Mens vi venter på Løv-Ham… Alt du trenger å vite før søndagens seriefinale og kvalifiseringskampene for Tippeligaen 2011

Strømmen vil med seier i søndagens kamp mot Løv-Ham minst bli nummer fem i Adeccoligaen og i så fall er det klart for kvalifiseringskamp(er) for opprykk til Tippeligaen.

Kampen starter kl 13:00 og det blir samling med kampforberedelser for alle strømlinger på Rockwood Pub fra kl 10:30.

I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite om søndagens kamp og den eventuelle veien videre mot Tippeligaen.

.

Samling før kampen for alle Strømmen-supportere

Før søndagens avgjørende serieavslutning mot Løv-Ham samles alle strømlinger på Rockwood Pub for felles kampforberedelser. Puben åpner klokka 10:30. Felles avreise til Strømmen Stadion en halvtime før kampstart. Hvis du ikke er hypp på å komme deg til stadion ved hjelp av egne ben kan du ta bussen som går rett før 12:30.

Rockwood ligger i Strømsveien 85 rett ovenfor Sagdalen Skole. Etter kampen, uavhengig av resultat, vil det bli muligheter for restitusjon på samme sted. Arrangementet før kampstart er et lukket selskap hvor alle som skal videre til Strømmen Stadion er invitert. 

Vi oppfordrer spesielt dere som pleier å dra rett på kamp til å stikke innom puben før denne kampen. Vi snakkes på Rockwood!

.

Vil strømlingene juble atter en gang?

Status før siste serierunde

Sarpsborg og Fredrikstad kjemper om å rykke direkte opp sammen med Sogndal. De to siste kvalifiseringsplassene går til enten Ranheim, Løv-Ham, Strømmen eller Bodø/Glimt. I bunnen av tabellen må det skje et under hvis ikke Tromsdalen følger Moss ned i 2. divisjon, og det siste laget som rykker ned blir enten Follo eller Sandnes Ulf.

.

Les videre for hvordan sluttabellen påvirkes av de forskjellige mulige og umulige kampresultatene i årets siste runde av Adeccoligaen.

Sarpsborg og Fredrikstad: Nummer 2 og 3 på tabellen. Sarpsborg rykker opp med seier hjemme mot Alta. Hvis Fredrikstad avgir poeng borte mot Bryne rykker sarpingene opp uavhengig av eget resultat. Fredrikstad er avhengig av å vinne samtidig som Sarpsborg avgir poeng for å rykke direkte opp.

Ranheim: Kan bli nummer 4, 5 eller 6 på sluttabellen. Blir nummer 4 med seier hjemme mot Sogndal og med uavgjort forutsatt at Strømmen og Løv-Ham deler poengene. Blir også nummer 4 med tap forutsatt at Bodø/Glimt i tillegg avgir poeng borte mot Tromsdalen. Med uavgjort i siste kamp blir Ranheim dårligst nummer 5. Blir nummer 6 med tap hvis det ikke blir poengdeling på stadion og Bodø/Glimt vinner. 

Løv-Ham: Blir nummer 4 eller 5 hvis de tar med seg tre poeng hjem fra Strømmen Stadion. Kan også bli nummer 5 ved uavgjort hvis Bodø/Glimt taper borte mot Tromsdalen.

Strømmen: Må vinne siste seriekamp for å kunne få en kvalikplass. Hvis vi slår Løv-Ham blir vi dårligst nummer 5 i Adeccoligaen og møter Hønefoss på bortebane i den første kvalifiseringskampen. Hvis Ranheim avgir poeng hjemme mot Sogndal (og vi vinner) havner vi på 4. plass og møter Sarpsborg eller Fredrikstad på bortebane.

Bodø/Glimt: Må vinne borte mot Tromsdalen. Blir da nummer 5 hvis Strømmen-LøvHam ender uavgjort eller hvis Ranheim taper hjemme mot Sogndal, eventuelt nummer 4 hvis begge de to nevnte resultatene går bodøværingenes vei.

.

