21. serierunde: Kongsvinger hjemme

På med finstasen. Søndag får vi besøk fra Vinger. Dom har vært i Italia, på Stadio delle Alpi. Ikke nå i det siste, det var på nittitallet en gang. Uavgjort mot Juventus lar seg høre det. Men det hjelper dere ikke mye søndag kveld. Da blir poenga igjen her på Romerike.

 

Søndag 28. august kl 18:00 Strømmen Stadion Rockwood Pub åpner kl 13:00

Vi er tilbake under streken, 13. plass med 23 poeng. Søndagens motstander, fjorårets Tippeligaklubb Kongsvinger, er tre plasser og tre poeng foran oss på tabellen. Større forskjell er det på målforskjellen, KIL har putta 31 og sluppet inn 31, vår er 23-41.

 

Klikk her for en presentasjon av klubben Kongsvinger IL (før bortekampen i juni)

 

Dom ække forrnøyde på Hedemarken nå. I hvert fall ikke på Kongsvinger. Tre poeng fra nedrykk er ikke som forventet. Tre poeng unna opprykk hadde vært mer som man trodde der oppe. Skumleser på bl.a forumet til KIL Supporterklubb at det kom en del mishagsytringer mot trener Per Brogeland og spellera generelt under forrige kamp mot Bryne. Folk som har kontroll og trua på at ting vil snu seg svarer da ”forstår at supporterne er frustrerte bla bla bla” eller noe i den duren. Det var ikke akkurat det nevnte Brogeland og forsvarer Arna Bjørnar Førsund svarte, i hvert fall ikke sistnevnte. Vil tro at publikum på Gjemselunden oppfatter Førsund som en kunnskapsrik mann når temaet er fotballpublikum og tribunekultur. Vi snakker tross alt om en fyr som stilte opp med Vålerengadrakt i Hamar OL Amfi samtidig som han spilte for HamKam. Videre later det til å være noe kjent med (bort)forklaringene av de svake resultatene ved Glommas bredder. Lavt budsjett ift i fjor og et ungt urutinert lag som trenger tid. Hvilken planet Kongsvingers budsjett befinner seg på nevner nok Berntsen i sin før-kampen-spalte, men skulle han glemme det kan du notere deg beløpet 14,6 NOK.

Når det gjelder den urutinerte spillerstallen Brogeland disponerer kan du notere deg at tolv av dem har spilt i landets øverste divisjon. Forrige helg mønstret KIL ti spillere med ca 350 kamper bak seg i Tippeligaen inkl to A-landslagsspillere (Tanzania og Luxemburg). Uten å være for bombastisk ser det ut til at de fleste som ytrer seg hørbart (lesbart) for andre vil fjerne trener Per Brogeland. Når Brogeland, som garantert klarer å lese en fotballtabell, kontrer med å kritisere tribunesliterne på Gjemselund er det et sikkert tegn på at det snart er slutt. Det er bare en eneste ting som kan forhindre det, og må Gud, Nordnes, Burgt og Moen forby at det skjer på søndag.

 

Hva med oss selv? Tja… ingen har karantene og bortsett fra the usual suspects er troppen skadefri. Det ingen som plager hverandre og alle er snille og greie. For øvrig kan man gjøre hva man vil.

 

Greia er at etter en halvtime på sidene til KIL og lokalavisa Glåmdalen fikk jeg mer info om og vurderinger av Kongsvinger enn det Romerikes Blad og andre har gitt meg om Strømmen i løpet av hele sesongen. Hva jeg vil vite? Alt egentlig, men får jeg i det minste vite noe så er det et stort framskritt. Tar noen eksempler. Er en speller er sjuk eller skada er det av interesse for folk på tribunen. Det samme er lagoppstillingene på rekruttkampene. Interessant å vite hva utenlandske eller innenlandske spillere som ”viser seg fram” eller hva f dem gjør heter uten å måtte spørre dem sjøl. Hvor hard konkurranse er det om backplassene? Hvorfor spilte T Kristoffersen spiss mot Ranheim når alternativene var Haugstad, Hagen, Ibba, Jensen og Rexhaj. Samme mot Sandefjord. Hvordan har treningene vært den siste uka? Nok eksempler? Hvis ikke kan du få 25 til. Hvor har det blitt av Ibba? Etter 15 kamper var han toppskårer, hadde flest assist og mest spilletid av alle. Plutselig forsvinner han som dugg for sola. Det som har stått om forsvinningsnummeret (les vrakinga) er et ullent avsnitt i RB om et par dårlige treninger og en forkjølelse. Flott med tosiders reportasjer med fine fargebilder et par dager i uka. Men det står jo faen meg ikke en dritt der.

