25. serierunde: FK Tønsberg hjemme

teltPartytelt på stadion. Servering av god mat og godt drikke. Oppmøte klokken 11 lørdag. Det er hva som gjelder når vi skal ta oss av ett av to lag som har slått oss i år, FK Tønsberg, i årets siste hjemmekamp.

Skal du ikke til Kristiansand i siste serierunde? Neivel, da er dette siste mulighet til å se og hylle gutta i år. Vår ambisjon er å skape en folkefest.  For at det skal være mulig er vi helt avhengig av at DU møter opp.

Dagen starter med at alle strømlinger samles på stadion klokken 11. Her vil det stå klart partytelt hvor du kan få kjøpt grillmat og godt drikke. Tribunen skal pyntes opp i rødt og grått (Birdman – du er jo sheriff på dette og stiller vel opp?).

Som en returgest har vi bedt våre venner i Tønsberg, Oseberget, med på oppvarmingen. Alle som var på grillings i Tønsberg vil helt sikkert sette pris på et hyggelig gjensyn.

Hele opplegget krever en god del planlegging og rigging. Derfor settes det pris på, fra klubbens side, at de har en liten anelse om hvor mye folk vi snakker om. Vi oppfordrer derfor at folk slenger inn en kommentar og sier at de stiller. Her er det bare å ta med seg kone, unger, besteforeldere og hva det måtte være!

Har noen muligheter til å være med på rigging ta kontakt med oss, så kan vi formidle det til de ansvarlige.

Selve kampen begynner klokken 13.00 og er altså mot FK Tønsberg. Vi sakser saken fra vårens oppgjør.

Årets Tønsberg lag har som alltids ambisjoner om spill i Adeccoligaen kommende sesong. Selv om budsjettet er kuttet med tre millioner fr forrige sesong er klubben sammen med noen få andre i en liga for seg selv i 2. divisjon med et budsjett på cirka syv millioner kroner for inneværende sesong. Etter tap i de to første serierundene har Tønsberg vunnet de ti neste kampene på en overbevisende måte, dog med et unntak eller to. Tor Thodesen er årets trener for et lag som bl.a har Espen Næss Lund (eks VIF), Fredrik Kjølner (eks VIF, Bodø/Glimt), Jon Björklund (eks Halmstad, Kalmar FF), Kidane Dalva (eks Lyn), Thomas Eftedal (eks Sandefjord, Hønefoss) og Per Stensrud (eks Sandefjord) i stallen.

Fotballklubben Tønsberg ble stiftet 10. oktober 2001 som et resultat av et samarbeid mellom 19 klubber i Tønsberg området. Klubben har A-lag, rekrutteringslag og juniorlag, øvrige lag og spillere er i moderklubbene ”som vanlig” ved slike samarbeidsklubber. Klubben har alt som en Adeccoligaklubb trenger, fra bane til by og budsjett. Det eneste som mangler er et godt nok fotballag… FK Tønsberg har spilt syv av sine åtte sesonger så langt i 2. divisjon. I 2005 hadde klubben en gjestevisitt i Adecco men klarte ikke å holde seg her til tross for at treneren en måned før sesongslutt gikk ut og nektet spillerne sex resten av sesongen. Lurer forresten på hvordan han kontrollerte at det ble fulgt. Så vidt vi kan erindre er det bare Eik av de 19 samarbeidsklubbene som tidligere har gjort seg bemerket i fotball-Norge, og da den nye klubben også overtok Eiks plass i seriesystemet må Eik Idrettsforening Tønsberg regnes som moderklubben i samarbeidet. Eik spilte i Hovedserien fra 1957 til 1962 og i den nest øverste divisjonen frem til 1970. På syttitallet oppholdt klubben seg i lavere divisjoner før en ny storhetstid kom på åttitallet. Først ble det opprykk til daværende 2. divisjon i 1980 før klubben spilte på høyeste nasjonale nivå i sesongene 1983, 1984 og 1985. Beste serieplassering er sølv i Hovedserien i 1961 og i nyere tid femteplass i 1. divisjon 1983. Eik Tønsberg spilte kvalifisering for Tippeligaen så sent som i 1998 men rykket etter sesongen 2000 ned på tredje nivå i norsk fotball og fikk med det fart på planene om klubben FK Tønsberg. Store cupøyeblikk har det vært få av i Tønsberg. Det nærmeste man kommer er kvartfinalene i 1958 (Eik spilte uavgjort mot Fredrikstad og tapte omkampen) og i 1989 da Eik slo Lillestrøm og med det kvalifiserte seg for byens eneste NM semifinale i fotball. FK Tønsberg har kun nådd tredje runde av cupen ved to anledninger, i 2005 og 2007. For å være sikre på at vi ikke gjorde Tønsbergfotballen urett tok vi et dypere dykk i arkivet. Og der fant vi at klubbene Tønsberg Turn og Tønsbergkameratene spilte i landets øverste divisjon (Norgesserien) før Hovedserien ble opprettet i 1949. De to klubbene slo seg sammen til Tønsberg Fotballklubb i 1985.

