Før kamp: Levanger hjemme

Levanger_FK_svart_-_NY_logo_rawDa er det slutt på ferien og klart for ny kamp.

Strømmen IF tar i mot Levanger FK hjemme på Strømmen stadion søndag 31. juli. Avspark 18:00. Før kamp er Rockwood Pub åpen fra 15:00.

Etter 17 serierunder og knepent tap i siste kamp før ferien (Sandnes 0-1 borte) finner vi Strømmen på tabellens 8. plass med 24 poeng. Det er et poeng opp til Åsane på nederste kvalplass og syv poeng til Fredrikstad på 12. plass øverst under streken. Status spillerstallen er som de fleste vet at Konate er ute for en stund, Brændsrød er tilbake i LSK, Adebahr har gått til Kvik Halden og Martin Trøen fra Eidsvold Turn er foreløpig eneste nye ansikt. Så skulle vi til å skrive at Aleksander Melgalvis må sone med 6 gule kort….men det må han vel ikke før han får det syvende? Hvis han får det syvende heter det kanskje.

Søndagens motstander Levanger har gjort det bra, veldig bra, så langt denne sesongen og innehar 3. plass på tabellen tre poeng etter Sandefjord på direkte opprykk. Ny trener for året er ex-kanarifugl Magnus Powel. Toppskårere er Benjamin Stokke med 10 og Jo Sindre Aas med 7.
sver2For å ta litt mer om Levanger Fotballklubb ble klubben stiftet høsten 1995 som en overbygningsklubb for kommunens to beste fotballag; Nessegutten Sportsklubb og Sverre Idrettslag. Av de to har Nessegutten historisk sett gjort det skarpest med en sesong i toppdivisjonen (1947) og seksten sesonger på nivå 2, senest i 1984. Sverre har også en sesong på nest øverste nivå (1962). Da de «slo seg sammen» i 1995 hadde begge gjort unna sesongen i 3. divisjon avdeling 15; Sverre på 2. plass poenget bak opprykk og Nessegutten på 6. plass.

Som Levanger FK vaket klubben de første årene mellom 3. og 2. divisjon før de sier endelig farvel til 3. div etter opprykkskval mot Namsos i 2002 (snur 0-2 til 3-2 hjemme). Deretter holdt det først på å gå rett til værs med 2. plass i 2. div i 2004 før nedrykksspøkelset var på flere besøk mellom 2007 og 2011. Opprykk til OBOS-ligaen ble det i 2014 og i fjor endte Nord-Trønderne på plassen bak oss på tabellen etter å vunnet de fire siste kampene.
lfksørSupporterklubben LFK Stallions ble stiftet i forkant av årets sesong. De har 125 medlemmer og navnene ligger på hjemmesiden deres. Medlem bosatt nærmest Strømmen stadion er Øivind Hesselberg i Åsveien på Fjellhamar. Er faktisk litt imponert av hva supporterklubben har fått til, blant annet har de en egen «avdeling Sør» for Levangeringer som har innvandret til Østlandet.

 
Levanger Fotballklubb kommer fra kommunen Levanger i Nord-Trøndelag. Kommunen har 19,610 og administrasjonssenteret Levanger 9 637 innbyggere per 1. januar. Kommunen grenser til Verdal i nordøst, Stjørdal i sør og Frosta i vest. Levanger ble, som Strømmen, nevnt i …en eller annen kongesaga allerede på 1200-tallet. Levanger Håndballklubb, bygget etter samme lest som fotballklubben, spiller i toppdivisjonen for damer. I håndball altså. Falstadsenteret, tidligere Falstad fangeleir ligger i kommunen. Av kjente personer fra Levanger legger vi merke til flere kjente politikere, vi nevner blant annet Henry Oliver Rinnan (aktiv i periferien rundt Nasjonal Samling), Erling Folkvord (Rød Valgallianse), Per Sandberg (Fremskrittspartiet og Arild Stokkan-Grande (Arbeiderpartiet).

moan

 

Levanger spiller sine hjemmekamper i Moan Fritidspark, eller på Moan som jeg mistenker at de sier der oppe. Kapasiteten etter opprykket til OBOS-ligaen er 2500 som også var tilskuertallet i fjorårets kamp mot Brann. I snitt trekker ikke overraskende Levanger flere tilskuere enn oss, 1192 på årets første åtte hjemmekamper – vi snitter på 485 så langt.
Så vidt vi kan se i farta har Strømmen aldri møtt forgjengerne Nessegutten og Sverre i obligatoriske kamper. Ei heller hadde vi møtt levanger før i fjor. Det betyr kun tre innbyrdes kamper mellom klubbene og vi har fortsatt til gode å tape. Måtte det fortsette!
2016-06-12 Levanger – Strømmen 2-2 (2-0), 769 tilskuere
2015-09-13 Levanger – Strømmen 0-1 (0-1), 582 tilskuere
2015-05-16 Strømmen – Levanger 2-1 (1-0), 270 tilskuere

Share

Legg inn en kommentar