Skarruværravirruværra med til Kristiansand..?

ernst

Teste brannslokningsapparatene på Ernst? Muligens...

26. Serierunde: Start 2 borte. Opprykket er klart. Kampen er heeeelt ubetydelig. Neste år er det Adecco om vi så skulle tape 100-0. Nå er vel sjansen større for at vi vinner med de sifrene, men skit i! Vi reiser til Kristiansand.

Vi har fylt en bil med strømmen- og omegngutter.  Vi skal på avslutningstur! Og hvilken avslutning. Denne sesongen har vært som ett eventyr! Det betyr at alt av flagg og bannere vil bli rulla ut på ærverdige Kristiansand stadion. Men, vi håper jo at en bil eller tre til kunne bli fylt opp! Så går du med en følelse av at; – jo, en tur til Kristiansand for fest og å hylle gutta en siste gang før vinteren kunne vært kult – sett det ut i liv. Vi fem som allerede har bestemt oss har leid rom på Ernst Hotell. Her er det visst en bra partysted i kjelleren, skreddersydd for strømlinger på kvelden..

Vi ser for oss en høydare på kamp  og en høydare på kvelden. To fester på en og samme dag. Kommentarfeltet er et ypperlig medium for å melde sin interesse og samkjøre for å fylle nye biler.  Skal vi gjøre oss bemerket i Markens gate folkens?

To bring you up to speed:

Kristiansand (tidligere Christianssand) er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Byen rangeres som Norges femte største bykommune i folketall med 80 748 innb. 1. juli 2009). Kristiansand er den største byen i regionen og kalles Sørlandets hovedstad.

Kristiansand grenser i vest til Søgne og Songdalen, i nord til Vennesla og Birkenes, og i øst til Lillesand i Aust-Agder. Folketallet er tilsammen med dem 123 153. De interkommunale aktivitetene i Knutepunkt Sørlandet inkluderer alle disse kommunene, samt Iveland.

Kristiansand er kjent som «sommerby», med stor turisttilstrømning i sommermånedene. Spesielt Dyreparken trekker mange turister. Dyreparken er den nest mest besøkte turistattraksjonen i Norge, bare slått av Holmenkollen. I 2006 hadde parken 626 037 besøkende.

Norges største musikkfestival, Quartfestivalen, ble arrangert i Kristiansand i begynnelsen av juli hvert år fra 1991. Festivalen strakk seg over fem dager, og hadde konserter på store scener på Odderøya, samt på en del mindre scener rundt om i byen. Quartfestivalen satset hvert år på å få store, internasjonale artister til festivalen. I tillegg var festivalen kjent for å stadig booke artister som var på vei til internasjonale gjennombrudd. Det er ikke få av dagens store stjerner som tidligere har opptrått på Quartfestivalens mindre scener. Sommeren 2007 fikk festivalen sterk konkurranse fra Hovefestivalen på Tromøya og boet gikk til skifteretten i begynnelsen av juni 2008. I 2009 arrangeres festivalen igjen, nå under navnet Quart. (det kan ha vært siste gang…red. anm)

Christianssands bryggeri er byens tradisjonsrike produsent av øl- og mineralvann. Bryggeriet ble etablert i 1859, og alle CBs produkter brygges på kildevann fra bryggeriets egen kilde, Christian IVs kilde.

Hennig-Olsen en en iskremfabrikk med hovekontor og produksjonslokaler i Kristiansand. Fabrikken ble startet i 1960, men Hennig-Olsen-familien har produsert iskrem i Kristiansand siden 1924, da Sven Hennig-Olsen startet iskremproduksjon på bakrommet i sin tobakkskiosk.

Kristiansand er et viktig knutepunkt for transport og kommunikasjon. Byen er norsk ende- og startpunkt for E18, E39 og riksvei 9 gjennom Setesdalen. Byen har jernbaneforbindelse til Stavanger og Oslo med Sørlandsbanen, en stor havn med bl.a hurtigbåt- og ferjeforbindelse til Hirtshals (Danmark). Kristiansand lufthavn, Kjevik har direkteforbindelser med Oslo, Stavanger, Bergen, København, London, Aberdeen og Amsterdam.

