Pub, tribune og mediatårn

Smelteriet Pub andre påskedag fra 14:30. Les også om de hittil ukjente konspirasjonene som forhindret utbyggingen av Strømmen Stadion.

Vi starter med pub. Det var lett når puben het Josefine og Bjørnar serverte deg øl. Mon tro om ikke det var på nittitallet engang. Kanskje hele nittitallet. Antall navn på etablissementene i Strømsveien 48 siden to hundre mann en gang på slutten av nittitallet tilba bartenderen på avskjedsfesten i kjelleren har vi gitt opp å telle. Hvis jeg anstrenger meg husker jeg ingen av alle de rare navnene heller. Hvorfor skulle jeg det? Strømsveien 48 vil alltid hete Josefine Pub uansett.

 

Det var vel et sjansespill å gå for Josefine som samlingssted før seriekampene. Nå er stedet stengt igjen. Da blir det Smelteriet denne gangen. Andre påskedag fra klokka tre om ettermiddagen.

Det går gjeteord ord om infrastrukturkravene i norsk toppfotball. Ikke rent lite som skal på plass før 137 mennesker kan komme og se Løv/Ham hjemme mot Alta. På norsk kan det oversettes til arenakrav eller stadionfasiliteter. Ikke alle er klar over at klubber som er nyopprykka til Adeccoligaen knapt berøres av kravene den første sesongen. De folkevalgte i Skedsmo Kommune er tydeligvis klar over dette. Greyhoundsweb er i utgangspunktet positive til at medlemmene i kommunestyret sitter inne med stor kunnskap om NFFs lisenskriterier og mulige dispensasjoner fra disse. Men her aner vi ugler i mosen. Eventuelt ugler i måsan.

Boye Bjerkholt (Venstre) fremmet forslag om oppgradering av Strømmen Stadion (FO 10/3) til Kommunestyrets møte 27.01.2010. Forslaget gikk ut på å avsette en million kroner til seter, tak og mediatårn.

Da kommunens ordfører Anita Orlund (Ap) knapt nok har vært avbildet i Romerikes Blad uten en skisse eller modell av en ny fotballarena ved siden av seg burde vel et slikt forslag vedtas i løpet av sekunder..? Ikke det..? Vi sakser fra møtereferatet:

Ordførers svar: Forslaget oversendes formannskapet for videre behandling.

Neste stopp møte i formannskapet 10.02.2010. Vi har redigert sammen det viktigste fra referatet:

Boye Bjerkholt (Venstre) fremmet følgende forslag: Det bevilges kr 1.000.000 fra udisponerte eiendomsskattemidler til oppgradering av Strømmen Stadion. Forslaget fikk 2 stemmer (V, 1A) og falt.

Kåre Mæland (SV) fremmet følgende forslag: Oppgradering av Strømmen Stadion vurderes ved behandling av ÅB/HP 2011 –2014. Vedtatt med 11 mot 2 stemmer (V, 1A).

Følgende omforente forslag ble fremmet: Midler til utvikling av nærmiljøanlegg/delanlegg av friidrett på Strømmen Stadion kr 250.000,-, omdisponeres til bygging av et mediabygg. Enstemmig vedtatt.

Det møter 13 representanter fra seks partier til møtene i formannskapet. Så vidt vi forstår stemte to av dem, en fra Venstre og en fra Ap, for den nødvendige oppgraderingen av Strømmen Stadion. Venstrestemmen kom naturlig nok fra forslagsstiller Boye Bjerkholdt og vi drister oss til å tippe at Arbeiderpartistemmen kom fra Ole Jacob Flæten. Hvorfor vi tipper på akkurat ham? Kanskje ved å ta en titt på hvor han bor? Flæten og Bjerkholdt er de to eneste av de 13 representantene som bor på 2010 Strømmen.

Nok en konspirasjonsteori hvor lillestrømlingene ødelegger for oss her oppe? Ja, hvorfor ikke. Ser man på kommunens 47 000 innbyggere bor 15 000 av dem på Skedsmokorset, 14 000 i Lillestrøm som da inkluderer Kjeller og Leirsund, 10 000 på Skjetten og 8 000 på Strømmen. Av de 47 politikerne i kommunestyret bor 21 i Lillestrøm, 15 på Skedsmokorset, 7 på Skjetten og bare 4 på Strømmen. Lillestrømlingene er jo bedre representert i kommunestyret enn jødene er i kongressen og ufo-benekterne er i de amerikanske forsvaret. Vi derimot, strømlingene, er like innflytelsesrike som kvinnegruppa Ottar er i Saudi Arabia og gammelnazistene er i Knesset. Greyhoundsweb kommer tilbake til saken når det nærmer seg kommunevalg.

Men mediatårn blir det altså. Det klarte dem ikke å hindre. Eller rettere sagt, det måtte vi ha for å kunne spille i Adecco. Pengene tok de forresten fra friidretten. Mon tro om de folkevalgte håper at vi holder plassen i Adeccoligaen..?

Share

Én tanke om “Pub, tribune og mediatårn

  1. Tilbaketråkk: Kommunebudsjettes vedtas 8. desember: Lokalpolitikerne i Skedsmo kan sende Strømmen ned i 2. divisjon

Legg inn en kommentar