Sesongoversikt 2011

Her er ligger det en oversikt over treningskampene, kampdagene i Adeccoligaen og når de forskjellige rundene i cupen spilles.

Les også om billettpriser, sesongkort og ny tribune.

Siste treningskamp: Søndag 27. mars mot Mjøndalen. Kampen spilles på Strømmen Stadion, avspark kl 18:00.

.

Terminlista er klar

(scroll opp for neste treningskamp)

Rett før jul var terminlista klar, en slags julegave til folket fra NFF. En gave som virkelig hadde gledet oss kunne den uansett ikke bli, men hvor mange julegaver gjør egentlig det?

Fra 3. april til 6. november skal vi spille 30 seriekamper og forhåpentligvis 7 cupkamper. Det som er vanlig å nevne når man omtaler terminlista er vel serieåpninga, søndag 3. april borte mot Randaberg er den, og den første hjemmekampen er en uke senere mot Sandnes Ulf. På 16. mai spiller vi hjemme mot HamKam, siste serierunde har vi på Nybergsund Stadion 30. oktober og cupfinalen på Ullevaal spilles søndag 6. november. Avspark 13:15. Etter kampene mot de to Rogalandsklubbene er de neste kampene mot Asker, Ranheim, Løv-Ham, HamKam, Bryne, Hønefoss, Bodø/Glimt og Kongsvinger. Kan kanskje virke som om de første kampene er lettere enn dem som kommer deretter, men klok av erfaring fra fjoråret dropper vi betegnelsene lette og vanskelige kamper.

Publikumskamper? Tja, si det. Første hjemmekamp med ny tribune og tabelltopp etter en brakseier i Randaberg har et potensial, særlig når både LSK og VIF spiller borte den helga. På fotballens nasjonaldag 16. mai møter vi HamKam hjemme på Stadion. Da kunne vi hatt fullt hus og utsolgt hvis NFF hadde ønsket det. Men når LSK-Molde spiller samtidig 4,9 kilometer unna blir det nok ikke utsolgt på Strømmen Stadion nei.

Ikke overraskende vil vi helst unngå kampkollisjoner med våre to Tippeliganaboer. I utgangspunktet har vi fått to hjemmekamper samtidig som LSK, to samtidig som VIF og tre samtidig som både LSK og VIF. Men etter at tv-selskapene har herjet ferdig kan det fort se annerledes ut.

.

www.strommen-if.no leser vi at Strømmen hadde fem ønsker i forhold til årets serieoppsett. Vi kan jo se hvordan det gikk med dem.

.

1) Bortekamp i siste runde før og i første kamp etter sommerferien (pga et ev skifte av kunstgress).

Det ønsket ble ikke innfridd, vi møter Sandefjord hjemme i første runde etter ferien 17. juli. Da har vi, rettere sagt Per J, tre uker på seg til å legge nytt kunstgress. På Alfheim tok det en måned, i LSK-hallen tre og en halv uke. Hvis banen på Stadion også skal flyttes noen meter kan det bli hastverk.

.

2) Hjemmekamp søndag 4. september (pga den årlige Strømmensdagen første helga i september hvor det bl.a skal markeres at klubben fyller 100 år i år).

Det ønsket ble heller ikke innfridd, i stedet fikk vi bortekamp mot Kamma den dagen.

.

3) Hjemmekamp lørdag 24. september. I forbindelse med 100-årsjubileet 25. september ønsket klubben hjemmekamp dagen før dagen.

Nei, det ønsket gikk det heller ikke an å innfri. Her er vel greia at kampene skal spilles samtidig, noe annet vil i følge NFF ødelegge produktet Adeccoligaen. I en bisetning opplyser vi da om at kampene uansett ikke vil gå samtidig den helga da klubber uten flomlys godkjent for Champions League finale må starte tidligere enn 18:00. Men søndag må det tydeligvis spilles uansett (hvis ikke NRK redder oss ved å velge ut Strømmen-Hødd som tippekamp).

Vi registrerer altså at NFF ikke vurderer et 100-årsjubileum som noe å ta hensyn til når terminlista skal settes opp. Ok – vi er ikke Rosenborg, Brann eller Fredrikstad – men Strømmen har da vært et navn i skorpa av norsk toppfotball i mer enn totredjedeler av klubbens eksistens, betyr ikke det noe mon tro? Videre synes vi det er flott at Molde får flyttet sin faste hjemmekamp under jazzfestivalen til lørdag og at Moss fikk flyttet sin hjemmekamp mot Sogndal da østfoldingene fylte 100 år. Men kjære Dag, Svein og Are (Vestlund, Graff og Hokstad hos NFF), hvorfor kan ikke vi få lov til det samme? Når vi feirer 200 år 25. september 2111, kan vi få lov da?

