I seng med fienden?

De siste dagene har Romerikes Blad tydeligvis gjort det til en kampsak å få til et samarbeid med erkefienden – Lillestrøm SK. Jeg betviler ikke RB sine grunner – ett Strømmen som endelig gir etter og erkjenner LSK sin suverenitet, samt ett styrket LSK.

Nå har historien vist at å samarbeide med LSK mer eller mindre aldri har ført til noe som helst. Vi kan enkelt refere til det angivelige samarbeidet LSK har med Skeid. Hvilken nytte de to klubbene har hatt av det, er for meg helt ubegripelig. I samarbeidsperioden har blant annet tre av Skeid`s beste spillere gått til Vålenga, LSK`s største hatobjekt. Sånn sett er det kanskje helt ufarlig å inngå et samarbeid?

For dette er jo kanskje det aller verste tanken ved et samarbeid. Den dagen vi får spillere som er gode nok/talentfulle nok til å ta steget opp i en tippeligaklubb skal vi liksom bare slippe de ned til Myra. I beste fall får vi en spiller nummer 16 til 25 i retur. Det føles vemmelig. Nå vil og kan et samarbeid dreie seg om mye mer enn bare spillerutveksling. Men også her føles det litt vemmelig om Strømmen skal dra veklser på folkene i LSK.

Rundt om i det ganske land er LSK forbundet med noe negativt. Slik har det vært siden 70-tallet. Dette er fakta og slett ikke bare pjatt fra en fanatisk strømling. LSK har i alle år gjort sitt for å ivareta sitt verstingstempel. Den til enhver tid sittende ledelsen har alltid, og da mener jeg alltid, vært i “hardt vær”. Enten stiller de opp som mafiabosser i pressen (Ivar Hoff og gjengen), eller slenger dritt om alt og alle (Fjørtoft). Innkjøp av, skal vi si “spesielle” spillere, og taklinger/kommentarer fra disse har hjulpet til å holde poteteten varm i snart 40 år.

LSK har alltid gjemt seg bak at de holder til på et lite tettsted og således har gjort en kjempejobb ut fra forutsetningene. Ja, de har gjort en god jobb, men man glemmer fort at Romerike som nedslagsfelt er 250 000 mennesker. Således er befolkningsgrunnlaget de skal jobbe med det samme som Brann har i Bergen. Tillegger vi at sannsynligvis halve LSK-stallen bor på Majorstua og drikker cafe`latte i Frognerveien (langt borte fra den horrible “Storgata” i Lillstrøm hvor folk denger løs på hverandre) så skjønner du at LSK kan selge seg inn på helt andre måter enn hva de gir uttrykk for. Mitt spørsmål er da hvor gode de egentlig er?

Strømmen på sin side har et godt omdømme rundt forbi. Javel, vi er en mindre klubb, men dertil også forbundet med noe positivt. Vi får litt tyn for grå drakter (utrolig nok), men ellers går det i godord hva talentutvikling og annet angår.

At Strømmen Storsenter kommer på banen er på tide. Det er faktisk på overtid. At disse skal stille forutsetninger på at et samarbeid må til for å spytte inn kroner blir derimot feil. Jeg håper det ikke er tilfelle.

Jeg vil ikke slå beina under et samarbeid hverken den ene eller den andre veien foreløpig. Men jeg vil vite hva et slikt samarbeid vil føre til. Hva det faktisk innebærer. Her har klubben en opplysningsjobb å gjøre. Jeg mener at klubben bør lufte sine tanker om hva de ser for seg at et slikt samarbeid skal føre til. For det er slik at mange heller går og ser de grå spille i 2. divisjon, enn å se et Addeccoligalag som er i seng med fienden.

Ser vi likevel på avtalen LSK har med Skeid – så er det kanskje ikke så farlig….?

Share

16 tanker om “I seng med fienden?

 1. Hva kan det laget i fra 2000, gi OSS?
  Det er jeg litt spent på. Mange av spillerene vi har i stallen har vært i klubben i sumpa. Å de har kommet til Strømmen, selv om det ikke foreligger noe samarbeid pr d.d.
  Ikke ønsker jeg det, ikke ser jeg vitsen med det, ikke liker jeg tanken.

 2. Nå må dere Strømlinger kommer ned i fra deres «høye» hest. Dere har jo ingenting å måle dere med i forhold til Romerikes stolthet.
  Kan dere ikke fatte at dere vil tjene på å bli en paraply klubb under LSK.
  Voks opp!!!!!!!!!!!!

 3. Når lillestrøm holder på å rykke ned til adecco så er d liten vits i å samarbeide med de. De klubbene som samarbeider med lsk får en treningskamp mot Lsk..INGENTING annet…Samarbeidet med de andre klubbene har ikke ført til NOENTING!!!

 4. Det er forsatt tidlig å i samarbeidene, dette er noe som må gå seg til.
  Alle lag har dårlige sesonger, denne gangen var det LSK.
  Men det er en grunn til at vi har vært i landets øverste divisjon i 34 år snart.
  Det må være mulig å kunne lære noe av det/dem.

 5. Jeg skjønte ikke det som ble nevnt om «Høy Hest»
  antar du som er kaller deg voksen blander sammen kjepphest med høy hest.
  Jeg tror at om vi skal ha en tilnærming(huff) så må det andre toner til blant annet fra sånne som deg(og meg, men det er bare kanskje:-)
  2000Figurer som av en eller annen grunn innbiller seg SIF supporterne skal rekke begge armene i været for et samarbeide med LSK (norges mest uglesette middelshavfarer gjennom 34 år) tar veldig feil.
  Har hørt så mange ganger av LSK supportere «Ingen liker oss derfor er vi så kule» at jeg får gåsehud bare jeg tenker på klubben du så bravt representerer.
  Når det er sagt kan det sikkert være en ting i tiden at vi begraver stridsøksen våre forfedre fant frem og det behøver ikke nødvendigvis være i hverandre. Lykke til med diskusjonene.

 6. Skjønner ikke hvorfor Strømmen skal eventuelt samarbeide med «kjøpelaget» LSK de har jo omtrent ikke hatt egenproduserte spillere siden Tom Lund.Hva gagner det Strømmen?

 7. Jeg skjønner ikke hva Strømmen kan bidra med ovenfor LSK heller.
  Så hvorfor man på død og liv skal ha et sammarveide mellom de lagene, fatter jeg ikke.

 8. Jeg skjønner ikke hva Strømmen Storsenter tror de oppnår med å sponse LSK, hvorfor man på død og liv skal ha et sammarveide mellom den klubben, fatter jeg ikke.

 9. Alle tabeller og lagoppstillinger har vi fra 1948 -2005.
  En ivrig sjel fra Koppervik har laget dette.

  Alle lagoppstillinger, draktnr ,scoringer og tilskuertall på kamper i hovedserien fra 1949 -1961 forfinnes på klubbhuset i egen perm. Her er også antall kamper pr spiller i perioden.

Legg inn en kommentar