Del 1: Vi er på vei til Ullevaal

kongepokalxxFørste hinder på veien er Ottestad Idrettslag.

Kampen spilles onsdag 17. april klokka 18:00. Vi har bortebane og må ta turen til Stange kommune i Hedmark.

 

 

På vei til Ullevaal? Strømmen i køppfinalen? Ha ha sier du. Hvorfor ikke sier vi. Haugesund gjorde det i 2007. Follo i 2010. I august skal regjerende Norgesmester Hødd IL fra Ulsteinvik spille Europa League. Selvfølgelig kan Strømmen komme til køppfinalen. Klart vi kan det.

 

Norgesmesterskapet i fotball ble introdusert i 1902 og arrangeres i år for 108. gang. Strømmen har deltatt 93 ganger og i 86 av dem har vi kommet til første ordinære runde eller lenger. Første gang vi, rettere sagt Norrøna, deltok i Norgesmesterskapet var i 1915. Med forbehold om tellefeil blir onsdagens kamp mot Ottestad vår 254. NM-kamp. Beste prestasjon er semifinalen i 1957 hvor vi tapte 4-1 mot Sandefjord. Kvartfinale ble det sist i 1988. Klikk her og her for å lese mer om Strømmen IFs prestasjoner i Norgesmesterskapet

 

 

Ottestad_IL_logo_fargerOnsdagens motstander Ottestad IL Fotball er del av allianseidrettslaget Ottestad Idrettslag, stiftet 28. mai 1918. I løpet av dette århundret har Ottestad tatt steget fra å være en middels 5. divisjonsklubb til å etablere seg i toppen av 3. divisjon. Klubben har de fire siste sesongene plassert seg blant de tre øverste på tabellen i sin avdeling. Tom Jacobsen var trener i et par sesonger, denne sesongen har en annen tidligere Kamma-spiller, Leif Nordli, overtatt som hovedtrener.

Ottestad spiller til vanlig hjemmekampene på Ottestad Idrettspark, men da gresset ikke er klart ennå spilles onsdagens kamp på HIAS-bana (kunstgress).

 

Så vidt vi kan se er dette første gang klubbene møtes i en obligatorisk kamp. Om vi kan tape mot Ottestad? Kan vi sikkert. Men vi gjør det ikke.

 

 

Share

Legg inn en kommentar