Tønsberg er en by og en kommune i Vestfold fylke med rett i underkant av 40 000 innbyggere. Byen er kjent for bl.a funnet av Osebergskipet (som er utstilt i Oslo) og som en idyllisk sommerby hvor brygga på sommerstid er stedet å bli sett. Byen er etter sigende landets eldste by. Fremskrittspartiet er kommunens største parti med en oppslutning på 28,9% ved forrige kommunevalg og ordføreren Per Arne Olsen representerer Frp. Øvrige partier med tosifret oppslutning var Arbeiderpartiet med 24,7% og Høyre med 20,6%.

Strømmen IF og FK Tønsberg har møtt hverandre to ganger tidligere i obligatoriske kamper. Dette var i 2. divisjon i 2007 da vestfoldingene vant 4-1 i premieren på Stadion og senere 6-2 der nede. Hvis vi tar med kampene mot Eik blir det straks flere interne oppgjør klubbene i mellom. Da Eik tok bronse i Hovedserien i 1960 vant gutta fra Tønsberg 2-1 på Strømmen og 4-1 hjemme i Tønsberg. På åttitallet var klubbene i samme 2. divisjonsavdeling i 1982, 1987 og 1989. 1-3 tapet hjemme i 82 hvor Erik Karlsen ble utvist var vårt første hjemmetap den sesongen og 3-0 seieren foran 987 tilskuere i 1987 sikret Strømmens opprykk til landets øverste divisjon. De to siste obligatoriske kampene mellom Strømmen og Eik Tønsberg ble spilt i 1993, 1-1 i Tønsberg og tap 1-4 foran 187 tilskuere på Strømmen Stadion. I cupen tapte Strømmen IF hjemme mot Tønsberg Turn i 1. runde i 1945. I 1958 tapte vi 3-2 borte mot Eik i cupens fjerde runde. Neste cupoppgjør mot en Tønsbergklubb var i 1983 da Eik nok en gang var motstander, denne gangen på Strømmen Stadion. Eik spilte da i landets øverste divisjon men måtte se seg utslått av den relativt ferske andredivisjonsklubben Strømmen etter at Tore Kallstad egenhendig avgjorde med sine to skåringer i ekstraomgangene. 3-1 ble sluttresultatet den gangen.

FK Tønsberg spiller sine hjemmekamper på Tønsberg Gressbane. Banen er nylig totalrenovert og ble gjenåpnet 16. mai 2003 da ca 3500 betalende tilskuere så Tønsberg slå Kjelsås 3-2. Dette er tilskuerrekorden for den nye klubben FK Tønsberg. Tønsberg Gressbane ble åpnet i 1937 og har gjennom årene vært hjemmebanen til bl.a Eik, Tønsberg Turn, Tønsbergkameratene og senere Tønsberg FK. Tilskuerrekorden skriver seg fra kvartfinalen i cupen i 1958 da 16 000 tilskuere så Eik spille uavgjort 1-1 mot Fredrikstad for så å tape omkampen i Fredrikstad. Dagens kapasitet på banen er 5600 (definert av NFF før kvalikkampen Sandefjord – Vålerenga i 2003) og den nye sittetribunen har plass til 3820 sittende tilskuere. Cupfinalen mellom Skeid og Sarpsborg ble spilt på Tønsberg Gressbane i 1939.

