5. serierunde: Start borte

Søndag 6. mai klokken 18.00. Stedet er Sør Arena i Kristiansand. Laget er Strømmen, og litt Start.

Vi har fått en god start på sesongen og ligger foreløpig på en meget respektabel 4. plass, med 7. poeng. Start ligger på 7. plass, ett poeng bak Strømmen.

Dama til Sistek har levert og Gøran har vel kun rukket å få 2 gule kort. Da er spørsmålstegnene hvordan er det med Bjørnevik og Yabre. Sistnevnte hinket ut med noe som lignet en strekk i cupkampen mot Høland på tirsdag. Vi er nødt til å få stablet minst en av de på banen og tror begge sannsynligvis er klare.

Det er ikke organisert noen tur til Kristiansand. Forhåpentligvis reiser, eller befinner, noen strømlinger seg på Sørlandet læll. Ta kontakt for å få med flagg hvis så er tilfelle!

Idrettsklubben Start ble stiftet 19 september 1905. Det var Haakon Frøstrup, Starts 2. æresmedlem, som var mannen som innførte fotballsporten i Kristiansand og derigjennom til hele landsdelen. Han hadde som ganske ung fått sett spillet i England, og var straks klar over at det var noe å få i gang i sin hjemby.  I 1898 ble klubbens eneste ball sparket i stykker, og klubben ble oppløst. Senere fortsatte aktiviteten i Ørvarodd som begynte i 1899 eller 1900 – og som i 1902 på Gimlemoen klarte å spille 0-0 mot Odd, Skien. Så kom gutteklubben Gyldenløve. Den tok initiativet til den sammenslutning med andre gutteklubber som resulterte i FK Start, senere IK Start. Ifølge gamle skriv ble den første fotballklubb i Kristiansand stiftet under navnet Christianssands Fotballklubb den 29. april 1891. Start spilte sin første kamp utenbys i 1906 i Mandal og vant 3 – 1.
 
Klubbens største meritter er seriemesterskapene i 1978 og 1980.  Starts spillestil ble fra 70-tallet kalt makrellfotball. Trener Karsten Johannessens definisjon på begrepet var: «Vi angriper i stim». Samtidig utviklet laget også den såkalte «Start-vippen», der en spiller ved frispark vipper ballen opp til en annen spiller som skyter. «Start-VIP’en» er forøvrig også navnet på VIP-avdelingen på Sør Arena. Foruten de to ligagullene tok laget sølv i 2005. Da med ikke ukjente Tom Nordlie som trener.
 
Start har i likhet med Strømmen aldri spilt en cupfinale. Som Strømmen har laget fra Kristiansand strandet i semifinalen. Dog har de strandet litt oftere på dette nivået. Vi har en semifinale. Start har spilt seks, senest i 2011.
 
Start spiller på Sør Arena. Dette praktfulle anlegget ble reist mens en 1-meter lang lillestrømling ved navn Erik Soler var sportsdirektør/eier/sjef osv. Han stakk så fort han så at dette prosjektet var altfor ambisiøst og førte IK Start ut i en håpløs økonomisk situasjon. I ettertid er anlegg solgt ut til skattebetalere og bankvesen.
 
Starts supporterklubb heter Tigerberget. Etter å ha kalt seg selv Menigheden i noen år ble det ved valg bestemt at man skulle gå tilbake til det opprinnelige navnet, Tigerberget.
 
Start kommer som nevnt tidligere fra Kristiansand. Kristiansand (opprinnelig Christianssand) er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Byen rangeres som Norges sjette største bykommune i folketall med 83 091 innbyggere per 1. oktober 2011. Kristiansand er den største byen i regionen og kalles Sørlandets hovedstad.Kristiansand grenser i vest til Søgne og Songdalen, i nord til Vennesla og Birkenes, og i øst til Lillesand i Aust-Agder. Folketallet er tilsammen med disse omkringliggende kommunene 128 328 (1. oktober 2011). De interkommunale aktivitetene i Knutepunkt Sørlandet inkluderer alle disse kommunene, samt Iveland. Byen er oppkalt etter sin grunnlegger, kong Christian IV, som grunnla byen Christianssand 5. juli 1641.Høyre og AP ble like store ved sist valg, men kabalen ble lagt og Arvid Grundekjøn fra Høyre fikk klubba, med vara fra et sterkt KRF på 16%. KRF står sterkt i bibelbeltet, som Kristiansand inngår i. 

 

Share

2 tanker om “5. serierunde: Start borte

  1. Gå inn på Strømmen IF på Facebook og trykk liker på min (vår?) protest mot gul Åkrene Mek reklame på vår hjemmeshorts. Det er bare ikke fint! Takk!

  2. Startblogger Øivind Hothe som vet hva han skriver om gir oss følgende oppmuntring før helgens kamp;
    Det er stort sett bare bordellmammaer i Thailand som slipper inn flere enn Start, sånn er det bare.
    Så da vet vi hva vi har å glede oss til

Legg inn en kommentar