Lagene i avdelinga

En overfladisk vurdering av motstanderne i den kommende sesongen.

FK Tønsberg
Erfaring fra spill i 1. divisjon og har både bane, økonomi og kommer fra en stor nok by til å rykke opp. En av favorittene. En overbygningsklubb for 17 klubber i Tønsberg og omegn som tok plassen til Eik Tønsberg i seriesystemet da de debuterte i 2002. Eget ASA med bl.a Meny kjeden i ryggen. Omtales i politiets trendrapport som det så fint heter som en av klubbene med et såkalt casualmiljø rundt seg. Benekter at de har dette og det er vel heller politiet som har kopiert gamle rapporter, men for noen år siden var det vel et tidligere skin/nazimiljø der som slang innom en fotballkamp eller fire.

Pors Grenland
Lillebror i samarbeidet Grenland Fotball. Nedrykkslag som har mistet seks spillere men som ønsker å gå opp igjen. Et år i toppserien på 70-tallet er høydepunktet for klubben. Vil få æren av å bli mål for vår første busstur for sesongen.

Groruddalen
GBK er en overbygningsklubb for åtte klubber i Groruddalen og tok plassen til Årvoll i 3. divisjon når klubben så dagens lys. Ble vel nummer to etter Skeid i årets 2. div og vil nok bli å regne med i toppen.

Ull/Kisa
Jessheimklubben skal til 1. divisjon og har inngått et samarbeid med LSK for å realisere dette. Planer om ny bane og har det spenstigste budsjettet av Romeriksklubbene. Litt finansielle problemer for tiden melder RB. Fikk det ikke helt til å stemme i år men satser høyt med ny trener og nye spillere.

Sarpsborg
Den opprinnelige fotballklubben i byen som nå må finne seg i å leve i skyggen av nysatsningen Sparta Sarpsborg (som for øvrig også har en grei og gammel historie). Diskusjoner om en inntreden i fotballsamarbeidet i byen føres men klubben står på egne ben nå. Var vel ganske nær nedrykk i år. Fin bane og stolte tradisjoner men samtidig et lag vi må kunne hamle opp med.

FF Lillehammer
Fåberg Fotball Lillehammer er som navnet tilsier et samarbeid mellom de to klubbene Fåberg og Lillehammer. Nyopprykket som oss men med nyere erfaring fra nivået.

Kjelsås
Team Strømmens tidligere trener Jan Aksel Odden, også kjent som ”stemmen fra gresset” er ny trener. Var nære opprykk til Tippeligaen for noen år siden og er kjent som en klubb som lever på innsats, tæl og entusiasme fremfor penger man ikke har. Har vel heller ikke et spesielt bra rykte på seg når det kommer til spillestil men har gjennom årene vært et helvete å spille mot i følge motstanderne.

Eidsvold Turn
Etter å ha kuttet ut jojo tilværelsen mellom 2. og 3. divisjon var de faktisk i årets sesong med i opprykkskampen til langt ut på høsten. Ble ikke helt tatt på alvor av verken presse eller motstandere men det vil nok merkes at denne holdningen nå trolig er endret. Koselige Myhrer Stadion er et fint sted for tre poeng.

Gjøvik-Lyn
En av Norges eldste fotballklubber og med en stolt historie fra bl.a etterkrigstiden. Litt som oss med andre ord men uten den nye delen av historien da klubben bare har 2. divisjon som høyeste nivå siden slutten av 60-tallet. Holdt seg så vidt i år og vil nok kjempe der nede også i 2007. Nok med tribuneplass på ærverdige Gjøvik Stadion.

Korsvoll
Klarte seg greit i det jeg tror var debutsesongen i 2. divisjon, men avdelinga dem var i år virker svakere enn denne. Uten å fornærme noen, men Korsvoll ”er jo ikke en andredivisjonsklubb” og må bli en av klubbene vi skal ha bak oss på tabellen.

Nybergsund
Et tettsted med 329 innbyggere i Trysil kommune. Relativt imponerende at klubben 22 av de siste 24 årene har spilt i 2. divisjon. Kan jo også ha noe med rike onkler å gjøre. Rotet det litt til for seg i september i årets opprykkskamp, hadde toppscoreren i avdelinga og har forsterket stallen. Regner med at vi får se god gammeldags lokal entusiasme på tribunene og to gode fotballag på banen når vi gjester Nybergsund Stadion i juli.

