Vår reaksjon på 16. maifadesen

Noen dager har gått siden fadesen 16. mai. Fortsatt sitter sinnet godt i. Så godt at de grå hundene har bestemt seg for at vi tar en «sit down».

Vi er kanskje ikke så mange, men vi er dedikerte. Om vi har makt? Kanskje ikke? Men sier vi ikke fra nå trenger vi aldri å gjøre det.

Hva vi opplevde 16. mai, hjemme mot Ham/Kam, har veldig mange personer følt på som ren trakassering.  Det vi opplevde henger rett og slett ikke på greip. Det er en ubegripelig inkonsekvens folk rett og slett ikke skjønner. Det er en oppførsel SUPPORTERENE av Strømmen IF aldri aksepterer.

Vi sitter med en følelse av hvordan dette scenarioet kommer til å bli fremstilt, men ser ingen hensikt i å starte en diskusjon med klubben når de har valgt å vente på NFF sin rapport. Uavhengig av konklusjonen til NFF har vi blitt enige om følgende reaksjon på bakgrunn av hvordan vi opplevde hendelsen:

 1. Det blir en umiddelbar stans i organiserte borteturer. Det betyr at de vi vet skulle til Jæren har avbestilt. Videre vil det ikke bli noen organisering rundt den høyst reisbare og interessante turen til Hønefoss neste helg.
 2. Vi vil ikke fargelegge stadion med flagg hjemme mot Bodø/Glimt. Ei vil vi heller synge eller på noen annen måte bidra til at kampen får en ramme som vi mener den fortjener. Vi oppfordrer til: A: avstå fra å reise på stadion. B: sett deg pent ned på ett stadionsete du måtte finne betimelig. C: se kampen på Rockwood med gode venner.

Klikken av Grå Hunder er ikke en organisert gruppering. Vi kan således bare henstille til alle sympatisører om at dette følges i solidaritet.

Vi avslutter med å takke for en fantastisk oppladning til kampen mot Ham/Kam. Oppmøtet og stemningen var av en størrelse som får ett grått/rødt hjerte til å glede seg. Bare så ulidelig trist at det ble ødelagt litt senere…

Share

33 tanker om “Vår reaksjon på 16. maifadesen

 1. Mest synd her er turen vi alle planla til Hønefoss, men sånn er det.Intil videre tar jeg kampene på Rockwood,

 2. Dere har alltid hatt puben som viktigste punkt uansett! Husker jo bare Asker kampen hvor dere dro på pub i pausen og ga faan i matchen!

 3. Håper ikke «Sif» har noe verv i Strømmen. Satser på at det bare er en som vil provoserere.

 4. Jeg stotter opp og tar en «sit down» under!! Har faat med meg det meste av saken og kommer ikke til aa gaa paa noen kamper i aar!

 5. Kampene til Strømmen vil gå på Rockwood Pub over 5 skjermer og 1 storskjerm. Utover sommeren da det blir litt mer stabil varme, setter vi også opp tver ute, så folk kan føle at de er på stadion selv om de sitter på Rockwood Pub i Strømsveien 85.

  Vi ønsker alle velkomne til neste borte og hjemmekamper i sesongen. Og husk. Her koster det ikke noe å komme inn å se kampen heller 🙂

 6. Du er heeeelt på jordet SIF, er det alt du har og skyte med? at det var EN!! omg av alle kampene til Strømmen hvor puben ble valgt fremfor en ræva fotballkamp,da må`ru skaffe deg noe tyngre skyts og skyte med, for den var tynn.Mener du at kanarifansen på Martins eller Vif klanen på Bohemen ikke har fotballen i fokus, men kun pub?? det er noe av supporter kulturen det skjønner du..Vi prøver faktisk og lage noe mer ut av kampene en kun de 90 min kampen varer, og hadde det ikke hvert for oss hadde det hvert heeeeeelt still ingen flagg og lite morsomt på tribunen… Så kutt piss pratet og sett heller pris på at vi prøver og lage i stand noe mer ut av en fotballkamp

 7. Nå har jeg fulgt Strømmen IF i tykt og tynt i 5 tiår, jeg har akseptert/respektert ganske mye fra spillere, dommere og vakter tidligere men etter årets fotballfest tar jeg meg en liten pause. Jeg sto i god avstand til center av området hvor vaktene hadde peilet seg inn, men fikk med meg det meste. Måten vaktansvarlige agerte på, samt det ville blikket de hadde i øynene tilsier at dette var planlagt. Når atpåtil Per Nygren står på tribunen og gauler etter 15 minutter, skjønner jeg det blir frustrasjon av. Her lokkes det med fotballfest og invitasjon til treff etter matchen, også blir de møtt med dette.
  Lenge siden det har vært sånn trøkk på stadion som det var de første 15-20 min.
  Nå tar jeg resten av kampene på pøbben, hvertfall i år, tror jeg.

