3. serierunde: Seriekamp – Groruddalen

alnabru.bmpSå er det klart for kamp i dalstrøka innafor som de ville sagt på Meterologisk institutt. Dalstrøket heter Groruddalen, det samme gjør fotballaget. Vi tar på sveisebrillene og prøver etter beste evne å titte igjenom småggen på Alnabru (bildet).

Groruddalen (GBK) er en relativ fersk sammarbeidsklubb som skal være toppsatsingsalibiet til klubbene (trekk pusten) Grorud, Rommen, Furuset, Grei, Romsås, Høybråten Stovner, Vestli og Årvoll. Og det er klart, når landets tettest befolkede dalstrøk slår sine pjalter sammen har de litt å skalte og forvalte. Groruddalen har rundt 125 000 innbyggere og samtidig 60 000 arbeidsplasser. Hovedtyngden av befolkningen bor langs kanten av dalen mens befolkningstettheten i midten er noe lavere. Takket være storstilt boligbygging på 1960- og 1970-tallet gikk folketallet opp med nesten 70 % mellom 1960 og 1990. De fleste boligstrøkene er godt vedlikeholdte og flere grønne områder og fritidsaktiviteter. Groruddalen har imidlertid hatt problemer med Oslos høyeste arbeidsledighet og laveste utdanningsnivå. Boligprisene i Groruddalen er blant de laveste i byen.

Som nevnt er GBK, hva oss bekjent, en ganske fersk klubb. De tok over Årvoll sin plass i seriesystemet for noen år tilbake. Helt siden etableringen har klubben levert gode resultater og vært med å kjempe i toppen av 2. divisjon. Som med Oslo Øst (Nå MS) er dette også et prov på en, hva som på utsiden kan se ut som en, vellykket sammenslåing. Men, det skal vel legges til at det vel bare er Grei som har hatt et snev av fotballtradisjon av de tidligere klubbene. Det kan jo ha gjort det enklere, og de spiller jo på Grei`s gamle hjemmebane. Styret har fastsatt regler som begrenser bruk av spillere oppvokst utenfor Groruddalens grenser. Denne kvoten er på 4 spillere tilsammen. Et nytt stadion og fotballhall er planlagt i samarbeid med IKEA på Furuset til 2008. Klubben har nettopp fått en supporterklubb – kalt Fargeriket (aner vi en sponsor der?)

Husk at flere supportere sykler fra Strømmen Stadion til Greibanen, med start klokken 14.00. Bli med!

Sjekk gjerne ut lokalavisen Akers Avis/Groruddalen. Klubben har selvfølgelig også sin egen hjemmeside.

Så: Groruddalen – Strømmen. Lørdag 28. april. Klokken 16 på Greibanen.

Kilde: Wikipedia

Share

Legg inn en kommentar