Klart for det 35. Romeriksderbyet

Strømmen Idrettsforening mot Lillestrøm Sportsklubb. Ett lokaloppgjør av de store. Like kjent, omtalt og fryktet ute i verden som Roma – Lazio, Everton – Liverpool, Boca Juniors – River Plate og Al Ahly – Zamalek. Greyhoundsweb presenterer det 35. Romeriksderbyet. Måtte det beste laget vinne. Strømmen IF. Peppes Pizza fra 15:00 – Kampstart 18:00.

 

Onsdag 27. mai klokka 18:00 skal altså det andre hinderet på veien til Strømmen IFs første cupfinale forseres. I denne runden skal vi møte et lokalt lag kalt Lillestrøm Sportsklubb, også kjent som LSK. Klokka 20:00 er våre naboer ute av kampen om årets Kongepokal.

 

Akkurat som for Skjetten, blir dette årets kamp for LSK. Å få muligheten til å møte Romerikes stolthet i en tellende kamp vil ha mye å si for Sportsklubben. Ikke minst den herlige frihetsfølelsen de får av å kunne tilbringe 2-3 timer på vårt vakre hjemsted uten frykt for at kjeller og 1. etasjer skal stå under vann i neste øyeblikk. La oss unne våre naboer, som har valgt en søt liten kanarifugl som sitt fremste symbol, to timer i lykkeland.

 

NOT! Vi kan ikke fordra svina. Så jævlig enkelt er det. Strømmen mot LSK er kun hat, og intet annet. Har du fått en slapp holdning for hva disse ekle fjærkrea egentlig står for må du gå i deg selv. Vi kan jo minne om hvordan dem kom til sin forrige cupfinale…

ran-av-en-kongepokal

 

 

 

 

 

 

For de som er interessert i en presentasjon av motstanderen kan den leses her

 

Og dette er en kamp dem absolutt ikke vil tape. De er drittnervøse. Frem til for et par kamper siden ble vi nevnt som den største favoritten til «cupbomben». Nå har våre gutter av ren taktikk gjort et par dårlige kamper for å slippe for høye forventninger til denne kampen. Sportsklubben eller hva dem kaller seg har i tillegg vunnet hele to kamper i serien. Hvor sannsynlig er det at årets Strømmenslag spiller tre kamper på rad uten seier – Og hvor sannsynlig er det at årets Lillestrømlag vinner tre kamper på rad? Vi har nå den inngangen til kampen vi ønsker. Det er klart for det 35. obligatoriske Romeriksderbyet.

 

Med andre ord har Strømmen og Lillestrøm møtt hverandre 34 ganger tidligere. Statistikken for de 30 seriekampene er 13-6-11 og målforskjell 43-37, selvfølgelig i favør Strømmen. Køppen derimot, der vil vi faktisk ikke oppleve vår første seier mot naborivalen før nå i 2009. Fire ganger har klubbene møtt hverandre i Norgesmesterskapet.

 

NM andre runde 2005-05-19 Strømmen – Lillestrøm 1 – 3

Strømmen i 3.divisjon og LSK i Tippeligaen. Vi tok ledelsen drøyt ti minutter ut i andre omgang. Tyskeren Uwe Rösler hadde på forhånd forsikret om at dvergen Mifsund skulle hvile denne kampen. Men som en del tyskere før ham hadde Uwe en annen plan enn den offentlige. Mifsund ble byttet inn og forhindret egenhendig en av Norgeshistoriens største cupbomber.


NM tredje runde 1995-06-21 Lillestrøm – Strømmen 7 – 0

Vi var i 2. divisjon og hadde eliminert Vålerenga i 2. runde. På Åråsen gikk det ikke like bra…


NM tredje runde 1981-07-09 Strømmen – Lillestrøm 0 – 2

Cupfeber på Romerike da de to rivalene skulle møtes for første gang på ti år. Strømmen lå i teten av daværende 3. divisjon og det luktet en aldri så liten bombe på Stadion. Slik gikk det dog ikke. Ikke var det i nærheten heller egentlig, LSK putta tidlig og økte ledelsen før vi hadde hatt en eneste målsjanse, noe vi vel knapt nok heller fikk.


NM Kvartfinale 1955-09-04 Lillestrøm – Strømmen 1 – 0

Tap den første gangen også. Strømmen var denne sesongen i Landsdelsserien (nivå 2) mens LSK var i Hovedserien. Med andre ord har ingen av cupoppgjørene klubbene i mellom funnet sted mens vi og småfuglene har vært i samme divisjon. Holder det å si ”2010 Strømmen”?  Både i serien og cupen altså…

 

For ordens skyld summerer vi også cupresultatene: 0-0-4 og 1-13 i feil favør. Da gikk det også opp for oss at Frode Marki er historisk da han er den eneste Strømlingen som har skåret mot Lillestrøm i cupen.

