Før kampen: Drøbak/Frogn hjemme


Da dette er en artikkelserie med hovedfokus på motstanderen starter vi med å ønske to gamle helter velkommen tilbake til Strømmen Stadion. Eller svikere som noen sikkert vil kalle dere på lørdag.
Espen Haug forlot oss til fordel for Vålerenga i forkant av 1993 sesongen og har siden den gang rykket opp tre ganger til, spilt 157 kamper og scoret 31 mål i Tippeligaen, samt en hel Haug i Adeccoligaen, blitt Norgesmester og scoret i cupfinalen. Etter å ha fått beskjed på mobilsvareren sin i 2001 om at han var solgt til Lyn har Espen senere vært innom HamKam og Hønefoss før skoene ble lagt på hylla til fordel for trenergjerningen i Drøbak/Frogn. Men Haug’ern kommer nok aldri til å legge opp. Det tok vel noe sånt som tre kamper før han tok skoa ned fra hylla igjen og putta likeså godt i sine to første kamper for sesongen. Espen debuterte for Strømmen IF som 17-åring i Toppserien i 1988 og nå er det altså mulig at vi igjen ser ham i aksjon på Stadion. Når var sist gang mon tro, spilte han cupkampen i 1995? Espen fikk altså med seg en sesong på høyeste og fire sesonger på nest høyeste nivå i rødt og grått og var ledende på overraskelseslaget som nådde kvalik i 1992 mot nettopp Drøbak/Frogn. Videre fikk han med seg en finaletriumf i Gothia Cup og et finaletap i Norway Cup, begge i 1988, samt 7 aldersbestemte landskamper.
Knut Hovel Heiaas reddet vi fra bygdeområdene rundt Enebakk da han som stolt innehaver av traktorlappen kom til Strømmen som 16-åring. Hovel var sentral på laget som nådde Junior NM finalen i 1995 og spilte deretter i rødt og grått (nedrykk 1998 og opprykk 1999) frem til Vålerenga noe overraskende kjøpte ham før sesongen 2000. Han fikk 19 Tippeligakamper og scoret 2 mål for VIF og har i tillegg spilt Adeccoliga for Hønefoss, Hødd og Moss. At han er en sentral spiller i Drøbak/Frogn er ganske så tydelig. Klubben scoret 68 mål i fjorårets 2. divisjon og av disse sørget Hovel for 20 nettkjenninger og 16 assist. Ellers så gjør vi lørdagens dommer Stig Unhammer fra Ready oppmerksom på at det ganske sikkert ikke er straffe hvis Hr Heiaas faller innenfor sekstenmeteren.
Velkommen tilbake skal dere være gutter, men poenga blir dessverre for dere igjen på Romerike.

Drøbak/Frogn Idrettslag Fotball er navnet, forkortelsen er DFI og uttalen er drøbakkfrogn. Klubben ble stiftet i 1920 og driver med en masse kipe idretter i tillegg til fotball. Fotballen bemerket seg ikke nevneverdig de første 60 årene med unntak av et kretsmesterskap i 1934 i daværende Follo Fotballkrets. På åttitallet startet oppturen for badegutta og tre strake opprykk sørget først for 2. divisjonsspill (nivå 3) i 1985 og spill på nest høyeste nivå året etter. Det var like før opprykksgalskapen endte helt i toppserien, men Tromsø ble for sterke i kvaliken uka etter at de banket Lillestrøm i cupfinalen 1986. Med unntak av 1990 spilte Drøbak/Frogn i 1. divisjon frem til 1997 og de spilte også kval til Tippeligaen i 1992. Så var det tre sesonger i 2. divisjon, tre sesonger i glemselen i 3. divisjon før man var tilbake i 2. divisjon igjen i tide for 2004 sesongen.

Hjemmekampene spilles på småkoselige Seiersten Stadion. Tilskuerrekorden skriver seg fra toppkamp mot Moss på nivå 2 i 1986, enten 3500 eller 4500 alt etter som hvilken kilde man bruker. At det er plass til 2000 der stemmer sikkert det, men om banen tilfredsstiller et eneste av kravene for spill i Adeccoligaen er en annen sak.

