13. serierunde: Nybergsund hjemme

Strømmen Stadion søndag 26. juni klokka 18:00.

 

Det snur nå. Klikk les mer for forhåndsstoff og frustrasjon.

 

Da var det slutt for denne gang. Slutt på et snaut år med opprykksflørt. Det var morsomt så lenge det varte. Om to uker kan vi være der igjen. Eller vi kan være et helt annet sted.

 

Nybergsund har tatt ett poeng på sine seks siste kamper. Vi har tatt fire. Vi ligger på 14. plass med 15 poeng. Nybergsund på plassen bak med ett poeng mindre.

 

Det er aldri populært å tape fotballkamper. Når man er så heldig (og god) at man spiller i Adeccoligaen er det flere som bryr seg med og ikke minst bryr seg om laget, noe selvfølgelig kun er positivt. Vi har sakset et par-tre innlegg på nettsidene som vel kan kalles et kortfattet sammendrag av de forskjellige ytringene:

 

Vi klarer ikke å føre kamper. Dårlig offensiv struktur! Ærlig talt mener jeg vi har flere poeng enn vi har fortjent utifra spill. Når i tillegg den rutinerte backrekka som skal være ryggraden slipper inn flest mål i hele ligaen blir dette problmer

Fatter ikke hvorfor de presterer så dårlig denne sesongen. Samme gutta som i fjor jo……

Skremmende dårlig igjen bortskjemte jålebukker, om dere ikke gidder å prøve engang syntes jeg dere kan gi klubben beskjed om det. Da slipper dere å reise land og strand rundt å dumme dere ut.

 

Starter nederst. Temaet er innsats og blø-for-drakta-innstilling eller hvilke ord man velger å bruke. Tja… hva skal man si. Denne skribenten klarer i hvert fall ikke å se den helt store forskjellen på for eksempel årets og fjorårets kamp mot Bodø/Glimt. Men når Andreas Holter etter kampen mot Mjøndalen siteres i RB, for øvrig med krigstyper, på at dette er det flaueste han har opplevd i sin trenerkarriere kan det ikke forstås annerledes enn at manglende innsats er et tema. Signalene om det samme er enda tydeligere når trenerne bytter ut to mann ti minutter før pause mot Bryne.

 

Eksempel på skåring feil vei

Eksempel på skåring feil vei

En annen stiller spørsmålstegn ved forsvaret, en backfirer som både har mest erfaring og var mer eller mindre bunnsolide i fjor. Et betimelig spørsmål det, målene vi slipper inn virker i hvert fall veldig enkle. En rask opptelling viser at vi har sluppet inn 22 mål totalt, 10 av dem på dødball (6 corner) og ytterligere 9 i situasjoner hvor vi både har vært hjemme med mange mann, i klart overtall og for lengst tatt av farta på motstanderen/ballen. Hvorfor? Håper trenerne har en formening og kan gjøre noe med det. Fortsetter det sånn kan det bare ende ett sted. ”Vi har et stort forbedringspotensial når det gjelder å føre kamper” siteres Moen på i RB. Han har nok rett i det.

 

De to vanligste utsagnene når resultatene uteblir har også dukket opp. Trenerne må gå! Styret må gå! Trukke det hjelper å sparke trenerne gitt. Men vi savner selvfølgelig Petter Myhre, hvem ville ikke ha gjort det? Samtidig kan ikke Berntsen og Holter beskyldes for å være særlig oppfinnsomme. Verken når det gjelder laguttak eller hva som skjer under kampens gang. Hvis Mjøndalen-kampen var det pinligste Holter har opplevd i sin trenerkarriere rimer det dårlig med laguttaket i den påfølgende kampen (jada, det finnes andre virkemidler enn benken). Det mest kreative hittil var å starte med fire sentrale midtbanespillere mot Hødd. Hensikten var i følge RB å bli mer kompakte. Hvorfor mer kompakt? Skal godt gjøres å være mer kompakte enn vi har vært på 18-19 av målene vi har fått ræva hittil.