Strømmen har aldri vunnet eller spilt uavgjort mot FK Tønsberg i en obligatorisk fotballkamp. Hvis gutta klarer å bryte den statistikken førstkommende lørdag må vi si oss godt fornøyde…

Share

31 tanker om “25. serierunde: FK Tønsberg hjemme

 1. Det gjør selvfølgelig jeg også. I og med at været skal bli gullegodt tar jeg med to små strømmen-tilhengere også!

 2. Kan være der ca 11;30 12;00 . Stiller mer en gjærne opp hvis det er behov for det i forkant.. skal jeg da bare møte på klubbhuset? (kommer da i så fall mannsterke)

 3. Nå snakker vi…….Begynner å ta seg opp med folk nå. Gudfar, MaWo og Birdman er alle på plass noe tidligere for å bekle tribunen. Men i allefall undertegnede er klar for å komme seg innunder partyteltet når gutta fra Tønsberg kommer. Tror det holder med oss 3 kl.11. men jeg håper at alle andre er på plass før 12. Gleder meg….og venter selvsagt på flere tilbakemeldinger.

 4. En kjapp utregning gir meg disse tallene så langt: 15 supportere (inkl.kompiser), 1 kjerring og 7 unger. Og la oss tro at bussen fra Tønsberg har 10-12 med seg, så vil vi 1130-1200 tiden ha i underkant av
  50 på plass til grillinga. Og det er maaaange vi vet om som vi regner med i tillegg. Kan bli bra dette. Vi venter på fler. Kom igjen nå !!!!

 5. Vet om flere som dukker opp, så får vi bare se om de klarer å «registrere» seg… Kameratene dine kommer vel sikkert de også MaWo, men det er jo vanskelig å gå inn på nettet når man fortsatt lefler med skrivemaskin..

 6. syntes det også burde bli spilt musikk når gutta kommer på banen. Det er jo med på å dra opp stemningen. Husker i fjor hved et par anledninger ble det spilt en eller annen mars jeg ikke husker eller vet navnet på (marser er ikke akurat det jeg er best på) men vet den ble spilt i fjor et par ganger .. dette er absolutt noe å tenke på for å få opp stemninga for nå SKAL DET TA AV…

 7. Den siste der «Aarnes» den tar jeg videre til speaker i kveld. Gudfar: Jeg vet hvem du sikter til..he..he..

 8. den utmarsjen som blir spilt når gutta går ut er en felles 2 divisjons»fanfare» som skal spilles på ALLE 2 divisjonskamper..

 9. Det er sikkert en del å ordne på stadion før festen.
  Så dersom noen av de grasiøse greyhoundsene kommer seg opp på morgenen er det bare å møte i klubbhuset (fra 09.30) så tar vi en kopp kaffe og fordeler oppgavene.

 10. Som verge for «Knall», kan jeg bekrefte at han er på plass kl.11. Sjøl kommer jeg mellom 10 og 11 en gang. Gisse kommer muligens 1100-1130 men noe usikker. Loffen kommer til kampen. Mer kommer….

 11. Jeg henger meg på til Kristiansand dersomatte visomatte.. Da er det bare å bestille flybilett.. Men nå er det kampen i morra som gjelder og jeg har fått med meg 7stk… blir det mars MaWo???? hehe

 12. Gratulerer til alle Strømmlinger, dette var fantastisk morsomt.
  Kinderegg Fin kamp, opprykk og 1060 tilskuere

Legg inn en kommentar