.

4) Bortekamp samtidig med Vålerenga og Lillestrøms innbyrdes møter.

Ønsket er innfridd. Hurra! Vi spiller borte mot henholdsvis Asker og Mjøndalen. Men sannsynligvis ville ikke kampene ha krasjet uansett. Den første VIF-LSK kampen ser ut til å bli en fredagskamp og den andre spilles såpass sent på året at det uansett vil bli minst to timer mellom kampene.

.

5) Færrest mulig hjemmekamper samtidig med Lillestrøms hjemmekamper.

I forhold til det konkrete ønsket fikk vi 5 av 20 mulige kamper samtidig med LSK, i praksis blir det nok 3 eller 4 pga tv-kampene. Allikevel er vi mildt sagt oppgitte, veldig oppgitte. Dette er jo et ”problem” som er så enkelt å løse at man må være ansatt eller tillitsvalgt i NFF for å ikke forstå greia.

I Norge skal ikke fotballkamper flyttes for å tredoble publikumstallet

Resten av verden løser geografiske kampkollisjoner hur enkelt som helst, det er jo bare å flytte den ene kampen til en annen dag eller et annet klokkeslett. Hvor ofte spiller de to eller tre klubbene i Hamburg, Gøteborg, Genoa, Madrid, Gdansk, München, Torino, Barcelona, Liverpool, Valencia, Reykjavik osv osv osv hjemmekamper samtidig? Neppe noe enklere å sette opp terminlista i Spania, England eller Sverige – men tydeligvis mye enklere å bruke sunn fornuft.

Slike kampflyttinger vil på sikt svekke konseptet og ødelegge produktet Adeccoligaen mener NFF. Det mener ikke Greyhoundsweb. Vi mener det er bedre for Adeccoligaen at kampene Strømmen-Bryne og LøvHam-Tromsdalen blir sett av 6-700 tilskuere enn at de spilles samtidig som naboene i Tippeligaen foran hele 223 og 47 betalende tilskuere. Faktisk forstår vi ikke hvordan det er mulig å mene noe annet.

.

Seriekamper, cupkamper og kvalik

De 30 kampene i Adeccoligaen spilles stort sett på søndager med start 3. april og siste runde 30. oktober. Unntakene er mandagene andre påskedag (25. april), 16. mai og andre pinsedag (13. juni) samt runde 11 som er satt opp torsdag 16. juni. I tillegg skal NRK sende en kamp fra hver runde direkte, denne kampen vil ut i fra hva vi leser på hjemmesidene til NFF bli spilt «før de andre kampene i samme runde». I praksis gjetter vi oss til at det stort sett betyr lørdager som i fjor men også en og annen søndagskamp med avspark 16:00.

Norgesmesterskapet starter for vårt vedkommende med første runde søndag 1. mai (denne og øvrige datoer bortsett fra finalen er omtrentelige da en eller flere kamper pr runde skal vises på tv). Deretter er det midtukekamper i de tre neste rundene (11. mai – 25. mai – 22. juni) før kvartfinalene spilles søndag 14. august hvor det er spillefri Tippeligaen men full runde i Adecco. Semifinalene er satt opp onsdag 21. september og finalen spilles søndag 6. november. Det spesielle i år er at de to siste rundene i Tippeligaen spilles etter cupfinalen, nærmere bestemt 20. og 27. november. 

Når kvalifiseringen for opprykk til Tippeligaen spilles? Nei du, den slags er det slutt på. På forrige fotballting foreslo nemlig NFF å fjerne kvalifiseringsspillet for Tippeligaen, klubbene stemte som foreslått og dermed var det over og ut for denne mangeårige tradisjonen i norsk fotball (kvalik for toppserien har blitt spilt siden 1972). Heretter er to lag opp og to lag ned som gjelder mellom de to øverste divisjonene.  Begrunnelsen for forslaget var at man ønsket å forlenge den norske fotballsesongen. Javel, men hvorfor fjerne kvaliken helt av den grunn – hvorfor ikke bare holde Tippeligaen utenfor? Ved å la vinneren av Adeccoligaen rykke direkte opp og f.eks la lag nr tre spille mot lag nr fire for retten til å møte andreplassen i en opprykksfinale over to kamper?

Link til terminlista finner du i høyremenyen. Der er det også linker til alle Adeccoklubbene (+ supporterklubbene), fotballstatistikk, debattforumer og mye annet interessant. Litt i hvert fall.

.

Pre season vinteren og våren 2011

Desember

Treningene startet 6. desember med tester og tre-fire økter pr uke. Treningene var ute på Strømmen Stadion og inne på Condis. Spillerne har juleferie fra 22. desember.