 

Da skifter vi tema. Vi skal verken dytte på deg våre meninger eller trekke noen konklusjoner. Nevner dog at det er en ganske stor forskjell på dårlig innsats kontra det å være en temposvak midtbanespiller. og at vi for nøyaktig ett år siden hadde 16 poeng, ett mer enn vi har nå.

 

 

Nybergsund Idrettslag-Trysil heter søndagens motstander. I motsetning til hva mange tror er dette ingen paraply- eller sammenslåingsklubb. Nybergsund IL, populært kalt Sundet, ble stiftet 17. mars 1918 og har siden den gang vært en og samme klubb. Det første kretsmesterskapet i det som da het Sør-Østerdal fotballkrets ble vunnet i 1926 og første året med NM-deltagelse var i 1927. Sundet spilte for første gang på nivå 3 (dagens 2. div) i 1975 og senere nesten sammenhengende fra 1982 til man høsten 2007 rykket opp til Adeccoligaen. Beste serieplassering er 8.plass i Adecco 2008 og beste køpprestasjon er kvartfinale i 2007 (tap 1-6 mot Haugesund etter å ha slått Vålerenga i runden før).

 

Det var det vi klarte å finne ut om Nybergsund IL Trysil. Ikke er dem veldig hypp på å fortelle noe om seg selv på hjemmesidene heller. Hvordan et sted med 333 innbyggere kan få et lag i landets nest øverste divisjon? Har jo litt med penger å gjøre det da. Skal ikke kjede dere med detaljene her, men Sundet ASA hvor bl.a avdøde vaske-Bakke var en sentral aktør og med flere kjendiser som småaksjonærer er noen stikkord. Du husker kanskje den årlige ”kjendisturneringa” som ble arrangert der oppe i romjula? Den dro inn, tro det eller ei, en million kroner. Budsjettet i 2009 (siste vi fant) var på 15 millioner kroner og viste et underskudd på 1,5 millioner. Som nær sagt alle andre har altså også Nybergsund Trysil brukt mer penger enn man burde. Klubben er plassert i kategori 1 i NFFs ”økonomirangering” og ble i våres reddet av flere snille kreditorer. Blant annet fikk de ettergitt 750 000 spenn av skatteetaten for manglende innbetaling av arbeidsgiveravgift. Men det blir feil å påstå at penger er den eneste grunnen til klubbens fremgang de siste årene. Lokalt bygdeengasjement og kanskje særlig Ola Brenden, treneren de siste tolv sesongene, har også betydd mye.

 

Sundet Supporterklubb ble stiftet etter opprykket til Adeccoligaen i 2007. I motsetning til i fjor arrangerer de ikke busstur til søndagens kamp. Men de av dere som tar turen eller har emigrert hittåt er velkomne til Rockwood Pub (Strømsveien 85 ved Sagdalen Skole). Vi lover å verken le av dialekta eller argumentere for at ulv har en naturlig plass i norsk fauna.

 

Nybergsund Stadion

Nybergsund Stadion

Nybergsund er et tettsted i Trysil kommune i Hedmark. Tettstedet har 333 innbyggere pr 1. januar 2009, en økning på 9 personer fra 1. januar 2009. Noen der oppe som kan fortelle oss hva de ni heter? Fornavn holder. Kommunen heter altså Trysil og i den bor det cirka 7000 mennesker. Nybergsund ligger ved Trysilelva, noen kilometer sør for kommunesenteret Innbygda. Ved Nybergsund krysser to bruer elva. Nybergsund blir ofte forkortet til «Sundet» av lokalbefolkningen og kjennere av stedet. Betegnelsen «Sundet» blir også brukt om Nybergsund Idrettslag. Barneskolen i bygda har for øvrig 49 elever. Hvis du skal dit bør du få med deg Kongeparken. 11. april 1940 ble Nybergsund bombet av tyskerne da konge og regjering opphold seg på det lokale hotellet. Kommunen Trysil ligger i Østerdalen i Hedmark fylke. Trysil grenser i nord til Engerdal og Rendalen, i vest til Åmot, og i sørvest mot Elverum og Våler. Den østre delen av kommunen er en norsk utbulning mot Sverige, slik at Sverige omgir kommunen både i nord, øst og sør. Innbyggerne hadde flaks da kommunen ikke led samme skjebne som nabobygdene Idre og Særna ved freden i Brømsebo i 1645. Ved forrige kommunevalg ble Arbeiderpartiet klart størst med en oppslutning på 38,4%, deretter Senterpartiet med 16,1%. Ordfører er Ole Norderhaug fra Arbeiderpartiet. Michael Schumacher har for øvrig solgt hytta i utkanten av Nybergsund til fordel for en leilighet i franske Courchevel.