Fredrikstad 2
Eldre Strømlinger som enten hviler på Stalsberghagan eller ikke bruker nettet husker de klassiske oppgjørene mot Aristokratene fra 50-tallet. Andre husker Tom Nordlis første bortekamp med Strømmen der nede for tolv år siden. Ni ganger seriemester og elleve ganger Norgesmester, men da snakker vi heldigvis om klubbens førstelag. Hvis førstelaget gjør det ok vil nok FFK 2 holde seg i divisjonen og den sedvanlige problematikken med ganske så forskjellige lagoppstillinger fra kamp til kamp vil bli omtalt i mange av landets lokalaviser når dem ikke har annet å skrive om.

Odd Grenland 2
Andrelaget til storebroren i Grenland Fotball samarbeidet med Grenland Fotball ASA i ryggen. Ettersom Odd og Pors begge er eiere i dette ASA er det nesten litt rart at de får lov til å spille i samme avdeling, men de reglene har vel andre gått grundig igjennom tidligere. Bytt ut elleve med tolv ganger Norgesmester og stryk seriemesterskapene, se for øvrig FFK 2.

Strømmen
Bare en klubb igjen da, nemlig oss. Rykket opp etter fire i tetsjiktet i 3. divisjon og har ikke helt lykkes på overgangsmarkedet ennå – men det kommer. Tradisjoner tilbake til Hovedserien på 50 og 60-tallet og fra toppserien og nivået under på 80 og 90-tallet. Klubben har tilbrakt majoriteten av sesongene etter 1945 i 2. divisjon (nivå 3 i seriesystemet), etterkrigshistorien viser 13 år i toppserien, 15 år på nivået under, 20 år på nivå tre og 11 år i det som i dag heter 3. divisjon. Ny entusiasme rundt Romerikes Stolthet de siste årene og vi er forhåpentligvis tilbake for å bli i toppfotballen.

OPPSUMMERING
Førsteinntrykket var det samme som ”alle” mente i etterkant. Dette er den vanskeligste avdelinga. Fem klubber (Pors, Sundet, Turn, GBK, Tønsberg) som i år kjempet i toppen eller spilte 1. divisjon. I tillegg Kisa som har ambisjoner og økonomi til å være der. To av Tippeligaklubbenes andrelag (Odd, FFK) som pleier å være flinke til å prioritere spillerbruken slik at de holder seg. Det blir åtte klubber det. De siste seks er Lillehammer, Korsvoll, Gjøvik Lyn, Korsvoll, Kjelsås og oss.

Vi vil gå en spennende sesong i møte og det skal helt sikkert ikke mangle på utfordringer for Kjetil Rydje og hans disipler. Ta deg tretten turer på Stadion, dårlig nivå er i hvert fall ingen unnskyldning for å la være.

TABELLTIPS
Var fristet til å tjuvtitte på såkalte ”eksperttips” men lot det være. Kanskje blir tabellen slik:

1. FK Tønsberg
2. Nybergsund IL
3. Groruddalen BK
4. Pors Grenland
5. Ullensaker Kisa IL
6. Fredrikstad FK 2
7. Strømmen IF
8. Eidsvold TF
9. Sarpsborg FK
10. Odd Grenland 2
11. FF Lillehammer
12. Gjøvik Lyn
13. Kjelsås IL
14. Korsvoll

Share

11 tanker om “Lagene i avdelinga

 1. hvor nerds er dere. FKT har et enormt nedslagsfelt og er fus i ALLE spillere i TBG området. Noe som vil si mellom 75-100 000 mennesker. Klubbene under FKT skal produsere talenter som en dag skal bli gode nok FKT. Vi har ingen planer om å røre her nede i 2.div. Vi satser på 1-3 plass, mens dere må nok slåss for å overleve.

 2. 2 til 3 plasser fører evt. til at dere må «røre» ennå 1 år til i såfall..
  Ellers er jeg enig. Dere har potensialet, selv om nedslagsfeltet deres selvfølgelig er noe mindre enn vårt ser jeg.

 3. «hvor nerds er dere. FKT har et enormt nedslagsfelt og er fus i ALLE spillere i TBG området. Noe som vil si mellom 75-100 000 mennesker. Klubbene under FKT skal produsere talenter som en dag skal bli gode nok FKT. Vi har ingen planer om å røre her nede i 2.div. Vi satser på 1-3 plass, mens dere må nok slåss for å overleve.»

  Hvor nerds vi er som har tippet at dere rykker opp? Avgjør selv…

 4. Tipper at det ikke var tombola som fant opp kruttet men han var nok i nærheten når det smallt.
  Det ble antagelig litt mye å lese for den lille smurfen

 5. Alltid artig med nyopprykkede lag, dere skal nok få merke at 2.div er en divisjon det satses ganske hardt i. Mange lag/klubber med ambisjoner, økonomi, fasiliteter og spillere som er milevis unna 3.div. Men men, tiden vil vise. Lykke til uansett i serieåpningen.

Legg inn en kommentar