.

Januar – Februar – Mars

Juleferien er slutt 6. januar. De fleste treningene frem til seriestart vil være inne i Vallhall. Avreise til La Manga er 9. mars. Det er foreløpig planlagt syv treningskamper + kampene på La Manga.

.

Treningskamper

Onsdag 26.01 mot Follo på Ski Kunstgress. Avspark 18:00.

Fredag 04.02 mot Nybergsund i Vallhall. Avspark 19:30. Tap 0-1

Lørdag 12.02 mot Kongsvinger i Kongsvingerhallen. Avspark 13:30. Seier 2-1

Fredag 18.02 mot HamKam i Vallhall. Avspark 19:30. Tap 0-1

Onsdag 23.02 mot Bærum på Kadettangen. Avspark 18:00. Tap 1-3

Lørdag 26.02 mot Lillestrøm i LSK-Hallen. Avspark 14:00. Tap 1-3

Fredag 11.03 mot Bryne på La Manga. Tap 0-1

Tirsdag 15. mars mot Alta på La Manga. Seier 1-0

Søndag 20.03 mot Lørenskog på Strømmen Stadion. Uavgjort 0-0

Søndag 27.03 mot Mjøndalen på Strømmen Stadion. Avspark 18:00.

.

Sesongoversikt

Kampoversikt 2011. Bruk link i venstremenyen for å se terminlista for Adeccoligaen 2011.

Dato Tid Kamp Motstander Sted
23.jan  18:00 Treningskamp Follo Ski Kunstgr
04.feb 19:30 Treningskamp  Nybergsund T Vallhall
12.feb 13:30 Treningskamp Kongsvinger Kongsv. hallen
18.feb 19:30 Treningskamp HamKam Vallhall
         
23.feb 18:00 Treningskamp Bærum Kadettangen
26.feb 14:00 Treningskamp Lillestrøm LSK-hallen
09.mar   La Manga  Bryne og Alta  La Manga
20.mar 18:00 Treningskamp  Lørenskog Strømmen
27.mar 18:00 Treningskamp  Mjøndalen Strømmen
03.apr 18:00 Adeccoligaen 1  Randaberg Randaberg St
10.apr 18:00 Adeccoligaen 2    
17.apr 18:00 Adeccoligaen 3    
20.apr 18:00 Adeccoligaen 4 Flyttet til 16. juni  
25.apr 18:00 Adeccoligaen 5    
01.mai   NM 1. runde    
08.mai 18:00 Adeccoligaen 6    
11.mai   NM 2. runde    
16.mai 18:00 Adeccoligaen 7    
22.mai 18:00 Adeccoligaen 8    
25.mai   NM 3. runde    
29.mai 18:00 Adeccoligaen 9    
05.jun 18:00 Adeccoligaen 10    
13.jun 18:00 Adeccoligaen 11    
19.jun 18:00 Adeccoligaen 12    
22.jun   NM 4. runde    
26.jun 18:00 Adeccoligaen 13    
10.jul 18:00 Adeccoligaen 14    
17.jul 18:00 Adeccoligaen 15    
24.jul 18:00 Adeccoligaen 16    
31.jul 18:00 Adeccoligaen 17    
07.aug 18:00 Adeccoligaen 18    
14.aug 18:00 Adeccoligaen 19 NM kvartfinale  
21.aug 18:00 Adeccoligaen 20    
28.aug 18:00 Adeccoligaen 21    
04.sep 18:00 Adeccoligaen 22    
11.sep 18:00 Adeccoligaen 23    
18.sep 18:00 Adeccoligaen 24    
25.sep 18:00 Adeccoligaen 25    
02.okt   Adeccoligaen 26    
09.okt   Adeccoligaen 27    
16.okt   Adeccoligaen 28    
23.okt 13:00 Adeccoligaen 29 NM semifinale  
30.okt 13:00 Adeccoligaen 30    
06.nov 13:15 Cupfinalen   Ullevaal

.

Billetter og sesongkort

Billettene for en Adeccoligakamp på Strømmen Stadion i 2011 koster kr 150 for voksne, kr 80.- for studenter, honnør og ungdom (16-19 år) og kr 50.- for barn. Prisene er like uansett hvor på tribunen du ønsker å stå eller sitte.

Kjøper du sesongkort kan du få eget reservert sete midt på tribunen samtidig som en voksen sparer kr 650.- sammenliknet med prisen på enkeltbillettene. Sesongkortene koster kr 1600.- for voksne, kr 850.- for student/honnør/ungdom og kr 530.- for barn.

.

Tribunen

Tengning av tribunen slik den vil se ut ved sesongstart:

.

Share

Legg inn en kommentar