9. serierunde: Ranheim hjemme

Mandag andre pinsedag 28. mai. Avspark 18:00. Strømmen Stadion.

 

Ja folkens. På de fire siste kampene har vi tatt tre poeng. At vi har skapt omtrent like mange målsjanser som vi har tatt poeng på de fire nevnte kampene er vel hakket mer bekymringsfullt. Men kanskje er andre pinsedag en passende dag å snu trenden? Bare en måte å finne ut av det, ta deg en tur på stadion. Kampen starter som sagt klokka seks, uteserveringa på Rockwood Pub åpner lenge før den tid. Snakkes fra halv fire eller der omkring.

Etter åtte kamper ligger Strømmen på ellevte plass i Adeccoligaen med ti poeng. Da er det åtte poeng opp til Ull/Kisa på tabelltopp, syv poeng til Start på den andre direkte opprykksplassen og tre poeng til Mjøndalen på nederste kvalikplass (6. plass). Tar vi en titt den andre veien har vi ett poeng mer enn Notodden og Kongsvinger, sistnevnte ligger på øverste nedrykksplass (13. plass). Bak der igjen har Alta seks poeng, Hødd tre og nederst Bærum med to poeng.

Etter åtte spilte kamper i fjorårets Adeccoliga hadde vi sanket 14 poeng og i forfjor 8 poeng. For oppdatert tabell klikker du her

Mandagens motstander Ranheim har kun ett tap denne sesongen (0-3 borte mot Sandefjord). Laget tok i 2010 Adeccoligaen med storm og tapte da knepent 2-1 for Hønefoss i opprykkskvalifiseringen til Tippeligaen. I fjor havnet trønderne på 4. plass tre poeng fra direkte opprykk. Denne sesongen ligger Aasmund Bjørkans disipler pr dato på 4. plass med 15 poeng. Man kan også merke seg at syv av Ranheims åtte motstandere så langt er plassert foran Strømmen på tabellen. Hvor overraskende det er denne gangen kan det kanskje stilles spørsmålstegn ved, men både Unibet og BWIN har tippet Ra-ra-ra-ra og så videre på 9. plass denne sesongen.

Vi har Yabre ute med karantene (rødt mot Notodden), Gøran van den Burgt er fortsatt ute med et eller annet i leggen og Armin Sistek ødela leddbåndet da han i forrige uke løftet sin to uker gamle sønn inn i bilen… Litt rask hoderegning forteller oss da at vi mandag har tre utespillere på benken. Gjetter oss til at det blir Figved, Daly og Nordheim, og da sier vel startelleveren seg selv..?

 

Klikk her for høydepunktene fra alle Strømmens kamper i Adeccoligaen 2012

 

Ranheim Fotball er en av tre klubber i allianseidrettslaget Ranheim Idrettslag, de to andre er Ranheim Håndball og Ranheim Friidrett. Klubben ble stiftet 17. februar 1901 og hadde sin storhetstid før og like etter andre verdenskrig. Frem til slutten av 1930-tallet var det ingen tvil om hvem som var storebror i Trondheim. Det var Ranheim IL som vant A-serien i Sør-Trøndelag fotballkrets fjorten år på rad fra 1923 til 1937. Da Norgesserien startet høsten 1937 var Ranheim i toppen av sin avdeling de tre sesongene før krigen og etter krigen rykket klubben opp til Hovedserien samtidig som oss sommeren 1949. Deretter litt jojo tilværelse mellom Hovedserien og Landsdelsserien før nedrykk til 3. divisjon i 1962, også det samtidig som oss. Ranheim holdt seg så nede i det dypeste fotballmørket frem til 2005 da klubben rykket opp til 2. divisjon – og så videre opp i Adeccoligaen samtidig som oss høsten 2009. Beste plassering i toppdivisjonen er 6. plass i Hovedserien avd B 1954/55, i Adeccoligaen er klubbens beste plassering fjorårets 4. plass. I Norgesmesterskapet har Ranheim notert seg for en semifinale i 1953 (tap 1-2 Lillestrøm) og en kvartfinale i 2010 (tap 1-2 Strømsgodset). Ranheim inngikk i 2006 en avtale med RBK og har siden vært Rosenborgs hovedsamarbeidsklubb i trønderland.

 

For nordmenn flest er Ranheim mest kjent for sine noe… ehh… spesiell klubbsanger. Klikk her for å høre Ranheimsangen, og hvis du tror det ikke kan bli verre klikker du her for Adecco-koko, opprykks sangen fra 2009.

