Ressurs eller rasist?

presseDet var 346 tilskuere ringside på Strømmen Stadion under søndagens kamp mot Bærum. Av dem var 52 tilreisende Bærumsupportere. De resterende 294 billettene ble kjøpt av trofaste fotballinteresserte strømlinger. Eventuelt hardbarka rasister.

 

Da hodet traff puta søndag kveld var vi engasjerte entusiaster som er gla i Strømmen. En ressurs for sted og klubb. I løpet av mandagen endret det seg. Nå er vi ondsinnede rasister som ødelegger fotballen og samfunnet. Riktig nok gjelder ikke det alle 294. Kun et udefinerbart antall av oss. Uten at det gjør saken særlig bedre. Men seriøst – hva skjedde egentlig?

 

Søndag kveld dukket det opp et par twittermeldinger fra Bærums ass trener Henrik Dahl. Fritt oversatt (fra svensk) skrev han noe slikt som… «Deler av hjemmepublikum på Strømmen Stadion kom gjentatte ganger med rasistisk hets til en av våre spillere. Dette pågikk helt til en fra Bærum SK tok tak i situasjonen». En håndfull twitret tilbake og lurte på hva han snakket om.

Med samme kilde ble temaet også tatt opp av NFFs kampdelegat i evalueringsmøtet etter kampen.

 

De få som fikk det med seg trakk vel egentlig bare litt oppgitt på skuldrene. Det sies og skrives jo så mye rart, ikke minst på sosiale medier. Men mandag ettermiddag ble det annerledes. Artiklene i Asker & Bærum Budstikke var ikke hyggelig lesning;

klikk her for intervju med Amahl Pellegrino  

klikk her for oppfølgningsartikkelen.

Romerikes Blad fulgte også opp saken. Dette har utviklet seg til å bli mildt sagt dårlig reklame for fotballen, Strømmen IF og ikke minst publikum på Strømmen Stadion. Med andre ord deg og meg.

 

Det som gjør skriveriene om mulig enda verre er at innholdet ikke stemmer overens med virkeligheten. Det kom ingen rasistiske tilrop eller bemerkninger fra tribunen under søndagens hjemmekamp mot Bærum. Mer er det egentlig ikke å si om den saken.

 

Hvor reflektert, modent og hensiktsmessig det er å poengtere at vattdotten i nesa til Nervold så ut som noe annet hvitt man putter samme sted og at Pellegrino likner på Bippe Stankelbein kan sikkert diskuteres. Men det er en annen diskusjon. En helt annen diskusjon.

En ting skal dog understrekes. Her beskyldes ingen for løgn. Det er ingen grunn til å tro at dette er noe Pellegrino finner på for å komme i avisen eller noe sånt. Mannen som søndag la opp til begge Bærums skåringer er ikke den første som misoppfatter noe her i verden. Og helt sikkert ikke den siste.

 

«Hei Bippe Stankelbein hør her» når ballen ble plassert nesten utenfor cornerringen ble til noe ganske annet i avisen dagen etter. Føler egentlig ikke for å gjenta det, les det ev selv her.

 

Går ikke i dybden ang innholdet i avisartiklene. Men lurer jo litt på hvor alle de forskjellige – og uten unntak feilaktige – detaljene kommer fra. Og veldig fornøyd med Budstikka og journalist Tor Holmlund er i hvert fall ikke denne skribenten. Vil tro det også gjelder de 293 øvrige strømlingene du har skrevet rasist i panna på. Holmlund; Ord og bilder er mektige våpen. Misbruk dem ikke.

 

 

Merknader:

Aftenposten

Romerikes Blad

Omtalte personer i artikkelen har blitt kontaktet for ev tilsvar før publisering

 Vær Varsom Plakaten § 4.14: De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger.

Henrik Dahl (ass trener Bærum) har ikke respondert på vår henvendelse vedr søndagens Twittermeldinger

Share

2 tanker om “Ressurs eller rasist?

  1. Man kan jo si at med to assist oppfattet Pellegrino mer enn de fleste andre på Strømmen Stadion?

Legg inn en kommentar