 8. Har desverre ikke hatt mulighet til å vært med så mye i år, men var mer enn klar etter midten av juni.
  Men ettersom de som har skrevet her er venner og bekjente jeg stoler på. Samt at jeg VET at de heller ikke er noen bråkmakere. Finner dere ikke meg på Strømmen Stadion før det kommer en offentlig og personlig beklagelse i fra de aktuelle vaktene og ledelsen i SIF.
  Blir så ufattelig skuffa når man må vente på en rapport i fra NFF. Før man kan si unnskyld. Man kan da ikke være så navlebeskuende at man ikke kan innrømme feil.

 9. Vi kan jo se litt på realiteten.Denne saken har to sider. Det å sammenligne oss med Åråsen, Lerkendal og andre arenaer blir jo helt feil. vi er en liten klubb med en liten supporter gruppe. Vi viste at vi kan lage liv allikevel. Alle vet at det er forbudt å drikke øl eller annet på tribunen. Allikevel var det noen som prøvde seg. Med alle dorullene ved setene hadde det jo ikke vært artig med en som stumpet røyken i dette og det hadde tatt fyr. Tror vi skulle ha klart å slukke dette med all «Villa farisen» som vi hadde med. Hadde vært en enkel sak for en trent vakt å ta tak i dette på en voksen måte.
  Når enkelte mennesker får en drakt med «VAKT» el. CREW tredd over hode, tror enkelte at de «eier» stedet. disse MÅ gå i seg selv og finne ut av om de er rett mann på stadion. Det de viste på 16. var HELT feil.
  Tror ikke Vaktene eller Per N. hadde forventet slikt liv fra oss denne dagen.
  Hva vil Strømmen Fotball ha?? Supportere som gir lyd og farge fra seg el. en stille traust gjeng med spredd applaus.?? Hvordan opplevde Styre og stell i klubben dagen?? Er vaktene fornøyd med seg selv og utfallet av det de gjorde?? Håper noen kan svare på dette.

 10. Atter en gang så henger jeg meg på sistemann.. Tror Terje er inn på noe vesentelig her. Både SIF og vi supportere har vel litt «voksesmerter» i forhold til hvordan vi skal opptre. Og ikke minst hvordan vi blir oppfattet av (hver )andre..Jeg tror alle vi supportere skjønner innerst inne at vi ikke kan bryte NFF’s reglement ( les alkohol og kasting av «gjenstander» )Litt pussig forresten at det skjer på nesten alle tippeliga arenaer.. Men en boikott av SIF sine kamper, arrangement etc.. blir noe dumt i lengden og skader både supportere og lag/klubb i det lange løp. Så en utstrakt hånd fra begge leirer kan nok helt sikkert løse opp i denne «floka». Så hvor blir den av ? Vil fotballstyret bli den første til og strekke ut hånda ? Så kanskje det blir oppmøte på stadion på søndag ( storskjerm )..

 11. Er ikke uenig i det, Steinar. Men vakter skal opptre med en ro, som tydeligvis ikke disse gjorde. Sier ikke at det ikke er blitt gjort feil i fra supporterne. For det har det nok blitt gjort. Men når uskyldige blir knuffet/dyttet. Da går det utover sikkerheten. Å det er det som jeg reagerer på. Man må jo ikke vente på en rapport for å skjønne det?
  Jeg har vært i møte med styremedlemmer og ledere på stadion, som ønsker liv å røre på kampene. Har fått beskjed muntlig direkte til meg at dopapir var det ingen som brydde seg om. Er det spillerene de engster seg for, blir de truffet av ballen, som er betydelig hardere enn en dorull.

  Ferdig skrevet fra min side, men dukker ikke opp før jeg vet at det er kommet en unnskyldning. Ja, jeg vet at det går utover mange at folk uteblir. Inkludert meg selv, for jeg trives på stadion.

 12. Tangen..du har jo ikke vist deg og engasjert deg på en GOD stund!:p
  Jeg lar ikke et par vakter ødelegge hjertet mitt for Strømmen!:) følelsene mine for klubben stikker dypere!
  Strømmen IF til jeg dør! UANSETT!

 13. Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe mer i denne saken. Men ettersom navnet mitt dukket opp så…
  Det hender at jeg har med barna på kamper. Når vakter brøytet seg frem uten å tenke på andres sikkerhet. Er mitt spørsmål til deg, Patrick. Hva villle du gjort hvis noe skjedd med ditt barn?
  PUNKTUM.

