Har du satt av lørdag 13. november?

Lørdag 13. november… tja… kanskje det er siste serierunde… eller er det årsfest i Strømmen IF?

Klikk på les mer for en spekulativ artikkel om lørdag 13. november.

Lørdag 13. november spilles to viktige fotballkamper i Norge. Den ene er cupfinalen for damer og den andre er en kvalifiseringskamp for Tippeligaen 2011. Damefinalen spilles på Bislett og kampen spilles mellom to av de fire semifinalistene som er Arna Bjørnar, Røa, LSK Kvinner og Trondheims Ørn. Når det gjelder kvalikkampen er det laget på 14. plass i Tippeligaen som møter laget på 5. plass i Adeccoligaen på hjemmebane. Alternativene for hvilke to klubber som møter hverandre er mange og ingen av landets snart tusen fotballeksperter har så langt stått frem med sine ekspertspekulasjoner. Greyhoundsweb og vår nyansatte fotballekspert Per Tore Stav, bedre kjent som Loffen, foretar dermed landets første ekspertvurdering av hvilke to klubber som møtes. Loffen er klar men tydelig opphisset i røsten da han med stor grad av sannsynlighet mener at den omtalte kvalikkampen skal spilles på Åråsen hvor hjemmelaget Lillestrøm Sportsklubb møter Strømmen Idrettsforening.

Da vår nye fotballekspert ble konfrontert med påstanden om at dette er en ønsketenkning og ikke en faglig ekspertvurdering kom svaret kjapt tilbake. ”Vurderingen er utelukkende fotballfaglig begrunnet og som tatt ut av læreboka” repliserte Loffen og trakk spesielt frem to tungtveiende argumenter:    

Norsk fotball er nå inne i en periode hvor naboklubber som sjelden møter hverandre, pga av opp- og nedrykk de to siste årene, er i de samme divisjonene og avdelingene. Nevner i fleng lokaloppgjørene Brumunddal–HamKam, Fredrikstad–Sarpsborg, Asker–Bærum, Sandnes Ulf–Bryne, Moss–Fredrikstad, Kongsvinger–Lillestrøm og Haugesund–Viking. Strømmen og Lillestrøm har ikke møtt hverandre i serien (inkl kvalik) siden 1988 og det klassiske Romeriksoppgjøret er neste på lista skal hvis Loffens teori holder vann.

Etter en titt på tabellene må det legges til at to klubber fra Skedsmo Kommune møtes i kampen mellom 14. plassen i Tippeligaen og 5. plassen i Adeccoligaen. Pr i dag viser tabellene at Strømmen med en kamp tilgode er fem poeng bak Nybergsund på 5. plass i Adecco og Lillestrøm i divisjonen over er fem poeng foran Hønefoss på 14. plass. Legger vi lagenes resultater i det siste som grunn for poengplukkingen utover høsten må vi si at fagvurderingene fra vår nye fotballekspert gir inntrykk av å være sannsynlige.

.

Da går det altså mot det 36. Romeriksderbyet mellom Strømmen og Lillestrøm lørdag 13. november. Kampen spilles på Åråsen, sannsynligvis ett for første og eneste gang denne sesongen utsolgt Åråsen. Det skal kåres en vinner, altså samme regler som i en cupkamp.  Vinneren er klar for opprykksfinale til Tippeligaen hvor motstander er vinneren av kampen mellom 3. og 4. plassen i Adeccoligaen. Vi vet hvilket lag som vil være skyhøy favoritt før kampen, vi vet at LSK på papiret har en mye bedre stall enn oss – det vi derimot ikke vet er hvem som vinner denne ene kampen.

Vi vet ikke, men uten å blande inn vår nye fotballekspert (opptatt på nachspiel med Mini, Myggen og Lundekvam) viser våre analyser at vinneren høyst sannsynlig heter Strømmen Idrettsforening. Hvorfor? Alle som har fulgt med litt på norsk fotball det siste året vet at en ny trend ble innledet helt på tampen av fjorårssesongen da lillebrødrene Sarpsborg og Aalesund slo sine storebrødre Fredrikstad og Molde. Trenden har forsterket seg denne sesongen og nå blitt til en regel, en såkalt uskreven regel i følge ekspertene.  Husker du lokaloppgjørene vi ramset opp ovenfor? Vi kan gjerne ta dem en gang til: Brumunddal–HamKam, Fredrikstad–Sarpsborg, Asker–Bærum, Sandnes Ulf–Bryne, Moss–Fredrikstad, Kongsvinger–Lillestrøm og Haugesund–Viking. Husker du resultatene fra disse kampene? Ikke det? Da frisker vi opp minnet med å nevne at Brumunddal har slått Kamma to ganger, Fredrikstad har bare tatt fire poeng på like mange kamper mot sine lillebrødre i Østfold, Asker slo Bærum som har vært storebror de siste årene, Sandnes Ulf vant nylig borte mot Bryne, LSK har ikke beseiret lilleputtklubben fra skogene østafor på to forsøk og i Rogaland ble storebror Viking rævkjørt av Haugesund sist lagene møttes. Greyhoundsweb er skråsikre i sin sak når vi mer enn antyder at noen eller noe igjen har tatt Davids parti mot Goliat og nå realiserer dette gjennom norske fotballresultater.

Hvordan det gikk det forresten da bittelillebror og oppvigleren i Bergen fra tjue år tilbake Fyllingen spilte mot kjempestorebror Brann i cupen? Lillebror vant der også – akkurat som lillebror vil gjøre når Strømmen og Lillestrøm møtes lørdag 13. november i Herrens år 2010. Tjue-ti, det er vårt år det, og hva passer bedre enn å slå Lillestrøm på Åråsen for første gang siden 8. juni 1970.

B

Ja, hva mener du Per Kristian Torvik. Hvor sannsynlige er våre spådommer? Vi nøyer oss med å konstantere at man pr dags dato er fem usle poeng unna scenarioet RB i fjor høst omtalte som utopi. Forskjellen på Romerikes Blad og Greyhoundsweb er at lokalavisen fra Rosekjelleren faktisk mener alt de presterer å sette på trykk (klikk for utdypning) og noen av meningene og påstandene får de ukentlige leserbrevene fra Fjærestrand til å fremstå som saklige.

Da er ukas dose med spekulativ ironi er snart brukt opp. Vi antar at lesere på denne siden av Nitelva liker våre spekulasjoner om fremtidige fotballresultater, og dere på den andre siden, litt smånervøse er det bare å innrømme at dere er etter å ha lest denne bloggen. Til slutt har Greyhoundsweb ingen problemer med å innrømme at vi har driti oss greit ut hvis Strømmen neste sesong ikke er i divisjonen over LSK – derimot i 2. divisjon og skal spille mot andrelaget til de såkalte kanarifuglene…

Share

2 tanker om “Har du satt av lørdag 13. november?

  1. Morsom artikkel!
    Ingen tvil om at dette hadde vært gøy, og jeg snakker da ikke om cupfinalen for damer…

  2. Veldig bra artikkel! Har spådd det for en stund siden jeg, at vi kommer til å spella kvallik mot sumpa. Unskyld utrykket men det hadde hvert så jævelig bra

Legg inn en kommentar