 

Noe annet du trenger å vite før det 35. Romeriksderbyet? Kanskje at det ikke var noe derby på de seks årene mellom 7. september 1947 og 27. september 1953 da Strømmen lå en og cupto divisjoner høyere enn LSK i seriesystemet. Den rekordlange perioden uten derby ble først slått i perioden fra 18. september 1971 3. div) til 9. juli 1981 (cup) og denne perioden på 10 år og 62 dager er den lengste noensinne uten en obligatorisk kamp klubbene i mellom. Men det føltes som en evighet fra 21. juni 1995 til 19. mai 2005 også.

 

Tre tusen – 3000 – tilskuere håper Nygren på i dagens RB. Offensivt det ja, og offensive skal vi være. Tilskuertallet på tilsvarende kamp i 2005 var 1683 betalende. Hvis det kommer over 2000 tilskuere vil det bli første gang siden 24. juli 1988 vi passerer den grensa. Den dagen spilte vi forresten mot Lillestrøm i seriekamp og 2416 tilskuere fikk se at en feilaktig offsideannullering fratok oss seieren. Cupkampen i 1981 trakk forresten 3600 tilskuere og blir det tallet slått i morgen blir vi imponert.

 

Vår forrige seier i Romeriksderbyet kom for de som ikke vet det 19. september 1970. På torsdag skriver altså en samlet rikspresse at Strømmen for første gang på 38 år og 8 måneder slo erkerivalen. Blir morsomt det.

 

Hvis du ennå ikke er fed up av dette historiepreiket kan du klikke her for Romeriksderbyet og her for Strømmen IF cupbravader gjennom historien.

 

Media har selvfølgelig også fattet interesse for dette cupoppgjøret. Hvis noen savner Loffen i avisene så kan vi via våre innside kontakter i media avsløre at den eviloffen-og-bardgunge Lillestrømhateren nå har blitt for stor for lokalaviser og den slags. Sjekk NRK i kveld tirsdag klokka 21:00. RB måtte nøye seg med et intervju med Nygren, Myhre og Berntsen som du kan finne her

 

 

 

Møt opp på Peppes før kampen og ikke minst på den riktige delen av tribunen iført de riktige fargene i god tid før kl 18:00. Hjemmesupportere anmodes om å bruke de to inngangene ved grusbanen og den største delen av tribunen, dvs fra og med setene og mot klubbhuset. Hvis du mot formodning kjenner noen som holder med bortelaget kan du fortelle vedkommende at han skal bruke den nordre inngangen og deretter innfinne seg på tribunedelen mot sentrum. Dette området vil bli avsperret slik at de gulsvarte kan sloss med og drapstrue hverandre uten innblanding fra mer siviliserte innbyggere på Romerike. Portene åpner kl 16:30 og du må komme tidlig. Det var 1683 som betalte for inngangsbilletten da vi burde ha slått dem i 2005 og vi håper at opp mot 3000 vil være ringside når cupbomben sprenger på onsdag.

opp7-06

Share

8 tanker om “Klart for det 35. Romeriksderbyet

  1. Jeg gleder meg som en unge til festen imorra. Tar med meg ei halvei så jeg slipper å lukte fugl!

  2. En liten på lomma høres ut som en god ide! Skal bli utrolig deilig å sende pakket ut av cupen. Vi tar dem, som i -05, på tribunen også i år. Nå sitter jeg å venter på reportasje på NRK:-)

  3. …..ei halv ei blir for stort. Må i så fall stå i skogen å svelge unna. På tribunen blir det for trangt…jævlig trangt med så mange STRØMLINGER.

  4. Ære være Børchan. Det er etter min mening en moderne klassiker alt; «Jeg ser ikke Lillestrøm av prinsipp. Journalist:Hvorfor ikke det? Jeg blir uvel, jeg blir kvalm»

  5. Legger merke til at de gniene dompappene fra våtmarksområdet drømmer om å snike seg inn på ærverdige Strømmen Stadion, stor bør da gleden til de brave billetører bli NÅR kjøttmeisene etter å ha passert brennesleåker’n som vår herre (med bittebittelittegrann hjelp av en smule doven banemann så passende har odlet frem for anledningen.)
    Der vil disse nøysomme overøkonomiske små gule tingestene møte et 2 meter høyt gjerdet som er oppmontert for anledningen og som de kan følge ut av skog og mark slik at de kan få gjort opp for seg på en rettskaffen og god måte.

  6. Tilbaketråkk: Treningskamp lørdag 26. februar: Lillestrøm – Strømmen

  7. Tilbaketråkk: Treningskamp mot Lillestrøm | Strømmen Greyhounds

Legg inn en kommentar