Stallen

Seks uker igjen til seriestart.

Vi tar en titt på hvem som skal tre på seg den rød og grå drakta denne sesongen.

.

Vi starter med hvor mange spillere det skal være i stallen. Eller rettere sagt hvor mange det kan være. Reglene (klikk her for fullstendig versjon) er nesten som i fjor, dvs at klubbene i Tippe- og Adeccoligaen kan ha 25 spillere i stallen. De 25 spillerne skal være fordelt slik at det er minst 14 Lokalt Utviklede Spillere (LUS) – Forbundsutviklet, minst 2 LUS – Klubbutviklet og inntil 9 såkalte Frie Spillere. Veldig forenklet og litt feilaktig kan man si at en LUS/Forbundsutviklet spiller er en norsk spiller, en LUS/Klubbutviklet spiller kommer fra egen junioravdeling og at de utenlandske spillerne kalles Frie Spillere. Hvis en klubb f.eks ikke har to Klubbutviklede spillere reduseres antall spillere man kan ha i stallen til 23, dvs som Strømmen i fjor. Nytt av året er at klubbene i tillegg kan benytte inntil fem juniorspillere fra egen klubb i Tippe/Adeccoligaen uten at disse må ha proffkontrakt.

Bakerst ble det nødvendigvis utskiftninger da Waters gikk til Lørenskog like etter sesongslutt og Hording la opp noen uker senere. Ny sisteskanse er Martin Jørgensen. Jørgensen er Skeidgutt og har med unntak av et år i Grei (2007) alltid spilt for Torshovklubben. Han spilte noen A-kamper i 2008 og slo igjennom året da han spilte 18 kamper (inkl de 17 siste) for Skeid i Adeccoligaen. Juniorkeeper Erik Walcott med en fortid i Heming og Lyn har i følge rapportene klart seg bra og det er fortsatt et åpent spørsmål om vi signerer en keeper til før sesongstart. Denne eventuelle keeperen kan som de fleste har fått med seg bli Thomas Myhre, et annet alternativ er Duwayne Kerr  som til daglig spiller for Portmore United på Jamaica. Den 1,95 høye og 23 år gamle Kerr med kallenavnet ”Shiek” var tidligere U20 landslagskeeper for Jamaica og har de siste årene vært tredje-/fjerdekeeper på verdens 59. beste landslag i følge FIFA rankingen. Har spilt fem A-landskamper, senest i april 2010 som også var forrige gang han var i stallen ved et landslagsuttak.

Det var heldigvis nok med ett år uten strømlinger på laget, ny i A-stallen er Erik Torud fra fjorårets juniorstall. De øvrige som er aktuelle for forsvarsfireren er Garcia, Krogsgård, Yabre (midtbane), Nilsen, Nordnes, Nås, Bjørnevik og Kristoffersen, med andre ord uendret fra fjoråret.

Et nytt bekjentskap er Tom Sadeh som ser ut til å være mest aktuell for en plass på midtbanen, men kan også spille stopper. Sadeh er Lyngutt og fikk i fjor med seg ti Adeccokamper før Lyn-konkursen og deretter tre Tippeligakamper for LSK. Rygg, van den Burgt, Sezan og Strøm-Pedersen er midtbanespillere vi kjenner fra før.

.

Klikk her for sesongoppsummering og spillerstatistikk for sesongen 2010

Som alltids litt vrient å definere midtbane- kontra angrepsspillere. Nysigneringen Abdurahim «Ibba» Laajaab kan vel dog utvilsomt betegnes som angrepsspiller. Ibba, vi holder oss til det navnet heretter, er landslagsspiller i futsal hvor han visstnok imponerte stort i forrige mesterskap (med bl.a å bli utvist i pausen, he he) og spilte i fjor for Mjøndalen (27 kamper, 9 mål). Tidligere har han spilt for Notodden (43 kamper, 10 mål) og Skeid (11 adeccokamper, debut 2003). Da ramser vi opp de offensive spillerne vi husker fra 2010; Trond Haugstad, Nikolaj Djupesland, Nikolai Hagen, Shkodran Rexhaj og toppskårer Andreas Moen. Junioren Jonas Chaiba har også vært på innpå i en eller to av vinterens treningskamper.

.

