. Som en god nummer to kommer Harald Espelund som er inne i sin andre periode som ordfører i kommunen. Med en oppslutning på 41,6 ved forrige kommunevalg ble Fremskrittspartiet like store som Arbeiderpartiet, Høyre og SV til sammen. Andre kjendiser fra Ullensaker er Diaz (X-rapper), flere Black Metal musikere, Anniken Huitfelt og Porno Tanja. Entusiasmen for motorsykler er tydeligvis også stor i Ullensaker kommune. MC klubbene Outlaws, Coffin Cheaters og den Hells Angels sympatiserende Reckless – alle kjent for sine liberale holdninger til fartsgrenser og amfetamin – har hvert sitt klubblokale i kommunen.

Hjemmebanen heter Jessheim Stadion og er på alle måter moden for en aldri så liten rehabilitering. Mer om det kommer i forkant av bortekampen vår der oppe.

Strømmen og Ull/Kisa møtte hverandre i serien senest i 2007 sesongen. Da ble det 4-1 til oss hjemme på Stadion og 2-2 borte. Fjorårets bortekamp i cupen endte med et bittert 0-1 tap. Første gang klubbene møttes var i 1929 da Ullensaker IL spilte mot både Norrøna og Strømmen BK i kretsseriens A avdeling. Seks tilsvarende møter var det før krigen før Strømmen IF igjen møtte Ullensaker IL i 1945 og nyetableringen Ullensaker/Kisa IL i 1946/47 sesongen. Begge gangene endte våre venner fra Jessheim sist på tabellen. Først i 1971 ble det gjensyn med gultrøyene. Da rykket vi ned fra 3. divisjon Østland/Nordre mens da vi møttes igjen i samme divisjon i 1976 var rollene byttet om, altså rykket Ull/Kisa ned. To kamper mot Kisa ble det også i 1979 sesongen før vi altså møttes igjen i 2007 sesongen. I tillegg til fjorårets cuptap tapte vi også 2-0 mot Ull/Kisa hjemme på Strømmen Stadion i 1970.

Opprykkskandidaten og tabelltoppen Strømmen IF er klare favoritter mot et Ull/kisa lag som så langt har samlet skuffende åtte poeng på syv kamper. Da får vi se hvordan det går på lørdag, en kamp vi satser på at Karen sørger for starter senest klokka 16:00.

Share

10 tanker om “8. Serierunde:Strømmen-Ull/Kisa lørdag 6.Juni 16:00

  1. Cuphelten til Ull-kisa, Mats Jarnbjo fikk 2 gule og må stå over mot Strømmen til helgen. Vindbjart tapte for Start 2. Da er Strømmen fortsatt serieleder:-)

  2. Måtte inn å ta å ta en titt på tabellen og kunne ikke ungå å se at STRØMMEN fortsatt er på topp og Lille strøm (er det det de heter?) ligger på BÅNN . Er vell ikke noe som kan varme et STRØMMLINGS hjerte mer en Tirsdags kveld en akurat det..

  3. Det er fortsatt for få som har meldt seg på busstur til at den er bestilt. Skal det bli en realitet må folk få ut finger`n. Meld deg på busstur hvis du har ett ønske om å få flest mulig strømlinger til Larvik. Siste frist er onsdag!

Legg inn en kommentar