    K V U T Mål P Motstander siste kamp   
1. Sogndal 27 17 4 6 +23 55 Ranheim B Klare for Tippeligaen
2. Sarpsborg  27 15 6 6 +14 51 Alta H Rykker opp med seier eller hvis FFK avgir poeng
3. FFK 27 14 7 6 +16 49 Bryne B Rykker opp med seier hvis Sarpsborg avgir poeng, hvis ikke nr 3
4. Ranheim 27 12 6 9 -1 42 Sogndal H Nr 4 med seier, kan bli nr 4, 5 og 6 med uavgjort el. tap
5. Løv-Ham 27 12 4 11 +7 40 Strømmen B Nr 4 el. 5 med seier, nr 5 med uavgjort hvis B/G taper
6. Strømmen 27 12 4 11 +2 40 Løv-Ham H Nr 4 eller 5 med seier, nr 6 el. 7 med uavgjort eller tap
7. Bodø/Glimt 27 11 6 10 +12 39 Tromsdalen B Kvalik med seier og enten uavgjort SIF-LH el. hvis Ranheim taper
8. Alta 27 10 6 11 -6 36 Sarpsborg B Blir nr 8, 9 el. 10
9. NIL-Trysil 27 9 8 10 -7 35 Mjøndalen B Blir nr 8, 9, 10 el. 11
10 Bryne 27 10 4 13 +5 34 FFK H Blir nr 8, 9, 10 el. 11
11 Mjøndalen 27 9 5 13 -10 32 NIL-Trysil H Blir nr 9, 10, 11 el. 12
12 Sandnes Ulf 28 8 7 13 -7 31   Rykker ned hvis Follo vinner
13 Follo 27 7 8 13 -9 29 Moss H Berger plassen med seier
14 Tromsdalen 27 8 4 15 -16 28 Bodø/Glimt H Må vinne 9-0 (og Follo må avgi poeng) for å holde seg
15 Moss 27 7 5 15 -23 26 Follo B Har rykket ned til 2. divisjon

.

.

Når spilles kvalifiseringen?

Her har nok Greyhoundsweb feilinformert sine mange lesere. Vi tok datoene NFF publiserte før sesongstart for god fisk, noe vi selvfølgelig burde ha forstått ikke var en god ide. Siden den gang er nemlig kvalikdatoene forandret ikke mindre enn tre ganger…

Siste nytt fra NFF er at de to første kampene (nr 3–nr 4 og nr 14–nr 5) spilles torsdag 11. eller fredag 12. november. Torsdag eller fredag… flott, da vet vi det. Geniene i kontorlokalene på Ullevaal Stadion melder videre at de vil komme tilbake til det videre oppsettet når deltakende klubber er klare. Grunnen til at ”semifinalene” er flyttet frem til 11. eller 12. november er i følge NFF at klubbene som skal spille på hjemmebane (Hønefoss og Fredrikstad eller Sarpsborg) har godkjent flomlys slik at kampene kan spilles på kveldstid.

Datoene for de to ”finalene” fastsettes sannsynligvis ikke før man vet om Fredrikstad er et av de to lagene eller ikke. FFK kan nemlig ikke spille 15-18. november da onsdag 17. november er en internasjonal dato (FFK har landslagsspillere fra Estland og Island). Heller ikke 23-24. november er aktuelle kampdager da det spilles kamper i Champions League. Det er videre mulig at finaledatoene ikke kommer før semifinalene er spilt og hjemme- / bortebane i finalen er trukket. Strømmen, Ranheim og Løv-Ham har ikke NFF godkjent flomlys for Adeccoligaen, da må en eventuell hjemmekamp for en av tre de nevnte klubbene spilles på dagtid og det bør vel da bli en lørdag eller søndag.

Konklusjonen er altså at semifinalene spilles torsdag 11. eller fredag 12. november og at de to finalene spilles enten 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27 eller 28. november. Er det flere enn oss som lurer på hvorfor ikke NFF gjorde det så enkelt som å holde seg til datoene de selv fastsatte i januar? Lørdag 13.11, søndag 21.11 og søndag 28.11 – hva er egentlig galt med de datoene? Apropos lys så hadde vel ikke Sarpsborg godkjent flomlys da de spilte hjemme mot Kongsvinger i fjorårets kvalifisering? Klikk her for å avgjøre om kampen ble spilt under forsvarlige lysforhold eller ikke.

.

Hvordan spilles kvalifiseringen?

