Seriestart – FK Tønsberg

tonsberglarge.bmpSå er vi her, seriestarten. Endelig skal vi begynne å kjempe om poeng og endelig skal vi stoppe kjeften på kjepphøye vestfoldinger som mer enn en gang har rakket ned på de grå før seriestarten. Vi titter på årets første offerlam, FK fra Tønsberg.

FK Tønsberg er av mange holdt som den heteste kanditaten til å rykke opp. Greyhoundsweb har blant annet tippet dette. Ikke dermed sagt at de ikke kommer til å få seg en skikkelig karamell i seriepremieren. For det gjør de selvfølgelig. FKT har mange av forutsetningene som skal til for å lykkes. De har et bredt nedslagsfelt, bra anlegg og ikke minst et romslig budsjett. Vi mener å ha lest at budsjettet nede i feriebyen ligger på rundt 8 millioner.

FTK trenes av Per Egil Swift, som mange husker best fra sin tid som spiller i Lyn og Vålenga. Dette er hans første år som trener, etter at han la opp som aktiv ifjor. Selve spillerstallen består visstnok av mange unge spillere. Ingen er spesielt kjente for utenforstående. Så blir det litt opp til bevis for denne gjengen. I fjor flagget de høyt at de skulle rykke rett opp igjen til Adeccoligaen, sånn gikk det følgelig ikke… Høye budsjetter og fin tribune er ingen garanti for suksess.

Strømmen har aldri møtt FK Tønsberg i en offisiell kamp. Vi har derimot møtt hovedforløperen, Eik Tønsberg, med minus i statistikken.

Selv byen (og kommunen) Tønsberg har ca. 37000 innbyggere og er tilsigende Norges eldste. For oss er byen mest kjent som en ferieby hvor folk innen underholdningsbransjen har feterte sommerjobber på Hotell Klubben (eller omvendt?). Har du lyst til å lese deg opp på Tønsberg gjør du det på Wikipedia.

Har du ønske om å lese mer om FKT kan du gjøre det på klubbens hjemmeside. Som seg hør og bør har de også en supporterside som bærer navnet Oseberget.com. Disse har forøvrig satt opp gratis buss til Strømmen. Til alt overmål kan det også være verdt å sjekk ut hva lokalavisen Tønsberg Blad har å melde før og etter kampen.

Share

26 tanker om “Seriestart – FK Tønsberg

 1. Vi gleder oss veldig!! håper på en fin kamp hvor det beste laget vinner. Vi blir en gjeng som kommer med buss, og vi er stappfulle av selvtilltt og godt humør.

  Lykke til Strømmen!
  PS: Tipper 0-2

 2. 37 493 er korrekt innbyggerantall på selve Tønsberg. Men med tanke på at vi har Nøtterøy og Tjøme som nedslagsfelt kan en regne i overkant av 75 000 innbyggere. Det er jo tross alt bare å gå over kanalbrua så har en doblet innbyggerantallet.. Det har jo lenge vært snakk om å samle Nøtterøy og Tjøme under Tønsberg også.

 3. hehe.. Har veddet en kasse pils med en kompis av meg. Han tippet 0-1. Den nærmeste vinner kassa. 🙂

 4. tipper at fkt gjør rent bord og 0-5 og i år skal vi opp…strømmen er vel et av laga som mulig rykker ned(hadde vært synd)…har vi ikke kjente spillere?? neida karim som har spilt mange kamper på ghanas landslag…bjørklund fra kalmar….laangaas som spilte for songdal…grorud som var ønsket i kongsvinger…med mere

 5. FKT`ere; husk å ta dere god tid med bussen, tunnelene deres er ikke top notch om dagen…..

  Skjønner argumentene med Nøtterøy og Tjøme. Skal vi resonere sånn så har Strømmen, som er en del av tettstedet Oslo, ca. 825 105 innbyggere. Har lenge vært snakk om å få Oslo kommune inn under Strømmen….

  Strømmen scorer alltid mot jalla-lag. Sånn er det bare:-)

 6. Merker dere er et nyopprykket lag ja.. Men men.. sånn er det. Vi får se 17:45 på lørdag. Regner med at folk som Chuck Berry kommer her og legger i igjen en kommentar og sier » sorry at jeg var noe brakjekk» «. Det er vel og merke hvis FKT vinner. Taper vi, skal jeg være super ydmyk.. 🙂

  Når det gjelder det med innbyggere, så er det jo slik at vi er «toppklubben» i hele dette området, noe en ikke akkurat kan si om Strømmen. Dere kan ikke forvente å få nevneverdig med publikum eller talenter til klubben.FKT er norges største samarbeidsklubb og med 20 klubber «under» oss.
  I Tønsberg har vi hatt 4000 tilskuere på det meste. Husker ikke om det var i Adecco ligan eller ikke. Men vi hadde nesten 4000 å det meste i 2.div også.

 7. Bare drar deg litt i leggen. Synes det er bra med folk som står opp (for lag og by) som du gjør, jeg. Det er vel et og annet lag i et par mils omkrets her som ligger noe høyere enn oss. Men som en ekte optimistisk supporter sier jeg; foreløpig.

 8. jeg holder på å dævve her gudfar og jerry. helt nydelig. har vel vært over 8 000 på stadion i gode gamledager..
  oslo inn under strømmen innen 2012

 9. Chuck Berry har så stort ego og stolthet at han ALDRI vil være ydmyk ovenfor noen fra Jahn Teigens hjemby!

 10. Rekorden i Tønsberg er vel da Eik spilte mot FFK i cupen for maaange år siden. Da var det 15200 tilskuere her.

  Godt at Gudfar får noen og enhver ned på jorda. Også oss fra Tønsberg. 🙂

 11. Assa Strømmen… vet ikke helt om dere håper på å vinne…. trur de fleste Tønsberg suporterne husker super seiern over Ørn-Horten i fjord. Et lag dere tapte mot på hjemme bane i oppkjøringen.

 12. Treningskamp det. Jeg vet fint lite om noen superseier over Ørn, men godt for dere. I mårra er det blanke ark – det fine med fotballen!

 13. oj.. 1-4 … hmmmm… i told u so guys,, Ja ja.. vi vant på banen og vi vant på tribunen. Venter en «beklager» fra Chuck Berry!! Takk for kampen folkens!!

 14. Pleier du å dra til til narvesen og si «beklager» når du ikke vinner på oddsen, FKT4eva?

 15. Chuck Berry var jo så eplekjekk før kampen, men vi vant både på banen og på tribunen. 🙂

  Lykke til videre.

Legg inn en kommentar