Siste sjanse: Østsiden hjemme


Strømmen Stadion. Lørdag 13. september. Avspark 16:00. Se gutta starte fotballhøstens største mirakel. Det er lettere å tro etter en øl eller to. Peppes Pizza senest 14:00.

Vi nekter å gi opp. Bare tapere gir opp. Dog ser det trøstesløst ut. Med sju kamper igjen å spille er det ni poeng opp til trygg grunn. Og lagene foran oss på nedrykksplass er begge seks poeng foran. Men større mirakler har skjedd før. I fotballens verden altså. Fem seire kan holde. Er det utenkelig at vi kan slå Østsiden, Valdres, Modum, Fredrikstad 2 og Stabæk 2? Langt derifra. Jeg begynner plutselig å få trua igjen.

Men da er det intet annet enn tre poeng som duger i lørdagens hjemmekamp mot Østsiden. Vi gjør denne artikkelen kort og hopper raskt videre.

Østsiden IL ble stiftet 14. juni 1935 og selv om klubben er best kjent for fotballen står også hands på programmet. Klubben har spilt på nest høyeste nivå i norsk fotball i 9 sesonger på 60 og 70 tallet og på dagens nivå tre i 16 sesonger, sist i 1999 før fjorårets opprykk tilbake til dagens 2. divisjon. Hittil beste sesong var i 1962 da det ble andreplass i Landsdelsserien (nivå 2) og kvartfinaletap i cupen mot Lyn. Der i gården huskes sikkert også tredjerundekampen mot naboen Sarpsborg i 1965 som endte med seier før det ble exit mot Viking i fjerde runde. Som alle vet er arbeiderklubben Øssia moderklubben til Egil Drillo Olsen og i tillegg til det har Jørn Andersen spilt i klubben. Som nyopprykka sliter Østsiden som forventet i bunnen men ligger i skrivende stund tre poeng over den streken vi selv er på veldig gal side av.

Hjemmekampene spilles som en del tilreisende Strømlinger fikk med seg i april på Østsiden Idrettsplass i Fredrikstad. Koselig bane med mye historikk, en historikk som er vanskelig å finne på internett.

Østsiden kommer fra østsiden av Glomma, så vidt vi kan forstå og huske fra Selbak (eventuelt Sellebakk hvis du fortrekker det) vis a vis Lisleby. Vi snakker altså Fredrikstad kommune. Fredrikstad ble en storkommune i 1994 og har i dag ca 73 000 innbyggere. Vi fordyper oss ikke så mye i historien, alle tror dem vet alt om Fredrikstad uansett. Morsomt er det i hvert fall å få lokalbefolkningen å telle til tolv. Fredrikstad har kanskje vært arbeiderbyen fremfor noen i Østfold, noe som også har gjenspeilet seg i politikken. Tradisjonelt har Arbeiderpartiet stått sterkt og stort sett hatt ordføreren. Ved forrige kommunevalg gikk Fremskrittspartiet stort frem og kapret 31,1% av stemmene, hårfint bak Ap med 32,8% og langt foran Høyre som ble tredje største parti med 13,2%. Ordføreren er nå fra Fremskrittspartiet, husker ikke helt hva hun heter men mener at hun er medlem i Bandidos.

Første og hittil eneste gang, bortsett fra i år da, vi har støtt på Østsiden var i 1997, nærmere bestemt i 2. divisjon avdeling 1. Vi vant 3-1 i Plankebyen og tapte 3-2 hjemme. Vi endte på åttende plass to poeng unna nedrykk og dem fire poeng foran der. Årets seriepremiere husker de fleste, vi tapte gjørmekrigen da vertene putta kampens eneste mål.

Nå gjelder det gutter. Ingen av oss ønsker å spille på Høland Stadion, Skedsmo Stadion, Sørumsand Idrettspark, Opakermoen, Aursmoen, Fedrelandet, Fjellhamar Stadion, Eidsvold Stadion, Marikollen, Gjerdrum Kunstgress og Nordkisa Stadion neste sesong. Kanskje får vi lov til å spille på Myhrer, Rolvsrud og Skjetten Kunstgress også, men bare hvis banene ikke er opptatt til noe annet den dagen. Nordkisa Stadion, nei. Nei.

Share

Én tanke om “Siste sjanse: Østsiden hjemme

  1. Angående supporterutstyr; spørsmål i en tidligere artikkel. Det er informert tydelig på stadion (i begge kioskene m.m.), så de som har vært på kamp må da ha fått det med seg…
    Og i klubbavisa. Klubbavisa skulle vært distribuert til alle husstander på Strømmen, men der skjedde det en feil, og mange har ikke fått, spesielt på sørsiden (ingen i Strømmen IF sin skyld, bare så det er sagt)
    Klubbavis kan du få ved å henvende deg i kiosken eller på klubbhuset. Ta gjerne med noen ekstra til kollegaer, naboer etc!

    Nå har vi endelig også fått de inn på http://www.strommen-if.no under butikk. Litt dårlige bilder, men bedre enn ingenting. Det handler om tid til å gjøre alt…

    Nå må nervene holdes i sjakk de neste timene før kamp, og alle fingre og tær krysses.

Legg inn en kommentar