4. serierunde: Bodø/Glimt borte

Etter ett heldig poeng hjemme mot Lyn går nå turen nordover. Kanskje er det årets vanskeligste bortekamp som venter når vi skal gjeste Bodø og Glimt? Hvis vi nå ikke skulle bli askefast da… Kampen spilles sannsynligvis førstkommende søndag kl 18:00.

For i disse dager er det slett ikke sikkert laget kommer seg de 1250 kilometeren det er til Bodø. Mulig Barca kjører buss i hundre mil til Milano, men storklubber som oss selv vil neppe finne på noe slikt. Vi kan bare henstille til at islendingene nå får orden på både økonomi og natur slik at vi kan spille fotball og reise på ferie her i landet.  Maken til slitsom lillebror skal du lete lenge etter.

Strømmens tilstand

Tilbake til fotballen. Vi står med 5. poeng etter 3. serieomganger. Isolert sett er det brukbar uttelling. Spillemessig har vi fortsatt mye å gå på, først og fremst i det offensive spillet. Defensivt, og spesielt i midtforsvaret, er vi bunnsolide. Store deler av Lyn-kampen blir «ødelagt» som følge av utvisningen. Sånn sett er det vanskelig å felle noen dom over den kampen. Vi merker oss likevel at Lyn var best også elleve mot elleve i den snaue halvtimen så var tilfelle. Kampen mot Sandnes var heller ikke ikke spillemessig noen høydare, men her var jo baneforholdene av de helt for jævlig slagene. Serieåpningen var god i en omgang og forferdelig i den andre.

Kampen

Vi føler oss trygge på at laget bare vil bli bedre og bedre for hver runde som går. Nordnes var tilbake mot Lyn, og selv uten å være i kampform er han en bauta i ett allerede tett forsvar. Det har vært spekulert i at Dosso blir klar til kampen mot Bodø/Glimt. Slik vi ser det vil dette styrke startelleveren ytterligere. Hansen er utestengt for sitt røde kort. Mange med oss håper trenerteamet etterhvert finner plass også til Christer Jensen fra start. Det skjer noe når den gutten får ballen. I ett kampbildet som vi kan forvente i Bodø, der hjemmelaget vil forsøke å trykke oss bakover, vil det sannsynligvis oppstå perfekte rammebetingelser for Jensen i et bakrom større enn hos Jan Thomas… Bodø har grunnet flystoppen hatt en helg kampfri. Om dette gynner dem eller ikke er vanskelig å si. Vi heller mot at det ikke er noe fordel for dem så tidlig i sesongen, da du ønsker litt kamper for at laget skal sette seg.

Som nevnt er dette i utgangspunktet kanskje årets vanskligste bortekamp. Bodø/Glimt slo eksempelvis Lyn 4-1 hjemme i serieåpningen. Vi kjapper oss å tillegge at de samtidig tapte 1-0 for Mjøndalen på Nedre Eiker. Men hjemme i nord er de tradisjonelt veldig sterke. Med den gode defensiven vi har vist til nå kan vi jo ha noen små forhåpninger, selv om et poeng eller tre vil bli sett på som ren bonus.

Motstanderen

Fotballklubben Bodø/Glimt (grunnlagt 19. september 1916) er en norsk fotballklubb som spiller sine hjemmekamper på Aspmyra stadion i Bodø (mer om Aspmyra under). Laget trenes av Kåre Ingebrigtsen.

De siste sesongene har klubben gått fra seriesølv i Tippeligaen i 2003, via 12. plass i 2004 til sisteplass og nedrykk i 2005 til 5. plass i 1. divisjon i sesongen 2006. Bodø/Glimt rykket opp til Tippeligaen 12. november 2007, da de vant 4–2 sammenlagt i kvalifiseringskampene mot Odd Grenland. 2008 sesongen ble en stor opptur for klubben som endte på 4. plass, etter å ha vunnet siste seriekamp mot Rosenborg 1-3 på bortebane. Året etter gikk da i rus og nedrykk.  Laget har tre ganger tatt sølv i serien og vunnet cupen to ganger.

