Seriekamp – Fredrikstad 2 (fredag kl. 18.00)

fredrikstad_fk.pngSå er det klart for igjen å ta fatt på seriespillet, hvor vi nå er ubeseiret i snart 1. mnd. Denne gangen kommer FFK`s reserver til Stadion for å bli svimle i hue før de har fått pressa neppå en eneste pils. I og med at vi nettopp har gått Sarpsborg i sømmene kan det fort bli samme tråkket om igjen, men vi prøver oss.

Fredrikstad har de senere årene vært igjenom en revolusjon som klubb. For kun få år siden var 1. laget hvor 2. laget befinner seg i dag, i 2. divisjon. Uansett hva de fant på klarte de ikke å karre seg oppover i divisjonssystemet, til tross for gode rammebetingelser. Samtidig spilte laget på ærverdig, men akk så forfalne, Fredrikstad Stadion, som sannsynligvis ble reist på samme tid som gamle Roma. I dag ser situasjonen så mye lysere ut for den gamle aristokrat. Laget har fått et nytt og flott stadion, har noe skjelvende etablert seg i Tippeligaen og har (som vanlig) hele byen i ryggen. I tråd med at 1. laget har tatt klyv i divisjonssystemet har (som vanlig her også) 2. laget også gjort det. Sikkert til ekstrem forargelse i blant annet Halden og Sarpsborg. Hele ni seriemesterskap og elleve cupmesterskap gjør aristokraten fra Østfold til en av landets mestvinnende klubber.

Kampen spilles på fredag, hvilket er et lykkelodd for oss. I og med at 1. laget til FFK spiller mot Vålenga dagen etter kommer de sannsynligvis ikke til å sende en eneste a-lagsaktuell spiller til Strømmen på fredag. Ikke for at jeg tror vi ikke hadde hamlet opp med disse uansett, men nå ligner dette mer på en kamp SIF bare SKAL vinne. Disse oppgjørene kan slå veldig forskjellig ut, avhengig av hvilken dag man møter reservelagene. Vi har utvilsomt vært jævlig heldig (eller er det bevist?) denne gangen. Det smiler vi for! Seier over FFK 2 fører SIF forbi østfoldingene på tabellen.

Fredrikstad er en kommune i Østfold, med 71 297 innbyggere pr. 1. januar 2007. Den er således Østfolds største og Norges 6. største, målt i antall innbyggere. Kommunen består av de fem tidligere kommunene Fredrikstad, Borge, Kråkerøy, Onsøy og Rolvsøy. Disse ble per 1. januar 1994 slått sammen til storkommunen Fredrikstad. Byen Fredrikstad ligger ved Glommas utløp. Fredrikstad kommunes areal er 290 kvadratkilometer. Den grenser i nord til Råde, i øst til Sarpsborg og i sør til Hvaler. Som vi har nevnt før, Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av Frederik II. Navnet Fredrikstad ble tatt i bruk i 1569. Grunnleggelsen av Fredrikstad var egentlig bare en gjenreisning av byen Sarpsborg, som ligger 15 km lenger opp i Glommas løp, og som hadde blitt brent av svenskene i forbindelse med krigen mellom Danmark-Norge og Sverige.

Forbindelsen til havet har alltid spilt en helt sentral rolle for Fredrikstad, med dens gunstige plassering i forhold til kontinentet. Før oljealderen var Fredrikstad også en foregangsby når det gjaldt produksjon og utvikling av forbruksartikler, med en rekke fabrikker. Skipsindustri og båtproduksjon har også satt spor etter seg, med Fredrikstad mekaniske verksted (FMV) som et prominent eksempel. I Fredrikstad finner man også stedet der det elektriske lyset første gang ble tent i Norge (på Lisleby brug i 1877). Da oljealderen satte inn i Norge på 1970-tallet, betød det en nedgang i den tradisjonelle industrisysselsettingen i Norge generelt og Østfold spesielt.

Fredrikstad FK sin hjemmeside.
Hjemmesiden til supporterene Plankehaugen.
Det er også en side som heter ffksupporter.net.
Lokalavisene er Demokraten og Fredrikstad Blad.

Så: Strømmen Stadion. Strømmen – FFK 2. Fredag 25. mai klokken 18.00

Share

5 tanker om “Seriekamp – Fredrikstad 2 (fredag kl. 18.00)

  1. Baråtti er KONK !!!!! Det er stengt….hører dere? Det er ikke mer !!!
    Dette er like trist som å måtte ta en tur ned i divisjonssystemet. Hva har vi nå? En brun «bule» «vegg i vegg» hvor man MÅ være alkoholiker for å være !!! Fy faen….!!!

  2. Det er vel bare Smelteriet som er aktuelt da? Ellers så ligger jo Fjellhammer Bistro også relativt nærme stadion… Når det er sagt, ingen har jo akkurat rast ned puben ifb. kampene.

  3. Tilbaketråkk: Strømmen Greyhounds » Før kampen: Fredrikstad 2 hjemme

Legg inn en kommentar