 14. Og når jeg har med barn på kamp så står jeg heller ikke MIDT i gjengen! Heller litt på siden! Veit jo aldri hva dissa gærne Strømmen supportere kan finne på!;)

 15. Rockwood viser både Liverpool sin aller siste kamp for sesongen og selvfølgelig Strømmens bortekamp mot Bryne.
  Bare å komme. Puben er åpen 🙂
  Gratis inngang.

 16. Jeg hadde ikke tenkt å blande meg noe mer, siden jeg ikke så hva som skjedde, men jeg klarer ikke å la være. Jeg holder meg nøytral her, men må påpeke fakta.
  1. NFF skiller ikke mellom Lerkendal og Strømmen stadion, mengde supportere, tilskuere eller anlegg som sådan – reglene er like, og vi slipper ikke billigere selv om vi er små. Vi får like lett bøter vi.
  2. Tangen, du var ikke der, og du overdramatiserer og heller mer bensin på bålet når du snakker om barn. Vi trenger ikke å hausse opp stemningen enda mer.
  3. Doruller. Sikkert veldig morsomt før kamp, men å ha egne spillere snuble i papir ETTER at kampen er satt i gang, gagner vel ingen?
  4. Jeg kan ikke uttale meg om vaktenes oppførsel for det så jeg ikke, men det kan høres ut som om flere av dere ikke har respektert både dette med alkohol, samt slutte å kaste doruller etter kampstart. Kanskje de følte at de måtte reagere for å få situasjonen under kontroll siden de ikke ble hørt?
  5. Jeg er helt sikker på at styret/klubben kommer i dialog med dere, MEN det er nok ikke noe poeng for de å blande seg i diskusjon på denne siden. Uansett hva som hadde blitt sagt hadde det blitt mer diskusjon. Et møte mellom noen er eneste fornuftige.
  6. Denne siden har vært nesten dørgende stille svært lenge nå. Det er typisk at når det er noe negativt så skal alle mene noe, selv de som ikke var der. De av dere som har jobbet for at denne kampen skulle bli en fest har gjort en kjempejobb, det er synd at noen få ødelegger.
  7. Personlig syns jeg det er tullete at dere skal boikotte kamper. Hva oppnår dere med det? Spillerne (og klubben) har satt STOR pris på at dere lager lyd og liv, spillerne har vel takket fint etter kamp også.

  Jeg må påpeke at alt jeg skriver her er min personlige mening, men basert på lang erfaring både som styremedlem, tidligere arrangementsansvarlig, supporter og strømling.
  Og jeg skal ihvertfall til Hønefoss!

 17. Hvem er det egentlig Greyhounds støtter når de er på kamp? Er det styret i Strømmen IF? Eller er det spillerne?

  Hvem er det Greyhounds er sinte på? Er det styret i Strømmen IF? Eller er det spillerne?

  Å boikotte kampene går ikke utover noen andre enn spillerne. Hvordan kan de bli motiverte til å gjøre en god innsats når ingen er der og driver dem fram? Og det er da slett ikke spillerne som har gjort noe galt. Skal man ikke støtte laget sitt uansett hva?

  Jeg var på kampen forrige uke, men fikk ikke med meg situasjonen, så jeg skal ikke uttale meg om den. Sannsynligvis har begge sider gjort noen småfeil, og ting har eskalert unødvendig mye. Men det å boikotte kamper og å slenge dritt til styret på denne siden (eller hvor som helst), det er bare barnslig, og kommer neppe til å føre særlig langt. Jeg tror dere hadde kommet mye lengre med å sende en skriftlig, saklig (!) klage til styret, og forlange svar innen et visst antall dager. Jeg er helt sikker på at styret i Strømmen IF ikke har lyst til miste supporterne.

  Forøvrig vil jeg få legge til at lydnivået og trøkket på kamp har tatt seg opp ganske betraktelig fra i fjor til i år, og det skal dere ha æren for. Jeg skulle gjerne sett både doruller, bengalske lys og andre tifoer, det lager bare stemning. Det begynner å bli morro å dra på Strømmenkamper. Bare laget presterer litt bedre kan det bli virkelig morro.

  Men det spørs det om de gjør om de ikke får noen støtte, på grunn av noen få personers feilvurderinger.

 18. Veldig bra skrevet og noe jeg støtter 100%. Det å boikotte laget blir bare tull for en slik liten sak. Støtter klubben i mitt hjerte Strømmen 100% uansett og tar også turen til Hønefoss hvis jeg får tid.

 19. Er tidels enig her, men syntes det er rett og slett AROGANT av klubben og ikke vise at de ihvertfall har en mening om dette.. Være seg det en eller det andre.. her blir det skrevet side opp og side ned med meninger, også gidder ikke klubben en gang komme med en utalese..vi er skjønt enige om at alkohol på tribunen er forbudt, og dorullen skulle hives på banen når spillerne kom utpå før kamp,ALDRI under kampen. Det dette handler om fra våres side er vaktmanskapets oppførsel mot oss den 16 mai….

