Cupkamp – Kongsvinger

oiv.bmpSå skal vi starte marsjen mot Ullevåll. Første «hinder» på veien er gutta fra de dype Hedmarkskoger, Kongsvinger. Det er lenge siden de hadde noe særlig lag der ute ved Charlottenberg nå. I disse dager er «byen» mer kjent for sitt brennende engasjement for wonderbum og danseband. Vi sier «Tjena tjockis – låt oss kolla Kongsvinger».

Om du ikke har fått det med deg. Vi siterer fra Wikipedia; – Kongsvinger er en bykommune hvor det meste av arealet er skog, men det er også mye jordbruk og hundrevis av sjøer og vassdrag. Kommunen ligger i Hedmark fylke og grenser til kommunene Eidskog, Sør-Odal og Grue, samt Sverige. Sitat slutt. Denne byen preges med andre ord av skog. Ikke nok med det, det er mye jordbruk. Og ikke nok med det, det er hundrevis av sjøer og vassdrag! Hvor faen er det de 17 000 innbyggerne bor? Det er jo tydeligvis ikke plass til en by midt oppe i all den skogen, jordlappene, sjøene og vassdragene. Byen må ha samme utstrekning som Finnmark fylke med andre ord. Vi får bare anta at det bor mange folk i bydelene Bæreia, Møkeren, Nugguren og Vrangselva…

Konsvinger har et kjent landemerke. Kongsvinger festning. Kort fortalt, denne ble bygd på Vinger, av en konge. Vips så hadde man Kongsvinger Festning. Denne kapitulerte ekstremt fort under krigen. Og når jeg sier ekstremt fort, så mener jeg det. For i samme åndedrag nevnes at Vardeåsen Fort holdt tyskerne på avstand lenge, faktisk i flere timer…… Når man tenker på at dette var noen av de viktigste kampene under innvasjonen har vi med andre ord Kongsvinger å takke for at vi ikke klarte å holde stand mot tyskerne i 1940.

Kongsvinger IL, eller KIL som de sier, var å finne i eliteserien fra 1983 til 1999. I 1999 rykket de ned i 1. divisjon, og i 2001 rykket de videre ned i 2. divisjon. KIL var tilbake igjen i 1. divisjon i 2004, og har siden vært der. Endel Strømmen-spillere fortsatte sine fotballkarrierer i Kongsvinger da det gikk nedover med oss selv. Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Arild Levernes, Geir Bakke og Harald Martin Solberg (sikkert flere) tråkket vel ut et og annet skopar både på hjemmebanen Gjemselund, og ikke minst på jordlappene rundt, etter at de forlot Strømmen Stadion.
Kongsvinger tok seriesølv et år og spilte følgelig e-cup påfølgende år. Mener bestemt at de holdt Juventus til 1-1 på Ullevåll en gang på 90-tallet. Denne gangen klarer de ikke uavgjort, som de gjorde sist vi møttes i cupen, også det på 90-tallet. Da gikk det til straffer og mannen som griller pølser året rundt, Erik Holtan, reddet en Strømmen-straffe for mye. Alt taler egentlig til vår fordel denne kampen. Vi har helt sluttet å tape. Kongsvinger gjør ikke annet (hvis vi legger til godviljen). Vi er kanskje ikke noe stort cuplag, men det skal gudene vite at Kongsvinger heller ikke er.

tb.jpgKIL trenes av en vaske-ekte strømling, nemlig Thomas Berntsen (bildet). Berntsen var en av initiativtakerne til å arrangere en veldedighetskamp for Strømmen da klubben praktisk talt var konkurs. Mannen fortjener derfor, etter vår mening, respekt når han kommer hjem på søndag.

Konsvinger Toppfotball sine hjemmesider omtaler kampen mot Strømmen, det kan du lese her.

Supporterklubben på Kongsvinger har egen hjemmeside. Under kategori «Neste busstur» står det «busstur foreløpig ikke satt». Kanskje fordi de kjører hver for seg i sine Volvo Amazon`er med Ole Ivars på full trøkk i stereoanlegget som koster rundt det dobbelte som bilen. Sjekk ut Konsvinger sin suporterklubb.

Lokalavisen heter Glomdalen.

Så: Strømmen – Konsvinger. Strømmen Stadion. Søndag 20. mai klokken 18.00.

Kilde/bilde: kil.no og wikipedia

Share

Legg inn en kommentar