Vinn eller forsvinn: Alta hjemme – søndag 4. november 12:30

Lykkestickers fra 1980 er delt ut til trenerne og administrasjonen

Årets siste hjemmekamp og sesongens hittil viktigste kamp. Strømmen – Alta. Søndag 4. november. Strømmen Stadion. Avspark 12:30.

Før kampen møtes vi i Brakka bak klubbhuset på Strømmen Stadion. Åpent fra 10:00 med salg og etter hvert serveres det lunsj.

Det er nå det gjelder. Gjør din borgerplikt – ta turen til Strømmen Stadion førstkommende søndag.

 

Hva skjer i brakka før kampstart? Bør du prioritere en tidlig tur på stadion i stedet for ditt ukentlige kirkebesøk? Hva skjer i brakka før kampstart? Bør du prioritere en tidlig tur på stadion i stedet for ditt ukentlige kirkebesøk? Ja, du bør det. Utvilsomt. Som sagt åpner brakka 10:00 med salg som vanlig og sosial omgang med hyggelige mennesker. Relativt hyggelige i hvert fall. De trege av dere, og dem er det noen av, må sørge for å innfinne seg senest 10:40. Kvart på kommer Erland og/eller Tom opp for å prate om… tja, går ut i fra at de skal innvie oss i planene for hvordan vi skal fornye Adeccokontrakten. Klokka 11:00 er det mat. Husker ikke menyen i farta, men når ringreven Petter Olsen (han med brei vestlandsdialekt) er kokk vet jeg i hvert fall at maten blir god. Ikke bare det, den er gratis også!

 

Onsdagens hengekamp i Mjøndalen gikk som dere vet til helvete. Greit nok før dommeren mente straffe var passende reaksjon på et dårlig mottak av Næss Lund innenfor egen sekstenmeter. Og ja, det var jo et dårlig mottak, men straffe? Ok, ballen traff vel armen hans da. Etter det var vi dårlige, så nesten ut som en dumpekandidat, men raskere enn vi rakk å si «sikkerhetsansvarlig er en dust» endret kampbildet seg. Totalt. Gikk vel seks minutter fra Møller (?) missa alene med keeper til samme mann headet i stanga, mellom der putta vi to. Det siste kvarteret har vi ikke ballen og med en i ræva på overtid mister vi det som hadde vært et utrolig viktig poeng.

Da ha vi to kamper igjen å gjøre det på. Begynner å bli en lei uvane dette her, har blitt mye høstknasking av valium for den fotballinteresserte delen av Strømmens befolkning de siste årene. Bortsett fra i 2002 har Strømmen utrolig nok vært innblandet i opprykks- eller nedrykksstrid hver høst siden 1997.

 

Neste sesong er mindre enn fem måneder unna. Det er ti dager til vi vet om Strømmen kan forberede seg på kamper mot Fredrikstad, Bodø/Glimt og Stabæk – eller Skedsmo, Grorud og Eidsvold Turn.

Tabell:

10. Bryne………… 28 9 7 12    -13   34p

11. Hødd………….. 28 9 5 14     -6  32p

12. Tromsdalen….. 28 9 5 14   -13  32p

13. Strømmen …..28 8 7 13   -14   31p

 

Bryne har igjen Mjøndalen hjemme og Kisa borte. Hvis Bryne tar to eller tre poeng på de to kampene må vi ha seks poeng for å passere jærbuene (+ ev bedre mål).

 Hødd får først besøk av opprykksjagende Sandefjord (direkte opprykk) og avslutter på Aspmyra hvor hjemmelaget sannsynligvis må vinne for å spille kvalik. Vinner Hødd en av kampene må vi vinne begge våre hvis Hødd skal bak oss på sluttabellen. Med ett Hødd-poeng klarer vi oss med en seier mens to Hødd-poeng betyr at vi må ha en seier og en uavgjort – dvs minst fire poeng.

Bodø/Glimt hjemme og Alta borte gjenstår for Tromsdalen. Den kan du regne ut selv.

 

Ja, hva tror du? Hva vi tror? Vet da faen… Det er jo langt i fra umulig å slå både Alta og Ranheim. Ikke hadde det vært særlig overraskende heller, i hvert fall ikke resultatene isolert sett. Sånn sett er vi optimister, helvete heller dette klarer vi vel. Med en litt annen innfallsvinkel er det ikke ofte vi vinner to kamper på rad, tre ganger på de siste to årene har det skjedd. Med fem borteseire på to år (29 kamper) er vi ikke noe utpreget bortelag heller. Forrige borteseier mot et lag foran oss på tabellen var vel mot Sarpsborg i september 2010. Etter å ha tenkt oss om er vi altså ikke like store optimister. Men hvorfor skal vi tenke så mye? At vi tapte på Melløs høsten for to år siden og at Andreas Moen traff stanga alene med målstreken på Gjemselund i fjor sommer har ikke veldig mye med våre to neste kamper å gjøre. Kom dere utpå, rull kule, ta en kamp av gangen og spell til fløyta går så skal det nok vise seg at vi ikke er tapt bak en vogn når dommeren blåser for siste gang mot Ranheim. Adeccoligaen 2013!

