Tre poeng og serieledelse

Da kom sesongens tre første poeng. Dagens hjemmekamp mot Sprint-Jeløy ga ikke bare en velfortjent seier men også tabelledelse. Strømmen ligger på opprykksplass, kan vi avslutte denne sesongen nå?


(Bildet er tatt før bortekampen mot Østsiden – Julenissen holder med Strømmen!)

Første omgang var ikke all verden men samtidig et tydelig skritt i riktig retning sammenliknet med premieren mot Østsiden. Gjestene starter med et ørlite overtak men dette jevner seg ut etter hvert. De få sjansene i omgangen er det Strømmen som står for.

Laget som startet: Jansen; Babs, Reed, Grønlund, El-Barkani; Melbye, Dalen, Kopperud; Castilla, Blaker, Debesay.

Etter hvilen får de 236 tilskuerne se en bedre fotballkamp og et bedre Strømmenslag. Muoi Van Nguyen erstattet Thomas Kopperud og står for forarbeidet til sesongens første seriemål da han nydelig legger opp til Fredrik Blaker Larsen som setter ballen i nota med keiva etter 53 minutter. En slags stillingskrig etter dette, Strømmen spiller seg til noen halvsjanser mens Sprint/Jeløy stort sett får sine muligheter på dødball. Strømmen virker tryggere på defensive dødballer enn vi husker fra fjoråret, mye takket være blant annet Jo Grønlund og Eirik Jansen. Hvem førstnevnte er sønnen til er ikke vanskelig å se for de som er litt oppi åra eller har sett sportssvisj eller hva det heter på tv. Når kampen går inn i det siste kvarteret ligger det et mål i lufta, enten etter dødball for Østfoldingene eller på kontring for hjemmelaget. Petter Larsen kom også inn i pausen og spiller sin første obligatoriske kamp på nesten seks år i den rød og grå drakta. Han er delaktig i de fleste kontringsforsøkene og fire minutter før slutt skjærer han fint inn fra kanten og serverer ballen til Lamptey (kom inn for Blaker) som til tross for at han ikke lenger har drakt nummer 23 setter ballen i tomt mål. Babs kåres til banens beste spiller og det er det vanskelig å si seg uenig i, det var mange gode men Babs var best.

Da er foreløpig status serieledelse og opprykksplass, i hvert fall helt til mandag kveld. Kunne det være mulig å avbryte seriespillet i Norge i dag? I så fall ville det neste sesong være duket for det 35. Romeriksderbyet etter krigen – det første noensinne på nivå 2 i seriespillet – og gode muligheter for Strømmen Idrettsforening til å vinne sin fjortende seriekamp lagene i mellom, Lillestrøm står bokført med kun elleve triumfer (i serien) mot Romerikes Stolthet.


Foto: Bjørn Hytjanstorp

Share

Legg inn en kommentar