Makrellen kommer tidlig i år

makrell

Makrellen kommer - yngelen ihvertfall

Seriepremiere. Vi ser på vår motstander, med det passende navnet Start.

Strømmen har ett spennende lag på gang… brei stall… Skandinavias beste trenerduo… Norges peneste drakter… Ja, vi får se på det da. Nok om oss, litt mer om laget som utfordrer oss i premieren.

Idrettsklubben Start ble stiftet i 1905, har spilt 31 sesonger i landets høyeste divisjon og ble seriemestere i 1978 og 1980. Nære på var det også i 2005 men da ble en gråtende Tom Nordlie observert tuslende ut av Kristiansand Stadion etter at hans gode venn Kjetil Rekdal stakk av med seriegullet. Når det gjelder Norgesmesterskapet har Start spilt like mange cupfinaler som Strømmen. Hvis noen tolker oss negative så er vi ikke det. Sørlandets Stolthet IK Start er en fargeklatt i norsk fotball, en klubb som gjør den norske fotballhverdagen litt mindre grå (unnskyld uttrykket) enn den ellers hadde vært. Kristoffer Hæstad, Totto Dahlum, Frank ”en god øl dem kaller pint” Strandli, Arve Seland (vel…) og ikke minst Erik Mykland er navn som klinger godt både på banen og i baren. For ikke å glemme Svein Mathisen, så vidt vi kan erindre skåret sørlandslegenden sitt toppseriemål nummer hundre på Strømmen Stadion høsten 1986. Med øret.

Før vi klikket litt på nettet og fant ut at Knut Tørum er årets hovedtrener i Start lurte vi på om Karsten Johannessen fortsatt var sjefen der nede. Riktig nok husker vi at den tidligere Strømmen spilleren Stig Inge Bjørnebye ble verdsatt høyt av debattantene på nettforumet i Fædrelandsvennen og at spesielt materialforvalteren satte pris på Tom Nordlie som trener, men hvem som er sjefen nå hadde faktisk gått oss hus forbi. Riktig nok har også Tor Røste Fossen, Jan Halvor Halvorsen og Benny Lennartson vært trenere i Sørlandsklubben, men ingen kan måle seg med gode gamle Karsten. Trenerlegenden og lokalpolitikeren som innførte Makrellfotballen her i landet debuterte som Start trener i 1954 og ledet laget for siste gang så sent som i 1996. Nå skal det sies at ikke klubben hadde seksten andre trenere i tillegg til Karsten i den perioden.

Start kommer altså fra Kristiansand som er landets femte største bykommune med sine drøyt 80 000 innbyggere og administrasjonssenteret i Vest-Agder fylke. Til tross for prisnivået under Quart festrivalen har vi på alle måter sansen for denne sørlandsbyen som har fostret kjente landsmenn som bl.a Mette Marit Tjessem Høiby, hennes far Sven O, Henrik Wergeland, Vidar Kleppe, Viggo Kristiansen, apekatten Julius, Kåre Valebrokk og Kaptein Sabeltann. Mer om byen må vi bry deg med å bruke lenkene for å lese deg til. Ordføreren heter Per Sigurd Sørensen og representerer Høyre. Kun fem prosentpoeng skilte partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti ved forrige kommunevalg, alle hadde mellom 16 og 21 prosents oppslutning.

Til tross for at Strømmen og Start har spilt drøyt tjue sesonger samtidig i landets to øverste divisjoner har klubbene kun støtt på hverandre en gang i løpet av snart hundre år. Det var i 1986 da Start vant 2-1 på Sørlandet og returen på Strømmen Stadion endte 1-1 foran 370 betalende tilskuere. Nå er det som kjent Start 2 vi skal møte og sørlandsreservene har vi også møtt på en gang før, nærmere bestemt i 1996. Da ble det seks poeng til de rød og grå etter 3-1 borte og 4-1 hjemme. Hvordan det går på onsdag er ikke godt å si men vi satser på en reprise fra 96-sesongen. Og så lurer vi på om vi får se Erik Mykland i aksjon på Strømmen Stadion.

Serieåpning på Strømmen Stadion – Onsdag 15. april 18:00

Share

Én tanke om “Makrellen kommer tidlig i år

  1. Tilbaketråkk: Klebrig: Seriestart - Start 2 hjemme | Strømmen Greyhounds

Legg inn en kommentar