Seriekamp – Lillehammer

lillehammer.bmpSå er det tid for langtur. Vi skal til vinterland. Til OL-byen. Til noe så usexy som Stampesletta. Nei, det er ikke et beiteområde for Opplands gampehester. Det er navnet på hjemmebanen til Faaberg Fotball Lillehammer, som vi selvfølgelig tar en titt på.

FF Lillehammer ble startet i 2000 etter en fusjon mellom Faaberg Fotballklubb og Lillehammer Fotballklubb. Siden oppstarten har laget vinglet som en full sjømann mellom 2. og 3. divisjon. Som oss er de nyopprykket i år. I motsetning til oss er de ikke vunnet ennå…..Tilsigende skal FF Lillehammer møte oss med blå trøyer, røde shortser og blå strømper. Klubben (Faaberg inkludert) har vel strengt tatt ikke bidratt med en skit i norsk fotballhistorie.

Når det kommer til det noe underlige stadionnavnet Stampesletta har det sin naturlige forklaring. Stampesletta, eller stampa, er en flat sandvoll omkring Mesnaelva og Mesnafossen i Lillehammer. Området har navn etter en stampemølle som har ligget ved fossen og utnyttet vannkraften derfra. Helt naturlig det…….? Stampesletta er en del av et idyllisk friluftsområde i gangavstand til Lillehammer by. Her var det i første halvdel av 1900-tallet badedammer i elva og turstier oppover langs Mesnafossen som lenge var en av byens store attraksjoner. Personlig kan jeg ikke skjønne at ikke dette frister flere strømlinger ut på tur….Det ble lagt kunstgress på Stampesletta i 2004.. Stampesletta består av seks fotballbaner og to haller.

Lillehammer er en kommune i Oppland, i nordenden av Mjøsa. Den grenser i nord mot Øyer, i sørøst mot Ringsaker, i sør mot Gjøvik, i sørvest mot Nordre Land, og i vest mot Gausdal. Lillehammer blir også kalt «Dølabyen» ut fra sin sin beliggenhet ved inngangsporten til Gudbrandsdalen. Lillehammer fikk kjøpstadrettigheter i 1827 og bystatus i 1842. Kjøpmann Ludvig Wiese regnes som byens grunnlegger. I 1964 kommunen slått sammen med Fåberg. I 1973 kom Lillehammer i verdens søkelys gjennom likvideringen av en uskyldig marokkansk kelner, den såkalte Lillehammer-saken. Lillehammer var arrangør av de 17. olympiske vinterleker i 1994. Har du i påsketider på hytta spilt Trivial Persuit eller Geni har du sannsynligvis lært deg at Maihaugen ligger i Lillehammer. Dette er en haug der det ligger et museum og noe nær det eneste disse spillene omhandler ”Dølabyen”. Byen har ca. 25 000 innbyggere hvor av en av de har vokst seg morsom, Atle Antonsen. Sigrid Undset er visstnok også fra traktene, men alle som har lest litt bøker vet inderlig godt at hennes bøker er noen av de kjedligste i norsk krimforfatterhistorie….

Som en liten avslutningshistorie. Sist vi var i traktene tok en av de tilreisende frem lighteren da han syntes den gamle tretribunen vi stod på (?) var gått ut på dato….Det var på Faaberg, Fritjof Wilborn var stjerna og ikke det minste like opptatt av dyrt merketøy som han er i dag… Siden den gang har man også funnet opp fyrstikker…Mannen med lighteren bor forøvrig ikke i Stasjonsveien i dag…

FF Lillehammer sin hjemmeside finner du her.
Lokalavisen Gudbrandsdølen (eller hva fa..den het) finner du her.

Så: FF Lillehammer – Strømmen. Lørdag 2. juni klokken 16.00. Stampesletta Stadion.

Kilde/bilde: Wikipedia/fflillehammer.no

Share

3 tanker om “Seriekamp – Lillehammer

  1. Apropos. Lillehammer sin ordførerkandidat for Høire, Eivind Falk, har i sin blogg tatt til orde for at Lillehammer bør sats mot Tippeligaen.

  2. Det er helt riktig. Og som dere sikkert har lagt merke til fortsetter vi poengsankingen også etter at vi banka Strømmen på Stampa. FFLillehammer i elitedivisjonen!

Legg inn en kommentar