 

Klikk her for høydepunkter fra Strømmens kamper i Adeccoligaen 2012 

 

Alta Idrettsforening ble stiftet 29. mai 1927 som Elvebakken Idrettslag. I 1931 skiftet de navn til Alta Idrettslag og 10. juni 1946 ble idrettslag erstattet med idrettsforening. Som kjent ville NFF helst ikke ha med nordlendinger, kjerringer og utlendinger de første 60 årene det ble drevet organisert fotball her i landet. Men det var nok av mindre betydning for Alta da den første fotballbanen i byen ble åpnet på femtitallet. Ti år senere ble underlaget noenlunde brukbart og bestod av leire bundet sammen med en blanding av sagflis og spon på toppen. Siden den tid har de fått både gress og kunstgress, mer om det under. På nittitallet gikk Alta fra å være et av mange trauste nordnorske lag til å bli en av landsdelens ledende fotballklubber. I 1990 rykket man opp til det som i dag er 2. divisjon og i 1994 debuterte klubben på Adecconivå. Debuten i den ordentlige Adeccoligaen kom i 2003, og siden 2008 har Alta kontinuerlig spilt i divisjonen under Tippeligaen. Beste serieplassering er en sjetteplass i Adecco 2009. I køppen er det vel fjorårets kvartfinale (tap mot Start) som er klubbens beste prestasjon. Alta IF driver også med enkelte idretter uten offside. Tre stk for å være presis, nærmere bestemt håndball, friidrett og ski.

Supporterklubben heter Steinberget.

 

Alta er med sine 19 360 innbyggere Finnmarks største by. Byen eller bykommunen, som heter Álaheadju på samisk og Alattion på kvensk, ligger ganske langt unna Strømmen, 1 764 kilometer med bil for å være nøyaktig. Velger du derimot å kjøre like langt i motsatt retning, altså sørover, kommer du nesten til Roma. Det er da snakk om korteste vei. Alle veier fører som kjent til Rom. Alta er blant annet kjent for sine helleristninger og den storstilte Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeinovassdraget i 1981. Byen ligger i luftlinje 250 kilometer fra grensa til Russland, omtrent det samme til Sverige og litt kortere til Finland.

Ved fjorårets kommunevalg ble Arbeiderpartiet størst med en oppslutning på 29,0% og Høyre nest størst med 26,9%, for øvrig en fremgang på ikke mindre enn 20,3 prosentpoeng. Ny ordfører etter Arbeiderpartiets Geir Ove Bakken er Laila Davidsen fra Høyre. Hun styrer ved hjelp av et flertall bestående av Høyre, Frp, Venstre og Kystpartiet. Ved sametingsvalget i 2009 fikk Ap 25,3%, Frp 17,8%, Nordkalottfolket 13,6% og NSR 12,5%.

Da Alta Idrettspark, også kalt Aronnes, ikke tilfredsstiller NFFs krav til infrastruktur har Alta spilt sine Adeccokamper i Finnmarkshallen siden 2008. Hallen er sertifisert for 1 000 sittende og 300 stående tilskuere. Alta hadde i 2011 et snitt på 630 tilskuere pr kamp i Finnmarkshallen, årets snitt på hjemmebane er 671 pr kamp (vårt snitt er pr dato på hele 445). Publikumsrekorden i hallen er fra 2002 da 2 204 tilskuere så ”fotballkampen” mellom IF Mølja og FK Tufte. På Aronnes, også kalt Alta Idrettspark, er publikumsrekorden 2 905 mot Rosenborg i køppen i 1995.

 

Strømmen og Alta har møtt hverandre fem ganger i obligatoriske kamper, alle i Adeccoligaen de siste tre årene. Resultater fra tidligere kamper – klikk på kampen for høydepunkter:

11.07.2012 Alta – Strømmen 2-3 (Adeccoligaen, 000 tilskuere)

23.10.2011 Strømmen-Alta 1-2 (Adeccoligaen, 570 tilskuere)

03.07.2011 Alta – Strømmen 1-1 (Adeccoligaen, 460 tilskuere)

12.09.2010 Alta – Strømmen 3-1 (Adeccoligaen, 620 tilskuere)

30.05.2010 Strømmen – Alta 6-1 (Adeccoligaen, 376 tilskuere)

 

 

Share

Én tanke om “Vinn eller forsvinn: Alta hjemme – søndag 4. november 12:30

Legg inn en kommentar