Ranheim Stadion før utbyggingen

Ranheim Stadion var frem til i fjor sommer navnet på klubbens hjemmebane, etter fjorårets nyåpning ble navnet endret til DNB NOR Arena. På arenaen er det plass til – rettere sagt lov å slippe inn – cirka 1 250 tilskuere fordelt på 750 sitte- og 500 ståplasser. Med fjorårets publikumssnitt på 499 og 536 i forfjor har Ranheim den tvilsomme æren av å være en av klubbene som trekker like få tilskuere som oss på sine hjemmekamper. Tilskuerrekorden på Ranheim Stadion / DnB NOR Arena er på 7 500 og ble satt 30. mai 1948 da Ranheim og Kvik (Trondheim) møttes til seriefinale i Landsdelsserien.

 

 

Trondheim (tidligere Nidaros og Trondhjem) ble grunnlagt av Olav Trygvasson i 997 og var Norges hovedstad frem til 1217. Om byens mest kjente bygning er Nidarosdomen (åpnet 1320) eller Lerkendal Stadion (åpnet 1900) er noe usikkert, men en fin by er det uansett. Trøndelag var okkupert av Sverige fra 1658 til 1660 og i løpet av de to årene ble halvparten av områdets mannlige befolkning drept eller deportert. I 1928 ble det avholdt folkeavstemning om byen skulle beholde sitt daværende navn (Trondhjem) eller gå tilbake til det historiske navnet Nidaros. Hele 93% stemte for at byen fortsatt skulle hete Trondhjem, noen måneder senere bestemte Stortinget at byen skulle skifte navn til Nidaros. Trønderne var i harme og halvannet år senere ble det inngått et kompromiss om å kalle byen Trondheim. I nyere tid forbindes Trondheim stort sett bare med Rosenborg Ballklubb. Lokalbefolkningen med sine tradisjonelle barter og skinnvester er lett gjenkjennelige i bybildet. Nasjonalretten heter sodd, tradisjonelt etterfulgt av karsk (kaffe, sukker og 96%, hjemmebrent). Trondheims ambassade i Oslo er Scotsman i Karl Johans gate.

Snaut 8000 av Trondheims 177 173 innbyggere bor i bydelen Ranheim (inkl nylig utskilte Vikåsen). Området sorterer administrativt under Østbyen byen som naturlig nok ligger øst i kommunen. Skal du til Ranheim går du mot og et par kilometer forbi Leangen Ishall og Travbane. Ranheim var en del av Strinda kommune før sammenslåingen med Trondheim i 1964. Bydelen har historisk en sterk arbeiderbevegelse da grunnlaget for bebyggelsen på stedet var folk som arbeidet på den lokale papirfabrikken. Elva Vikelva renner gjennom bydelen, og tilgangen på rennende vann var grunnen til at Ranheim Papirfabrikk AS ble bygget her i 1884. Ved fjorårets kommunevalg tok 2228 av de 3290 stemmeberettigede i Ranheim valgkrets turen innom valglokalet. 951 (42,7%) av dem ga sin stemme til Arbeiderpartiet, Høyre fikk 631 stemmer (30,6%), Fremskrittspartiet 193 (8,7%), SV 103 stemmer (4,2%) og Venstre 92 stemmer (4,1%).  Øvrige partier fikk mindre enn 2% stemmene, dvs færre enn 43 stemmer. Fortsatt relativt klart rød-grønt flertall i Trondheim bystyre til tross for borgerlig fremgang ved kommunevalget 2011. Ordfører siden 2003 er Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet.

 

Strømmen og Ranheim har tidligere møtt hverandre i åtte obligatoriske kamper. De fire første i Hovedserien på 50-tallet og senest de to foregående sesongene i Adeccoligaen. Lagene har vunnet tre kamper hver og to har endt uavgjort. Målscore 14-12 i vår favør. Resultater fra alle innbyrdes kamper – klikk på kampene med rød skrift for høydepunkter:

1949/50 Strømmen – Ranheim 4-1 (lagenes første kamp i Hovedserien, 2500 tilskuere)

1949/50 Ranheim – Strømmen 0-3 (Hovedserien ”nedrykksfinale”, 3500 tilskuere)

1954/55 Strømmen – Ranheim 1-2 (Hovedserien, 2000 tilskuere)

1954/55 Ranheim – Strømmen 3-2 (Hovedserien, 2200 tilskuere)

2010 Strømmen – Ranheim 1-0 (Adeccoligaen, 507 tilskuere)

2010 Ranheim – Strømmen 0-0 (Adeccoligaen, 206 tilskuere)

2011 Strømmen – Ranheim 2-2 (Adeccoligaen, 413 tilskuere)

2011 Ranheim – Strømmen 4-1 (Adeccoligaen, 500 tilskuere)

 

Share

6 tanker om “9. serierunde: Ranheim hjemme

  1. Endelig har vi fått på plass et lag med god arbeidsmoral igjen og derfor er det synd at at ikke flere Strømlminger våkner opp og tar turen til stadion på kampdager og støtter gutta.
    Noterer forøvrig med stor glede at flere som tidligere hadde et slik årskort på åråsen har vendt tilbake til stadion.

Legg inn en kommentar