Treningskamp – Vålerenga 2

vifff.png Ny treningskamp på gang. Denne gang mot et nytt reservelag – nemlig Vålerenga sitt. For rundt 10 år siden var jo denne klubben kjent for å være Strømmen sitt 2. lag, men nå klarer de å stille både et 1. og 2. lag helt på egenhånd. Dette til tross for at det bare bor rundt 3000 mennesker der. Vi går VIF i sømmene.

Enga, Vål’enga, Oslos stolthet, St. Halvards menn og Bohemene. Kjært barn har mange navn. Ser vi på det faktiske navnet, Vålerenga, er det jo ingenting som setter tankene til Bohemer og Oslo`s stolthet. Vi antar jo at navnet har sin opprinnelse ett eller annet sted, som alle andre stedsnavn. Vålerer en kommune i Hedmark. Våler kommune er preget av store skoger og jordbruksarealer, og jord- og skogbruk er de viktigste næringsveiene. Våler er blant landets store skogkommuner og nær 90% av kommunens samlede areal er dekket av skog. Enga: fortsetter jo i samme spor. En eng, i bestemt form.Lite urbant med enger, som vi vanligvis forbinder med bondegårder og landlige omgivelser. Også et lite helvete for alle oss allergikere.

Ser vi videre på selve stedet Vålerenga har heller ikke dette et spesielt drag av storbyen over seg. Vi snakker ikke Manhatten. Når sant skal sies er det jo sjelden vi stikker innom, siden det ligger oppe på en tunnel det langt på vei er mer hensiktsmessig å kjøre igjenom, men det er en annen sak. Folk på Vålerenga lever i de samme husene som besteforeldrene satt opp i siste halvdel av 1800-tallet. Det betyr at det ikke er bygd i Art Deco. Det ble derimot bygd små trehus i den stilen folk kjente fra bygdene de kom fra (førstemann fra Hedmark antar vi da..). Det vites ikke med sikkerhet, men vi antar de nå har fått koblet opp en felles ISDN-linje på Bistro`n, som dog er noe ustabil grunnet tungtrafikken i overnevnte tunnel.

Ser vi på selve klubben, VIF, har jo den i lengre tid vært kjent som foreningen som skrev regnskapene på pølsepapir. Men, det skal de ha, den tid er over. Pr. dags dato er det en stor «kommers»-maskin som ruller og går. For selv om stedet Vålerenga ikke på langt nær huser halvparten av Strømmens befolkning har de av en eller annen grunn et godt tak på folk rundt forbi. Og vi snakker da bare ikke om på Holmlia og andre høyhus-grender. Det er kult å holde med Vålerenga hvor enn du bor i byen, og sågar også i Bærum, Follo og Romerike. Mange strømlinger har jo eksempelvis gode relasjoner til klubben.

Etter i mange år ha vært et heisalag har VIF etablert seg i Tippeligaen. Kronen på verket kom da klubben i 2005 ble seriemestre. I nyere tid (90-tallet og utover) har klubben også rasket med seg et og annet cupmesterskap. Vi nevner likevel at klubben i -95 fikk ødelagt sin drøm om Ullevåll på Strømmen Stadion. Strømmen vant altså hittil siste offisielle kamp klubbene i mellom. Ellingsruds store sønn, Espen Jensen, ble den gang matchvinner for Strømmen.

petterm.jpgVi begynner å bli godt vant med å presentere tidligere strømlinger som trenere. I Vålerenga er det vår gamle storspiller Petter Myhre (bildet) som nå styrer skuta. Legger vi til at vi tidligere har levert spillernavn som Levernes, Haug, Viljugrein, Berntsen, Krogstad, Døli og Heiaas (sikkert glemt en hel del) skjønner man at VIF bør entrè Strømmen Stadion med største ydmykhet. Spesielt med tanke på at vi fikk «dengangda» avdanka spillere som Bengt Eriksen og Paal Fredheim. Legger vi til at det var med vår tidligere sjef, Nordbrekken, Vålerenga kasta pølsepapiret og kjøpte bøker med debet- og kredittkolonner, ja, «I rest my case».

På tross av alt dette har de nerve til å sende reservene den drøy mila nordover.

Vi påpeker tilslutt at folket av Vålerenga er rimelig religiøse. Ved hver hjemmekamp synger de varmt om kirken sin. Vi antar at en sammenslåing med KFUM er nærstående. Akt derfor språket deres på lørdag.

Har du lyst til å lese mer om Vålerenga kan du gjøre det her og her.

Strømmen Stadion. Lørdag 24. mars. Klokken 11.30. Motstander: VIF2

Kilder/bilder: vpn.no og wikipedia.no

Share

Legg inn en kommentar