Kortversjonen er at de fire lagene spiller semifinale (en kamp) og finale (to kamper, borte/hjemme) og vinneren av finalen spiller i Tippeligaen 2011. I semifinalene har lag nummer 14 i Tippeligaen hjemmekamp mot lag nummer 5 i Adeccoligaen og lag nummer 3 i Adecco har hjemmekamp mot lag nummer 4 fra samme divisjon. Hvilket lag som skal spille hjemmekamp først i finalen avgjøres ved trekning.

For de som vil ha en lengre forklaring har vi sakset dette fra NFFs kampreglement:

Kapitel 5: Seriespill – divisjonsinndeling, tabellplassering og opp- og nedrykk:  §5-6 1. divisjon menn

(1) Forbundsstyret bestemmer hvert år divisjonens navn. Divisjonen består av 16 lag i én avdeling. Klubbene må ha lisens som profesjonell klubb, jfr. Loven § 8-8. En klubb som ikke meddeles lisens, gis anledning til å delta i 2. divisjon. (2) Lag nr. 1 og 2 rykker opp i 0. divisjon. Lag nr. 3 spiller kvalifiseringskamp hjemme mot lag nr. 4. Vinneren spiller kvalifiseringskamper, hjemme og borte etter trekning, mot vinneren av kvalifiseringskampen etter § 5-5(2) andre setning om plass i 0. divisjon neste sesong.  Lag nr. 13 – 16 rykker ned i 2. divisjon. (3) Forbundsstyret fastsetter bestemmelser for det økonomiske oppgjøret ved kvalifiseringskamper.

Fra og med 2011 gjelder følgende:…………………………………………………………………………………..  (1) Blir som ovenfor, (2) Lag nr 1 og 2 rykker opp i 0. divisjon. Lag nr 13-16 rykker ned i 2. divisjon, (3) Utgår.

 .

Greyhoundsweb lader opp til søndagens kamp

I stedet for neglebiting og valium anbefaler vi deg å besøke www.greyhoundsweb.no flere ganger daglig i løpet av denne uka. Hos oss kan du korte ned ventetiden og roe de verste nervene før bergenserne søndag kl 13:00 dukker opp på den ene banehalvdelen.

Tirsdag kveld/onsdag morgen kommer vi med info om sted og opplegg for søndagens kampforberedelser.

Onsdag ved lunsjtider dukker det opp en ekstra runde med quiz, kvalifiseringsquiz.

Torsdag formiddag kan du lese alt om de kvalifiseringene Strømmen har spilt i løpet av sine 99 år i toppen av norsk fotball.

Torsdag ettermiddag kommer den vanlige og gørrkjedelige før-kampen artikkelen.

Fredag skriver vi litt om kvalifiseringer generelt.

Lørdag avsparer vi ukas overtid.

Søndag kommer (forhåpentligvis) alt du trenger å vite om kvalikkampen borte mot Hønefoss eller Fredrikstad/Sarpsborg. Buss- og togtider, billettsalg, litt om hvordan vi skal vinne og er vi heldige klarer kanskje NFF å fastsette kampdatoen.

For øvrig anbefaler vi å følge med på www.strommen-if.no

Share

13 tanker om “Mens vi venter på Løv-Ham… Alt du trenger å vite før søndagens seriefinale og kvalifiseringskampene for Tippeligaen 2011

  1. Nå er vi klare. Frokost 1030 på søndag. Hvem stiller opp på den største
    dagen i Strømmenfotballen på mange mange år? Ser gjerne at vi møter på Rockwood ALlE sammen tidlig på søndagen. Klare???? Jeg melder meg som nr.1 Hvor mange klarer vi?

  2. 4 fra halv elleve på kvelden til ett om natta tirsdag kveld. Grei nok start. Onsdagen bør vel bety i allefall 6 sikre til sånn at vi er 10 sikre i løpet av kvelden. Kom igjen’a gutta !!! Hvem er neste ??

  3. Sehr Gut ! 8 pr.nå. 15 før natta kjem? Og HUSK: 1030 !!!!! Ja, det er
    tidlig for vorspiel, men tenk hva som venter oss.

  4. Nå har jeg vært i kontakt med de grupperingene som kommer fra Oslo/Hamar/Bergen. Og det ser nå ut til at de kommer til oss alle sammen.
    De er ca.30 kan det se ut til. Da samles alle på Rockwood.

Legg inn en kommentar