Treningskamp: M/S hjemme

Tøff skal en værra for å henge i Ryenkrysset

Tøff skal en værra for å henge i Ryenkrysset..

Siste: Kampen er utsatt. Grunnet mye snø vil kampen ikke spilles lørdag. Følg med på klubbens hjemmeside for ny kampdag og tid.

Så er det endelig klart for årets første kamp. Ikke er det noen hvilken som helst kamp heller. Tre poenger er det helt klart med denne matchen. La oss nevne; Kim Hording, Jonas Rygg og Trond Haugstad. Alle kom til oss i vinter – fra M/S. Lite tyder på at M/S var spesielt begeistret for å bli ribbet for disse gutta. La oss derfor gå ut fra at dette er mer av en treningskamp i ordets rette betydning, snarere enn en vennskapskamp.
Det har vært mange endringer rundt M/S før denne sesongen. Vi har allerede nevnt de 3. spillerene som er forsvunnet til oss. Nytt av året er også at laget trenes av Kjell Sverre Hansen Wold. Han er kjent fra tidligere trenerjobber i Stabæk og Skeid. Som assistent har han med seg Petter Halvorsen. Mange drar nok kjensel på det navnet. Han er flasket opp i Lørenskog og spilte mange år i Skeid. I den senere tid er det også blitt klart at seriemester av året, Tommy Stenersen fra Stabæk, vil gå inn som spillende trenerassistent. Slenger vi også på at Kjell Roar Kaasa er (spillende?) styreleder i Manglerud Star Toppfotball som det så riktig heter, ja så har vi vel tatt med navnene det er en fair sjanse for at du har hørt om tidligere.

Historien til M/S er ikke spekkfull av høydepunkter. Ihvertfall ikke når det kommer til fotball. Som så mange andre har klubben den senere tid vært igjenom sammenslåinger og navnbytte. Således har det skjedd mer for M/S dette århundret enn hele det forrige. 1. januar 2000 ble fotballklubben Oslo Øst stiftet ved at fem klubber sørøst i Oslo slo sammen toppsatsingen for å skape et topplag i området.. Disse var Oppsal IF, Abildsø IL, Manglerud Fotball, Nordstrand Idrettsforening og Rustad IL. Senere har Hauketo Fotball blitt med på samarbeidet, mens Nordstrand har trukket seg. Samme år rykket klubben opp i Adeccoligaen, og i 2001 undertegnet Oslo Øst en samarbeidsavtale med Manchester United. Ennå har ingen United-spillere blitt funnet gode nok for Oslo Øst aka M/S…. I sesongene 2004 – 2006 rykket klubben ned opp og ned igjen. Oslo Øst har hele tiden lidd under dårlig økonomi, og dette var en viktig årsak til at klubben før sesongen 2006 slo seg sammen med Manglerud Star Fotball og valgte å stille under sistnevntes navn. Nå er det ingenting som tyder på at dagens M/S har en stappfull klubbkasse heller men… Det er jo en kjent situasjon. Klubben har igjenom denne sesongen forøvrig vært i dyp strid med Fotballforbundet og Norsk Tipping da laget ble sponset av et utenlandsk spillselskap. Etter trusler om utestengelse fra seriesystemet ga M/S etter og fjernet sponsorlogoen.

Manglerud er en drabantby i bydelen Østensjø sørøst i Oslo. Navnet kommer av norrønt Magnarud som kan komme fra mannsnavnet Magni, og da bety gården Magni ryddet, eller Mgna i betydningen stor, altså den store rydningen, store gården. Kjent fra Middelalderen, klostergods under Cistercienserne på Hovedøya og lagt under kongen som krongods etter reformasjonen. Solgt til flere eiere i tiden 1663-1754 da gårdbrukeren Hans Henrik Manglerud overtok gården. Gården hadde da husmannsplassene Rognerud og Mangelberg. Senere ble Manglerud gård delt i tre gårder; Lille Manglerud ble fradelt i 1852 og lå i dagens kryss Plogveien/Emil Korsmos vei, kjøpt av kommunen og revet i 1919; Nordre Manglerud, fradelt i 1832, kjøpt av kommunen i 1919 og hovedhuset er bevart, adresse Manglerudvn. 4; og Søndre Manglerud, i dag Manglerud Eldresenter. Minnet om det rike jordbrukslandet er bevart gjennom veinavn som for en stor del er tilknyttet landbruks og -redskaper; Plogveien, Havreveien, Våronnveien, Beiteveien o.a. Stor boligutbygging i tiden 1952-1963 med totalt 3200 leiligheter, vesentlig i varierende blokkbebyggelse og en del rekkehus. De fleste boliger er borettslag og tilknyttet OBOS. Forstadsbane (trikk) fra 1957 (Lambertseterbanen) til T-banen åpnet i 1967. Manglerud kirke ble innviet i 1963 og Manglerud senter i 1966, ombygget flere ganger, senest tidlig på 2000-tallet. Den lokale stoltheten er ishockeylaget Manglerud/Star. Hockey hockey og atter hockey med andre ord. Sist jeg sjekka spilte de ikke i Get-ligaen…

Av kjente folk fra Manglerud kan nevnes at de to som faktisk har bevart sinnet i A-ha, Pål Waaktaar og Magne Furuholmen tråkket sine barnesko i området. Det gjør de ikke lenger….Pål har eksempelvis tatt med seg eiendelene og flyttet de over til Vindern, all den tid han befinner seg i gamlelandet.

Fuck the crap tenker du nå. Kom nå for fa…n til poenget! Poenget med denne siden er vel Strømmen Foppal? Det har du selvfølgelig helt rett i. Saken er at vi ikke har så mye å skrive om hvordan ståa er før årets første kamp. Vi vet ikke hvem formasjon BeMy har tenkt til å gå for, hvem spillere som skal spille, ei heller hva de legger i kampen. Dette gjør det hele veldig spennende. Forhåpentligvis vil de starte med det laget de mener er det beste pr. 7. februar. Det vi vet er at spillerene har hatt 4. dagers treningspause i starten av denne måneden. Vi vet også at BeMy råder over en skadefri tropp. Det er med andre ord ingen grunn til ikke å ta turen til stadion på lørdag. (Skulle en av trenerene lese dette og finne tid til å fortelle litt om inngangen til kampen vil vi bli veldig glade for en liten kommentar eller en mail vi kan viderebringe til de som følger de grå.)

Sist lagene møttes var i høst. De grå hadde marginene og Emil. Det førte til en uvurderlig 2-1 seier i kampen for tilværelsen.

For de som skal i begravelse – Greyhoundsweb vil følge kampen for deg.

SÅ:
Hva: Strømmen Foppal – Manglerud Star Toppfotball
Dag: Lørdag
Dato: 7. februar
Tid: 13.00
Sted: Hellig grunn aka Strømmen Stadion

Kilder: Wikipedia og M/S sin hjemmeside.

Share

4 tanker om “Treningskamp: M/S hjemme

  1. La oss møte opp å vise vår interresse for klubben vår. At vi bør være rundt 100 mann på kampen er en selvfølge.

  2. kommer det 100 mann påtreningskampene fremover må vi ha et dugnasdsgjeng på plass som kan rydde deler av tribunen for snø. er det noen som kan tenke seg å bli med på en liten økt en av de nærmeste dagene

  3. Og hvem fikk en spade plassert i hånda i går på stadion tror dere???? Og det av Otto !!! Bare fordi han skulle spille kamp. Hørt sån’t ???
    Vi spadde oss innover etterhvert som det kom folk. Godt det ikke var 100 mann der.

Legg inn en kommentar