22. serierunde: Vindbjart borte

vfkOpprykksjagende strømlinger reiser til Vennesla for å ta seg av Vindbjart på lørdag. Denne gangen tror vi at tre poeng er en nødvendighet for å beholde den luka vi har før denne runden.

Tønsberg reiser til Jessheim for en tøff bortekamp mot Ull/Kisa. At vestfoldingene tar full pott her er vi langt fra sikre på, derimot kjennes det sikkert at Pors, som nå er de som klør oss  mest på ryggen, slår VIF sine rekrutter hjemme i Porsgrunn.

Tabellen ser før runden slik ut:

1  Strømmen        21 15 3 3 62 – 27 48
2  Pors                    21 13 3 5 57 – 34 42
3  FK Tønsberg   21 13 2 6 66 – 34 41

Vindbjart befinner seg trygt plassert i ingenmannsland. Nærmere bestemt på 6. plass med 36. poeng. Ikke rykker de opp – ikke rykker de ned. Laget startet sesongen bra og så en periode ut som en reèll opprykkskanditat. Akkurat det gikk over. Vindbjart har etterhvert fremstått like ustabile som humøret til Henning Berg. Høyeste nivået deres vil gi oss problemer, bunnivået deres vil bety noe nær en walk-over.  Vi krysser fingrene for at de legger seg på bunnivået på lørdag. Lykke til gutta!

[poll id=»17″]

Les også Vindbjart sin fine forhåndsomtale av Strømmen og kampen.

Den øvrige presentasjonen av Vindbjart sakser vi fra artikkelen vi presenterte før vårens hjemmemøte;

Vindbjart er inne i sin andre sesong i 2. divisjon. Det ser ikke ut til å bli ”den vanskelige andresesongen” da sørlendingene pr i dag ligger på en tredjeplass fem poeng etter oss og seks poeng etter ledende Tønsberg. Toppkamp på Stadion med andre ord. Du bør kjenne din besøkelsestid.Vindbjart Fotballklubb ble stiftet i 1896. Til tross for 113 års historie virker de ikke veldig interessert i å fortelle andre om den. Men litt fant vi da diverse steder på nettet. Sannsynligvis var det Vennesla IL som ble stiftet i 1896. Denne klubben ble kretsmestere i B-klassen i Vest-Agder Fotballkrets på 20-tallet og deltok i NM flere ganger. 14. mai 1946 slo Vennesla IL seg sammen med “arbeiderklubben” Vennesla AIL og ble IL Vindbjart som en eller annen gang igjen ble Vindbjart FK. Første spor av Vindbjart finner vi i sesongen 1951/52 da klubben taper opprykkskval til Landsdelsserien mot Trauma etter å ha vunnet sin avdeling i daværende 1. divisjon (nivå 3). Femti og begynnelsen av sekstitallet ser ut til å være Vindbjarts storhetstid i fotballen så langt. Etter å ha kjempet om opprykk til Landsdelsserien på hele femtitallet går det til slutt veien og klubben var klar for nest høyeste nivå i norsk fotball sesongen 1959/60. Vindbjart er ikke snauere enn at de vinner sin avdeling her på første forsøk, men Stavanger IF og Årstad blir for sterke i kvalifiseringen for Hovedserien. Ved omleggingen til nytt seriesystem i forkant av 1963 sesongen rykker Vindbjart på lik linje med Strømmen ned til nivå 3 og videre ned derfra igjen i 1968. Da blir det stille fra den kanten en stund frem til klubben vinner samtlige kamper i 3. divisjon (nivå 4) i 1995 og spiller som oss i 2. divisjon i 1996 og 1997. Så ble det nedrykk igjen med ti påfølgende sesonger i 3. divisjon før opprykket i 2007. Etter å ha knepet førsteplassen i Agder avdelinga foran Trauma (som de tapte kval for Norgesserien mot i 1952) slår dem Tollnes 92- sammenlagt i kvalikkampene. I fjor holder Vindbjart seg i 2. divisjon med ett poengs margin og denne sesongen skulle altså ha blitt den vanskelige andresesongen.Så vidt vi kan se har Vindbjart nådd tredje runde i NM en gang. Det var i 1961 og der ble det 4-2 tap mot Vard i Haugesund.Vindbjart Fotballklubb blir et nytt bekjentskap for Strømmen Idrettsforening. Klubbene har aldri tidligere møtt hverandre i en obligatorisk kamp.Vindbjart kommer fra Vennesla kommune i Vest-Agder. Kommunen har snaut 13 000 innbyggere. Ordfører er Torhild Bransdal, ikke overraskende fra Kristelig Folkeparti. 30,4% gjorde KRF til kommunens største parti foran Arbeiderpartiet med 25,9% og Fremskrittspartiet med 25,1% ved kommunevalget i 2007. Øvrige partier fikk en oppslutning på under 10%.Hjemmebanen ligger i Vennesla og heter Moseidmoen. Tilskuerrekorden er på 3600 da Start var på besøk i cupens første runde 2007.

Share

5 tanker om “22. serierunde: Vindbjart borte

  1. Gratulere gutta ! Et fantastisk godt resultat. Nå får dere si hva dere vil alle man, men forberedelsene kan vi vel allerede begynne med. Mandag om en uke er det kamp mot LSK2. Skal vi gjøre noe spesielt rundt den kampen? Greit med 500 tilskuere på kampene men det er dødt som i grava uansett. Noen som har forslag til tiltak vedr.tifo/støtte/ etc.etc…

  2. Syntes absolutt vi bør kunne få til et eller annet… Syntes også vi bør kjøre på med ALT vi har nå de siste kampene mot slutten.og at flest mulig blir med på å lage litt skikkelig liv, jeg har ihvertfall pussa gullstupen. TRAMP TRAMP TRAMP PÅ EN FUGL,,,,TRAMP TRAMP TRAMP PÅ EN KANARIFUGL.. ELLER LILLESTRØM NED I 3 HATER HATER HATER KANARIS osv hehe. Dette kan vi faen ikke rote bort nå

  3. Syntes det er VELDIG lite aktivitet her om dagen, til tross for den enorme utviklingen vi har forand oss nå…

  4. Det er jeg helt enig i aarnes. Nå må vi bygge opp, blogge, diskutere og «hisse» opp stemningen! Vi ønsker at alt og alle skal komme med innspill. Hvem putta på juniorlaget og er noen av gutta kabable til å ta steget opp, blir Petter værende om vi rykker opp, hvem er årets Strømmenspiller? Mer enn nok å ha noen meninger om.

Legg inn en kommentar