Bodø/Glimt ble stiftet i 1916. Fotballen ble introdusert relativt sent i Bodø. Nabobyer som Narvik og Mo hadde stiftet sine klubber tidligere. Men i 1916 fikk Bodø sitt fotballag da fotballklubben Glimt ble stiftet. Glimt var også klubbens navn i mange år, med det viste seg at en klubb i Orkdal allerede hadde navnet «Glimt» og dermed måtte klubben legge til «Bodø». Av denne grunn kaller mange bodøværinger Bodø/Glimt fortsatt bare for Glimt. Det skulle ta 59 år før Glimt vant sin første nasjonale tittel og 60 år før klubben kvalifiserte seg for landets øverste divisjon. Norges Fotballforbund er ikke akkurat kjent for å være verken fremsynte eller fordomsfrie, snarere tvert i mot vil muligens noen hevde, og filosofien om at kjerringer, nordlendinger og utlendinger helst ikke skulle spille fotball i det hele tatt levde frem til forbundet feiret sitt 75-årsjubileum. Klubbene fra Nordland, Troms og Finmark fikk ikke delta i sitt første NM i 1963 og seriesystemet i Norge inkluderte ikke de tre nevnte fylkene før i 1972. Det skulle ta ytterligere syv år før klubbene nordfra ble noenlunde sidestilt oss søringer i opprykksmuligheter til toppserien. Det kom 23 500 tilskuere for å se Frigg mot Bodø/Glimt i cupens kvartfinale i 1963. Til tross for tap ble kampen ble sett på som en frigjøring for den nord-Norske fotballen og nordlendinger generelt. Ganske nøyaktig 20 0000 av tidligere undertrykte og diskriminerte nordlendinger ble stående igjen lenge etter kampen og synge bl.a «Eg vei meg eit land» (den nord-Norske nasjonalsangen) så det kunne høres til slottet. 

Årets Glimt budsjett ligger i størrelsesorden 37-38 millioner, noe som er cirka 30 millioner mer enn Strømmen.

Bodø (lulesamisk Bådåddjo) er en bykommune i Salten i Nordland. Den grenser i nordøst mot Sørfold, i øst mot Fauske og Saltdal, og i sør mot Beiarn og Gildeskål. Bodø har en befolkning på 47 000 og er også fylkeshovedstad i Nordland og nest største by i Nord-Norge. Bodø ligger nord for polarsirkelen og har midnattsol fra 4. juni til 8. juli.

Da skulle det meste være på plass før kampen. Vi antar at de fleste av dere vil følge kampen på NRKnett-tv, enten hjemme i stuen eller på klubbhuset. Kampstart klokken 18.00 på søndag.

Aspmyra Stadion er altså hjemmebanen til Bodø/Glimt. Arenaen som ble åpnet i 1964 er ut i fra en fotballtilhengers ståsted sentralt plassert i byen. Kun ti minutters gange til flyplassen, det samme til politistasjonen og kvarteret å gå til sentrum/togstasjonen. Tilskuerrekorden er på 12 189 og skriver seg fra semifinalen i cupen mot Viking i 1975. Billettprisene denne sesongen varierer fra en hundrelapp for ståplass til kr 280.- for dyreste sitteplass.  Tilreisende blir henvist til venstre del av NB tribunen (sett bakfra), dette er så vidt vi kan forstå ståbilletter som koster kr 100.- De fire tilreisende strømlingene som så bortekampen mot Sandnes måtte gå rundt hele anlegget for å benytte riktig inngang, ble plassert i et eget inngjerdet område på enden av tribunen og hadde en kiosk og to toaletter til sin disposisjon. Ja, det var fire – 4 – personer. Strømlinger som eventuelt måtte dukke opp på Aspmyra søndag må sannsynligvis finne seg i å dele kiosk og toalett med lokalbefolkningen, og på NSAa hjemmesider er det kommentert at publikum på tribunen over har en lei tendens til å ”miste” forskjellige ting på bortesupporterne.

Bilde   Bilde 2

Stort sett de vanlige og kjedelige sikkerhetsbestemmelsene som gjelder på Aspmyra.

Stort sett de vanlige og kjedelige sikkerhetsbestemmelsene som gjelder på Aspmyra. Ikke snakk om skytevåpen, glassflasker, narkotika eller jernstenger. Her er hele smørbrødlista:

  • Plakater, banner, seil, flagg, flyveblad eller andre synbare effekter/symboler med politisk, religiøst, ideologisk, seksuelt eller kommersielt budskap.
  • Våpen eller effekter som kan brukes som våpen
  • Flasker (alle typer), bokser etc.
  • Fyrverkeri av alle slag (inkludert røykbokser, bengallys etc)
  • Alkohol, narkotika eller andre former for rusmiddel
  • Hjelmer (for motorsykkel)
  • Flagg (med stenger), bannere etc som kan være til hinder for sikt, eller representere et sikkerhetsproblem.
  • Laserpenner
  • Videokameraer

Dessuten vil alle som er synlig påvirket av alkohol eller andre rusmidler bli nektet adgang.

Share

Én tanke om “4. serierunde: Bodø/Glimt borte

Legg inn en kommentar