Kollektivtrafikken lokalt i byen og i distriktet skjer med base i Kristiansand Rutebilstasjon og trafikkterminalene til Bussen Trafikkselskap AS.

Fotballklubben:
Idrettsklubben Start er en fotballklubb fra Kristiansand. Klubben ble stiftet 19. september 1905 og har Sør Arena som hjemmebane (vi skal spille på den gamle, nemlig Kristiansand stadion. red anm) . Klubben rykket opp fra 1. divisjon i 2004 og spilte i Tippeligaen frem til 2007 da de rykket ned til 1. divisjon etter å ha endt på 13. plass som resulterte i direkte nedrykk. Start gikk rett opp igjen og kjemper nå på øvre halvdel av Tippeligaen.

Valget av klubbnavnet Start er ikke begrunnet med annet enn at det kom som et forslag på stiftelsesmøtet i 1905, og at forslaget fikk stor oppslutning.

Starts spillestil blir ofte kalt makrellfotball. Den legendariske treneren Karsten Johannessens definisjon på begrepet var: «vi angriper i stim».

Start tok sølvmedalje i 2005, i sin comebacksesong i Tippeligaen. Med et lag bestående av mange unge talenter overrasket laget med å ligge på toppen av tabellen det meste av sesongen. Gullmedaljen glapp i siste runde, da laget tapte 1-3 for Fredrikstad. Starts suksess i serien medførte storinnrykk på A-landslaget, og på det meste fant Åge Hareide plass til seks Startspillere i samme landslagstropp.

Starts supporterklubb heter Menigheden, og har per 2008 i overkant av 1000 medlemmer.

Sesongen 2008 IK Start spilte i Adeccoligaen dette året, og avsluttet sesongen med en 3. plass etter 1-0 seieren i siste seriekamp mot Notodden.

Etter aksjeemisjonen høsten 2008 ble Sparebanken Sør 100% eiere av Start Toppfotball AS. Erik Solér og Ernst Ravnaas som eide 55,3 prosent før emisjonen, måtte gi tapt da de ikke kunne tilføre Start de 38 millionene som trengtes i emisjonen. Sparebanken Sør er dermed både hovedsponsor og eier av klubben.

Kilde: Wikipedia

Share

11 tanker om “Skarruværravirruværra med til Kristiansand..?

  1. Høres kult ut. Her må det jobbes både på den ene og den andre siden først. Kommer tilbake når ting er spikra (privat).

  2. Er det oppsluttning rundt kristiansand kampen?Hva koster biletter til fly da?har bytta nick fra freseren til nygård bye the way ha en herlig dag folkens:)ADECO

  3. Jeg tror han jobber dugnad for VIF fra tid til annen:-) (hvilket jeg tror de fleste av oss syntes er OK) Så hadde han sikkert bare glemt å skifte.

  4. Hverken Norwegian eller SAS har avganger som passer på lørdag. Norwegian lander 15 minutter før kampstart….Hjem flyr man for 500-lappen på søndag. NSB ned på lørdag for 299,- Sikkert hjem også.

  5. Noen som kunne tenke seg en tur til Juliusland på lørdag? Knall? Birdman? Jendor? Andre…..? Skal vi fylle opp en bil til?

  6. Snaue 4 timer. Ligger an til at det blir bil nr. 2 nå. Da blir det flere plasser ledig. Men, den bilen går hjem søndag. Vet ikke om dere tenker på å kjøre hjem igjen samme dag?

  7. Jeg er «egentlig» klar for en tur jeg. For mitt vedkommende så passer det best opp og ned samme dag. Men min bil kan jeg ikke kjøre, den går nok ikke så langt, og Mazdaen, den skal på en annen tur til helgen. Problemet er at jeg også skal på hyttetur (med 6 av kompisene). Det er hele helgen. Vet ikke hva jeg sjøl vil med de to alternativene. Derfor må jeg først få vite hvem andre som kunne tenke se en tur til Juliusland. Jeg går på nett igjen i morgen kveld og tar en avgjørelse da.

  8. Jeg ender på hyttetur. Skulle så gjerne vært med, men ønsker gutta som drar til Juliusland en fortreffelig helg og jeg vet at dere kommer til å markere dere på tribunen. Moro for A-lagsgutta det…… Snakkes !

Legg inn en kommentar