Det satses i Drøbak. Hvem som betaler er vi litt usikre på, men en relativt sterk spillerstall med bl.a Fredrik Dahm (ex toppscorer Lørenskog) og vår egen Knut Hovel Heiås gir tyngde til målsettingen som er opprykk. På trenersiden er Espen Haug som sagt hentet inn som en forsterkning ved siden av Håvard Lunde. En liten bommert har de dog gjort på keepertrenerfronten. Robert Wright er da vitterlig barkeeper i Oslo, her må det ha vært språkproblemer. Ti poeng så langt er to mer enn oss og seks opp til Mjøndalen på opprykksplass. Godkjent åpning men heller ikke noe mer, gårsdagens braktap (1-4 mot Godset 2) er ikke godkjent og vi møter nok et lag som ønsker å revansjere dette.

Selv om klubben tilhører Østfold Fotballkrets (kretsens største klubb) ligger Drøbak med sine 12 000 innbyggere i Akershus fylke. Bystatus fikk man i 1862 og så igjen i 2006 etter at innlemmelsen i Frogn kommune i 1962 fjernet den statusen for mer enn 40 år. Historien om Oscarsborg Festning, Birger Eriksen og Blücher er vel kjent for de fleste. Høyre er kommunens største parti, har ordføreren og oppnådde 31,3 % ved forrige kommunevalg.

Strømmens første møte med Drøbak/Frogn var i 1989. I daværende 2. divisjon endte vi på 27 poeng mens DFI rykket ned med sine 24. Klubbene møttes igjen i kvalifiseringen for toppserien i 1992 da hjemmelaget slo oss 2-0 på Seiersten i det som trolig var vår dårligste kamp den sesongen. Dags igjen var det i 1998 og med null poeng mot bl.a laget fra badebyen (tap 1-2 hjemme og 1-4 borte) rykket Strømmen ned til nivå 4. I sesongen 2000 rykket klubbene ned i sammen fra nivå 3 etter at alle poengene havnet på Strømmen med 2-0 seier hjemme og 4-3 seier borte. Sesongen etter var klubbenes hittil siste møte i serien og poengene ble delt broderlig etter at bortelaget vant de innbyrdes kampene 4-2.

Lørdagens kamp er viktig for begge klubber. Vi vinner selvfølgelig på hjemmebane og vil med det passere Drøbak/Frogn på tabellen. Gjestenes opprykkshåp svinner samtidig hen.

Share

5 tanker om “Før kampen: Drøbak/Frogn hjemme

  1. Snakker vi om Robert White….tidl Brentford, Lørensog trener som kan Norsk og Afrikans pluss styrer en av Oslo’s beste fotball puber? Tror de eneste med språklig problemer er dere med navn hans (Wright)………

  2. Vi legger oss flate. Mannen heter White. Han prater for øvrig Afrikaans. Med dobbelt a. Uttales neppe å. Hvorvidt han prater norsk eller ikke kan du bedømme selv etter å bestille av ham på morsmålet ditt, eller i hvert fall mitt. Dessuten heter det «navnet hans» i bestemt form. Det vi sleit mest med i dag var keeperen han trener, sjansestatistikken var vel 24-4.

  3. OK Norrøna…..3 punkt her – 1. Norsk er hans tredje språk..en utlendinger som kan norsk eller en som prøve å prate/lære vår egen språk ( tatt en taxi siste, eller?). 2. 24-4 i sjansestatistikken….SIF tapt 3-0….keeper han trener holde 0. Kanskje keeper han trener styrer B4 så godt at dere kan ikke slå gjennom …mmmm? Apropos, du vet hva statistiken du nevnet (håper du skjønne hva jeg mener 😉 ) betyr…tror du må tenke litt om SIF sjanse/scoring stat før du begynner og kaste stein mot DFI. 3. Hvorfor er du så opptatt med han? Bra trener, morsomt fyr og i hver eneste klubb han ha vaert med, målvakter ha vaert nominert som årets spiller (Brentford, LIF, DFI)…sammentreff? Jeg tror ikke

Legg inn en kommentar