Nedrykk og doping

Lite positivt å melde fra gårsdagen. Det eneste måtte være at torsdag 21. oktober 2010 har skrevet seg inn i historiebøkene som dagen med mest trafikk på www.greyhoundsweb.no… men dessverre av helt feil årsaker.

 

Nedrykk

Vi starter med juniorlagets nedrykk fra interkretsserien. Det var de drøyt 30 tilreisende fra Valdres som kunne juble sammen med elleville spillere og ledere etter gårsdagens avgjørende nedrykkskamp på Strømmen Stadion. Bortelaget vant kampen 2-1.

Det var en sjansefattig kamp de fremmøtte fikk se i kulda på Strømmen Stadion, det var vel to-tre store målsjanser til hvert av lagene. Ut i fra ballinnehav og overtak i spill er det lite å si på at Valdres vant selv om kampen var såpass jevnspilt at resultatet kunne ha vippet begge veier. Den største forskjellen på lagene var han lille spissen hos bortelaget som putta begge målene for Valdres. Det gjorde han forresten ikke, men det var han som sørget for straffesparket i forkant av 0-1 og scoret 1-2 etter å ha vendt opp innenfor sekstenmeteren. Avslutningsvis legger vi til at det tidligere omtalte straffesparket var av den relativt billige sorten og for sikkerhets skyld dømt av linjemannen som fra sin posisjon umulig kunne se situasjonen bedre enn dommeren.

Les mer om kampen på hjemmesidene til Strømmen IF og Valdres Avis.

.

Doping

Det meste skulle vel egentlig være så langt, bl.a i denne artikkelen på Greyhoundsweb (og i kommentarfeltet under teksten) samt hos VG, Dagbladet og i pressemeldingen fra klubben. Vi ber alle spesielt merke seg hva Per Nygren sier i dagens papirutgave av Romerikes Blad. Sitatet ”det er viktig å huske på at det er et menneske det er snakk om” er en grei sammenfatning av artikkelen i RB.  

Vi registrerer videre at spilleren det gjelder ikke ønsker at navn og hva han har testet positivt på offentliggjøres før analysen av B-prøven er klar. Fordelene med det er innlysende, og det samme er vel ulempene det medfører, dvs flere spekulasjoner og rykter. NISO gir forhåpentligvis den nødvendige bistanden både på dette og andre områder.

Hvis du vil lese mer om temaet doping kan du klikke deg til Wikipedia for en enkel innføring, her for WADAa dopingliste samt her og her for NIFs dopingrelaterte lover og regler. Hvis du ikke vet det fra før så vil du etter kort tids lesning se at det er stor forskjell på alvorlighetsgraden i de forskjellige sakene hvor en utøver tester positivt på et forbudt stoff.

.

Under ser du statistikken for antall daglige treff på Greyhoundsweb. Tror nok du gjetter deg til hvor på grafen du finner torsdag 21. oktober…

Share

Legg inn en kommentar