2. serierunde – LSK 2 borte

das-lsk1

Der untergang fûr die rekrutten aus der zump.

NYT ET GLASS VIN – NESTE ÅR TAR VI 1. LAGET.

Så skal vi innta kanariburet– aka LSK-hallen. Etter en smakstart på sesongen henter vi 3. nye poeng på Zoo – mandag 20. april klokken 18.00.

Følg vår nedtelling til kampen lenger ned på siden.

Det gikk bra mot Tippeligareservene fra Start i første runde, da prøver vi oss på Lillestrøm i andre runde.

Som vanlig skal vi presentere kommende motstander på en høflig og objektiv måte. Ikke lett da klubben det er snakk om heter Lillestrøm Sportsklubb. LSK som navnet ofte forkortes til ble stiftet 2. april 1917 og er den klubben som har vært lengst i landets øverste divisjon – sammenhengende vel og merke, bl.a Brann, Viking og Vålerenga har flere år i toppdivisjonen enn det Lillestrøm har. Første opphold i toppdivisjonen var på femtitallet og kanarifuglene som klubben kalles tok sitt første seriemesterskap i 1959. Den mest minneverdige kampen den sesongen var på Strømmen Stadion hvor hjemmelaget slo de kommende seriemesterne ikke mindre enn 5-1. Etter femten år i lavere divisjoner rykket LSK opp til toppserien igjen i 1975 og har vært der siden. På slutten av 70-tallet vant klubben to seriemesterskap og to cupmesterskap og på slutten av 80-tallet to nye seriemesterskap og nok et cupmesterskap. Lillestrøm er godt kjent og ikke spesielt beundret for sin godt innarbeidede spillestil… ærgjerrig og direkte høres ut som en objektiv måte å beskrive den på. De liker å prate om seg selv som en klubb som driver sunt og godt med mindre ressurser enn de øvrige storhetene i norsk fotball – faktum er at Lillestrøm Sportsklubb sammen med Rosenborg troner suverent på toppen av oversikten over Norges rikeste fotballklubber.

Lillestrøm SK er kommer fra tettstedet Lillestrøm med drøyt 12 000 innbyggere som ligger i Skedsmo kommune på Romerike. Nitelva, som fra tid til annen flommer over sine bredder og legger Lillestrøm under vann, skiller Lillestrøm fra Romerikes hovedstad Strømmen. Vi omtalte før forrige serierunde Kristiansand som hjembyen til Mette Marit Tjessem Høiby, og det stemmer det, men filmdebuten hennes kom etter hva vi erfarer i Lillestrøm. Lokalavisen for Lillestrøm heter Romerikes Blad.

Strømmen og Lillestrøm har møtt hverandre i ikke mindre enn 30 obligatoriske seriekamper etter krigen. Strømmen har vunnet 13, uavgjort har det blitt 6 ganger og Lillestrøm har vunnet 11 ganger. Videre har vi møtt LSK 2 i tolv seriekamper og faktisk LSK 3 i to seriekamper. Les mer om Romeriksderbyene her

Årets Lillestrøm 2 lag startet sesongen med å tape 3-1 borte mot Mandalskameratene. På hjemmebane stiller Tippeligalagene som regel med et sterkere mannskap og til tross for at LSK sliter med skader, sidevind og dårlige skruknotter kan de ganske sikkert stille et slagkraftig mannskap på beina uansett – og det vil de nok gjøre så lenge motstanderen heter Strømmen.

Møt fram i den nye idrettshallen ved siden av Skedsmohallen førstkommende mandag kl 18:00 og støtt din lokale fotballklubb – Strømmen Idrettsforening.

Share

5 tanker om “2. serierunde – LSK 2 borte

  1. Her må alle strømlinger kjenne sin besøkelsestid og støtte gutta inne i buret. Alle som mangler skyss ned til dumpa får si fra – det skal vi ordne.

    Regner forøvrig med at RB helt sikkert kommer til å forhåndsomtale denne kampen. Er tross alt LSK… Merket meg at de, selv på en dag ingen andre kamper i mils omkrets gikk, lot de være å skrive om kampen mot Start 2 på kampdagen. Istedet hadde de den brennhete nyheten at Eidsvold Turn sin hjemmestadion, Myhrer, ikke er spillbar til lørdag…. Drahjelp fra lokalavisen sa du? Pinlig og sært er nå min mening.

  2. Tilbaketråkk: Klart for det 35. Romeriksderbyet | Strømmen Greyhounds

Legg inn en kommentar