 

Sundet spiller sine hjemmekamper på Nybergsund Stadion, eller Sundbana som den kalles av de innfødte. Med unntak av flomlys tilfredsstiller anlegget kravene for Adeccoligaen. På den ene langsiden er det klubbhus og ca 300 sitteplasser, på motsatt side er det en større sittetribune med ca 800 plasser derav ca 300 under tak. De 44 sitteplassene på den ene kortsiden antar vi er forbeholdt de som holder med bortelaget..? Er det mulig. Publikumsrekorden på 3750 ble satt da hjemmelaget eliminerte Vålerenga i cupen i 2007, best besøkte seriekamp var ”lokaloppgjøret” mot HamKam i 2009 med 1505 tilskuere ringside.

 

Første gang vi støtte på laget fra de dype skoger var i 1995, deretter i 2007 og i 2010. Statistikken fra de seks internoppgjørene viser en stakkarslig Strømmenseier og fem tap. Resultater fra tidligere kamper:

2010-10-31 Nybergsund Trysil – Strømmen 0-2 (Adeccoligaen, 307 tilskuere)

2010-05-02 Strømmen – Nybergsund Trysil 1-3 (Adeccoligaen, 465 tilskuere)

2007-10-27 Strømmen – Nybergsund Trysil 0-1 (2. divisjon avd 1, 182 tilskuere)

2007-07-14 Nybergsund Trysil – Strømmen 3-1 (2. divisjon avd 1, 527 tilskuere)

1995-07-01 Strømmen – Nybergsund 1-2 (2. divisjon avd 1)

1995-09-30 Nybergsund – Strømmen 2-1 (2. divisjon avd 1)

 

Høydepunktene fra vår hittil eneste seier mot Sundet:

 

Avslutningsvis ønsker vi velkommen til søndagens kamp på Strømmen Stadion. Det snur nå.

 

Share

15 tanker om “13. serierunde: Nybergsund hjemme

  1. Vi er på gang. 2 mann klare for bruk av 1 tromme (foreløpig). 10 supporterhorn kjøpte jeg inn i går. Tenkte å teste ett av dem i morgen tidlig for å vekke madam’en (st.Hansfeiring i kveld). Jeg gir bort disse horna til de 10 første gutta (f.1998) som kommer på matchen ! Jobber videre med flere trommiser. Nå gjenstår FULL MOBILISERING AV SUPPORTERNE. Kom igjen gutta…..KLARE FOR KAMP???? 25-30 mann bør vi satse på. Pøbben kl.15 ???? Hold de som har sagt de skal komme «varme». Vi er ikke store klubben, så vi må få med alt vi kan finne på veien ! NÅ kommer endelig en 3-poenger igjen. Optimismen råder !!!!!!! Hvem, kommer på pøbb/match? Gi lyd !!!

  2. Jeg kommer i hvert fall på kampen! Og det vil høres! Alt for mange som ikke er med på heiaropa, men det er aldri for sent å stemme i!!!

  3. Beiner’n og undertegnede er 60 mil unna, men vi setter oss i bilen søndag morgen, og regner med å rekke kampstart. Nå bør gutta levere, vi skal iallefall levere fra tribben!

  4. Godt jobba Magne… Stiller med 3 mann så langt… denne kampen skal vi faen meg gi ALT på tribunen, uansett hvor mange\få vi blir skal det ta av.. og til de som aldri åpner kjeften på kamp.. det er ikke farlig og bli med, snarere tvert i mot, bare se på oss som tar i litt, vi har kommet ganske så bra ut av det tross alt….

Legg inn en kommentar