Hva mener du om stallen? Diskuter i kommentarfeltet nederst på siden

 

.

Så vidt vi vet er da følgende 21 spillere på plass for denne sesongen:  

Keeper Alder Debut / tidligere klubb
Martin Jørgensen 24 Ny fra Skeid
     
Forsvar    
Andre Emilio Garcia 21 2010 / Vålerenga
Erik Torud 19 Fra egen junioravdeling
Erlend Krogsgård 27 2007 / Odd, Pors, Urædd
Francisco Yabre 20 2010 / Mjøndalen
Fredrik Nilsen 22 2010 / Lørenskog, UKI, KIL
Frode Bjørnevik 31 2010 / Eidsvold T, HamKam
Henrik Nordnes 31 2009 / Tromsø, Ull/Kisa
Johan Nås 28 2009 / Molde, Kongsvinger
Tom Sadeh 20 Ny fra Lyn via LSK
Tom Kristoffersen 33 2010 / Eidsvold T, HamKam
     
Midtbane    
Jonas Rygg 23 2009 / Lyn, Stabæk, MS
Gøran van den Burgt 21 2010 / Linderud/BA, Lyn
Sezan Ismailowski 26 2009 / Groruddalen, Bryne
Tim Strøm-Pedersen 22 2010 / Drøbak, Skeid
     
Angrep    
Abdurahim Laajaab 25 Ny fra Mjøndalen  
Andreas Moen 26 2010 / Sogndal, Kongsvinger
Nikolai Hagen 23 2010 / KFUM, MS
Shkodran Rexhaj 23 2007 / Hadeland, LSK
Nikolai Djupesland 20 2010 / Vålerenga
Trond Haugstad 25 2009 / Lyn, Stabæk, MS

.

Mon tro om vi har glemt Jonny Hansen..? Tja, si det, han har ikke vært på banen i treningskampene så langt, men er fortsatt med i oversikten over A-stallen på http://strommen-if.no/a/stallen/

Så vidt vi forstår kan vi ha maks 23 spillere + maks 6 klubbutviklede spillere i stallen. Med andre ord er det fortsatt plass til en signering eller to utenfra, og uavhengig av det er det fortsatt plass til Robin Daly og Ole Morten Andersen fra fjorårets juniorstall (for tiden på fotballskole i Spania).

En gjenganger når spillerstaller diskuteres er lokale spillere. Fordelene ved mange lokale spillere utover selvfølgeligheter som at det er et kvalitetsstempel for klubbens spillerutvikling og sannsynligvis forteller noe om samarbeidsklimaet med naboklubbene kan dog diskuteres. Kommer det flere tilskuere når en klubb har mange lokale spillere? Blir samholdet bedre? Unngår man misforståelser pga forskjellige dialekter? Blir det lettere å skaffe sponsorer? Vi lar diskusjonen ligge. Men en ting lurer vi på. Hva er egentlig en lokal spiller? Strømmen har i det siste hatt spillere fra bl.a Blaker og Skedsmokorset, og disse har utvilsomt blitt definert som lokale spillere av «ekspertene». Våre to nåværende spillere fra Eidsvoll omtalesofte som lokale spillere. Slik omtales ikke spillerne fra Groruddalen, Helsfyr eller Lynland. Litt merkelig i grunn da det er dobbelt så langt å kjøre fra Strømmen Stadion til Skedsmokorset som til Furuset. Det er lenger til Blaker enn til Ullevål Hageby, nesten dobbelt så langt. Eidsvoll lokalt? Kjører du like langt i motsatt retning kommer du til Drammen, ingen vil finne på å kalle det lokalt.

.

Lokalt eller ikke lokalt, hvor god er årets stall? Hvilken plass kommer vi på? Har vi erstattet Dosso? Vi vet du har meninger – del dem med oss andre i kommentarfeltet nederst på siden.

Share

4 tanker om “Stallen

  1. Jeg har ikke sett kamper enda i år, men jeg føler vel kanskje at midtbanen trenger en spiller eller to. Det er vel en spiller eller to som bør byttes ut, men det vet vel de fleste hva jeg mener der:-)
    Jeg skal på kampen mot sumplaget i dag forresten.

  2. jensen er klar men hva med rastafarien i mål?er han klar eller er han enda å prøvespiller?

Legg inn en kommentar