2010 Strømmen: En bok du bør kjøpe

Bok: 2010 STRØMMEN. Av Ronny  Østnes (fotograf) og Thor Sørheim (lyriker).

Strømmen stasjon

Strømmen stasjon. Fra: 2010 Strømmen. Foto: Ronny Østnes

Overskriften er bombastisk, men siden Greyhoundsweb ikke har fått tilsendt et anmeldereksemplar er det på sin plass med et lite forbehold. Vi har ikke lest boken. Omtalen baserer seg kun på annen omtale av boken i media, kjennskap til forfatterne og antakelser om dens kvaliteter.

Bokanmeldelser er ikke hyppige på dette nettstedet. Unntak finnes dog. Skal det ikke handle om hva som skjer på Strømmen stadion skal det i det minste ha relevans til fotball eller Strømmen. Denne boken har definitivt det. Boka er en forevigelse av Strømmens gater i sort hvitt vinterstid. Bildene er i tillegg illustrert med dikt.

Boka er en dokumentasjon av stedet du kjenner slik det fremstod sist vinter. Boka fanger øyeblikk av tidløs karakter og gir deg anledning til å hente frem minner om steder du var eller ting du gjorde. Boka er også et avtrykk av stedet du hører til anno 2010 i det året hvor kalenderen viser Strømmens postnummer. Bedre anledning for en utgivelse av denne boken finnes ikke. Heller ikke en bedre anledning for å kjøpe en vakker dokumentasjon for ettertiden.

Forfatternes tilknytning til Strømmen kan ingen stille spørsmålstegn ved. Kriposfotograf Østnes er oppvokst Ringveien, forfatter Sørheim i Guldalsgata. Hvis stadion er stedet du orienterer deg etter betyr det at førstnevnte vokste opp kun atskilt fra stadion av et gjerde, mens sistnevnte vokste opp ca 500 meter (følg Strømsveien!) unna.

Boka lanseres lørdag 2. oktober på Strømmen bibliotek. Følg kildehenvisningen nedenfor for mer info.

Kilder:

Share

Legg inn en kommentar