 

Strømmen er Romerikes nest beste, Osloregionens fjerde beste og landets 29. beste fotballag. Er det for mye forlangt at hjemmesiden, lokalavisa eller noen andre publiserer en enkel oversikt med navnene på klubbens A-lagsspillere?

 

Det var ukas statusoppdatering for hjemmelaget.

 

KIL Supporterklubb har satt opp buss til søndagens kamp og forhåpentligvis vil en del andre også ta turen fra Glåmdalen til Romerike, dere har kanskje sett tilskuertallene våre i det siste? Lyst på en øl i hyggelig (??) selskap før kamp anbefales Rockwood i Strømsveien 85. Dere kjører forbi puben og det tar to minutter å få folk inn og ut + parkere, hvis man vet hvor.

 

Dem av oss som så junikampen på Vinger husker at medlemmene i KIL Supporterklubb og andre synlig engasjerte holder hus i enden av hovedtribunen. Med tanke på det massive oppmøtet vi hadde på Gjemselund la nok dem godt merke til oss også. Det kan virke som om KIL supporterne, i motsetning til laget, er bedre enn sitt noe fraværende rykte. Kommer snart en video eller to fra KIL-Kamma samt noen andre bilder her:

BILDE

 

VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Swingers-kara eller hva en fra Kongsvinger kalles later til å ha et noe anstrengt forhold til sin Hedemarkskollega HamKam og Vålerenga føler det motsatte av kjærlighet ovenfor Kongsvinger. Men den virkelige lokalrivalen har tradisjonelt vært Grue IL. Riktig nok forsvant det meste av rivaliseringen mellom Grue og Kongsvinger for en del år tilbake, men også her holder et fåtall bygdeoriginaler liv i hatet og rivaliseringen. En av disse bygdeoriginalene heter for øvrig Ståle Solbakken. Køln treneren holder utvilsomt med Strømmen i søndagens kamp, noe han sannsynligvis verken vil bekrefte til pressen eller andre. Mammaen til Ståle har nemlig gitt streng beskjed om at nå er det nok. Et eneste negativt ord om Kongsvinger fra Ståles munn vil i følge ryktene gi minst en ukes husarrest, noe som er veldig upraktisk nå som Bundesligaen er i full gang.

 

Forresten noen fra Hedmark som husker hvor dem var 7. juni 1989?

 

 

Bortekampen mot KIL i juni ble den sjette uavgjorte kampen mellom de to klubbene, noe verken vi eller dem var særlig fornøyde med. Hjemmelaget hadde ballen mest og skapte flest sjanser, de fem sjansene våre var fire 100% -sjanser, en 90% -sjanse og en 125% -sjanse. Tror kampen egentlig var bedre enn vi husker den, sammendragene under tyder på det. Vi har bare vunnet tre av de 21 internkampene mot Vinger, den fjerde kommer førstkommende søndag.

 

Høydepunkter Kongsvinger – Strømmen 1-1, serierunde 10, 12. juni 2011:

(eller klikk her for et lengre og bedre sammendrag fra TV2)

 

 

Share

6 tanker om “21. serierunde: Kongsvinger hjemme

  1. Supert at dere har tatt opp dette, for informasjonen dere etterlyser er veldig interessant for de fleste supportere.

Legg inn en kommentar