23. serierunde: Hønefoss hjemme

Strømmen Stadion søndag 11. september klokka 16:00.

 

Rockwood åpner i god tid før kampstart – ta deg en tur innom!

 

 

Hønefoss har nå klatret til en andreplass på tabellen. Med 38 poeng, fem bak ledende Sandnes Ulf og to foran trioen Ranheim, Sandefjord og Bodø Glimt virker opprykksmålsettingen mer realistisk enn noen gang. De har kun tapt to kamper (Sandefjord og Sandnes) siden vi slo dem der oppe i slutten av mai.

 

Strømmen ligger på plassen over nedrykk. Så vidt vi har regnet oss frem til er Frode Bjørnevik ute med karantene, bortsett fra det er vi alle mann alle.

 

Høydepunktene fra vår hittil eneste kamp mot Hønefoss:

 

Hønefoss Ballklubb ble stiftet 4. februar 1895 som IF Liv. Noen år senere kom Fossekallen IF til verden og på 1950-tallet ble ideen om sammenslåing av de to klubbene lansert. Noen år senere, nærmere bestemt i 1987, var sammenslåingen av de to Hønefossklubbene en realitet. Klubben valgte da det velklingende navnet Liv/Fossekallen. Verken Liv eller Fossekallen hadde til da vært høyere enn dagens 2. divisjon (nivå 3), og i sesongen før sammenslåingen (1986) befant de to klubbene seg i henholdsvis 5. og 6. divisjon. Etter sammenslåingen gikk det sakte men sikkert fremover, 3. divisjon i 1993 ble til 2. div i 1995 og til Adeccoliga i 1999. Underveis var klubbnavnet endret til L/F Hønefoss. Klubbens tredje og nåværende navn er fra 2002 Hønefoss BK. I mellomtiden hadde AKA-gründer Aage Thoresen kommet inn som klubbleder og da var målsettingen enkel: Tippeligaen. Opprykket dit ble sikret med Ole Bjørn Sundgot som trener høsten 2009. Høsten 2010 var det klart for retur til Adeccoligaen, da uten Ole Bjørn Sundgot som trener. Beste køpprestasjon er semifinaletap mot Molde i 2005. Ikke for å være frekk, men Hønefoss har sannsynligvis den kjedeligste historien av alle klubbene vi har skrevet om.

 

Byen Hønefoss ligger i Ringerike kommune og Buskerud fylke. Ca 14 000 innbyggere. Noe om en foss… og i forrige kommunevalg var Ap og Frp de to største partiene, ordfører er Kjell Hansen (Ap). To puber og en kinasjappe så vidt jeg husker.

 

 

AKA Arena ble åpnet i 2009, Hønefoss flyttet da de 100 meterne fra sin gamle hjemmebane Hønefoss Idrettspark til den nye banen. AKA Arena ser litt halvferdig ut, kan grunnen være at det bare er tribuner på den ene langsiden og bak det ene målet..? Publikumsrekorden på den gamle banen er 3733 fra en køppkvartfinale mot HamKam i 2005. AKA Arena har plass til ca 4500 tilskuere. Publikumsrekorden ble satt mot Brann i fjor sommer, 4489 i følge stadionsiden.com, 4245 i følge klubbens hjemmesider, eventuelt 4256 som de samme hjemmesidene kan fortelle deg et annet sted…

 

 

Høydepunktene fra vår hittil eneste kamp mot Hønefoss:

 

Share

2 tanker om “23. serierunde: Hønefoss hjemme

Legg inn en kommentar