 20. Det dreier seg vel i all hovedsak om klubben ønsker seg supportere som lager litt liv. Ønsker de det så får de behandle de med litt normal folkeskikk.

  Spillerene har selvfølgelig ikke noe som helst med dette å gjøre. Men, å sende et brev vil ihvertfall ikke føre frem. Synes dette er en helt riktig måte å gjøre det på. Husk også at dette overhodet ikke er første gang folk har stusset på fremferden til folk med verv under kamp.

  Jeg tolker også utspillet på denne siden et utslag av frustrasjon. Samtidig er det ingen som sier at de aldri mer vil se Strømmen. Snarere er det at folk ønsker bedring, og det må være lov.

 21. Mange spørsmål, de fleste betimelige eller hva det heter. Se ny artikkel for forsøk på svar etc.

 22. Etter 0-5 mot Bryne, etter at spillerne er inne i en vanskelig og tung tid så skal altså noen «supportere» holde seg unna. Snakk om å svikte når Strømmen virkelig trenger støtte!

 23. JA, hva skal man skrive for at det blir oppfattet riktig?
  Kristin, vi begge kjenner Janis veldig godt.Enig? Mener du at han lyver når han sier at vaktene oppførte seg lite verdig oppgaven.
  Når Stig skriver at kona ble dyttet en rad ned, så må vel det fortelle at vakten ikke gjør en god jobb.
  Det er der jeg tenker på barna, jeg har hatt med barna mange ganger på kamp, de har stått der jeg har stått. Har aldri vært i nærheten av et problem. Men hvis det er slik at Strømmen IF mener at vaktene kan opptre slikt som nevnt over. Da er det ikke trygt å ta med barna lenger. Det er da ikke å hausse opp stemningen. Det er å påpeke at Strømmen Stadion er en plass hvor alle kan være uten å være engstelig, for at det skal skje mine eller andres barn noe. Ei heller voksne.
  Du har helt rett at jeg ikke var der, så da så vi like mye. Men det har ikke så mye med saken å gjøre.
  Er veldig enig med deg Kristin at dette ikke er forumet til å diskutere eller å ta opp tråden fra klubben sin side. Men tror nok at hvis de ønsket kan de jo ringe.
  Jeg kommer jeg hvis vaktene og de som forteller hvordan vaktene skal gå frem. Kan garantere at man ikke trenger å engste seg for egen og andres risiko.
  Strømmen er klubben i mitt hjerte, det er grunnen til at jeg og alle andre skriver her også.

 24. Hahaha, morsomt å se folk forsvarer det å reise på pub underveis i en kamp og kaller det supporterkultur!?!? Noe så amatørmessig. Bedre å holde kjeft enn å drite seg ut!

 25. @sjokkert. Er det alt du fikk ut av og lese alle innleggene. Vennligst les siste settningen din på nytt.

 26. Refererer til, og jeg siterer: «at det var EN!! omg av alle kampene til Strømmen hvor puben ble valgt fremfor en ræva fotballkamp,da må`ru skaffe deg noe tyngre skyts og skyte med, for den var tynn.Mener du at kanarifansen på Martins eller Vif klanen på Bohemen ikke har fotballen i fokus, men kun pub?? det er noe av supporter kulturen det skjønner du»

  Greit at pub er supporterkultur, men ikke underveis i en kamp da vel!!

 27. Er delvis enig. Hadde mest lyst til å grine under Asker kampen, så jeg har en viss forståelse for at noen prioriterte litt anderledes. Hadde jo vært greit om de holdt ut 45 min. ekstra, for det ble jo ganske stille på Føyka etter dem gikk på puben. Men på den annen side, hvem hadde gjort seg mest fortjent til en øl av de oppmøtte Strømmen tilhengerne? 🙂

 28. Så ikke detta før nå , mmen må svare..Til «sjokkert» Du må jo ha dysleksi eller noen andre mangler?? når du ikke skjønte hva jeg mente , når vi ble beskyldt for ALTID og ha puben fremfor fotballen som viktigse holdepunkt..Da jeg forsvarer det med at det har skjedd kun en gang..Vi er da for faen meg skjønt enige om at det ikke er god supporter skikk og gå etter de første 45,av alle strømmen kamper jeg har hvert på har det NOK EN GANG , SKJEDD EN!!!! GANG. Og da mener jeg det er for tynt og dra opp det… Så du mener jeg er en dårlig supporter??????hahahah ikke snakk om og drite seg ut a » SJOKKERT» kult nick name forresten.

Legg inn en kommentar