2. serierunde: Sandnes Ulf hjemme

Seier i første runde mot rogalendinger, vi håper på «history reapiting» når flere rogalendinger besøker en totalt oppusset Strømmen stadion søndag klokken 18.

Det hadde seg vel slik også i fjor at vi møtte Sandes Ulf i andre runde. Den gang borte og Christer Jensen ble matchvinner.  Det må gjerne gjentas.

Vi håper mange tar turen til stadion og lager trøkk for gutta. Nå skal det faktisk være mulig også!

Sandnes Ulf, som så vidt vi kan se bare heter Sandnes Ulf, ble stiftet 1. juni 1911. Sportsklubben Ulf het klubben den gangen før man i 1987 la til Sandnes og ble Ulf-Sandnes. I de første tjue Ulf-årene ble Rogalandsfotballen dominert av først Stavanger IF og deretter Viking. På 30-tallet begynte Ulf å yppe seg og klubben tok to andre og tre tredjeplasser i kretsserien. Da Norgesserien startet høsten 1937 var Ulf en av klubbene som var kvalifisert og de kom på 5. plass i sin avdeling både i 1937/38 og 1938/39 sesongen. Når tyskerne kom og avbrøt 1939/40 sesongen ved halvspilt serie var Ulf på god vei mot nedrykk. Tyskerne stakk igjen etter noen år men noe comeback i landets øverste divisjon ble det ikke for Ulf gutta av den grunn. Fra frigjøringen og frem til 1995 spilte Ulf 14 sesonger på nivå to, 24 sesonger på nivå 3 og ni sesonger på nivå 4 i det norske seriesystemet. 1956 og 1962 var de to beste sesongene i løpet av disse årene, begge gangene det med tap i kvalifiseringspillet for opprykk til Hovedserien. Ulf-Sandnes rykker ned til 3. divisjon (nivå 4) i 1994.

Tre år senere, i 1997, går elleve klubber i Sandnes og omegn sammen og stifter paraplyklubben Sandnes Fotballklubb. Klubben tok over Ulfs plass i 3. divisjon. Det ble ett opprykk og ett nedrykk for nyskapningen før man plutselig finner Sandnes FK og Ulf Sandnes i hver sin 3. divisjonsavdeling i 2002. Kanskje ikke noe stort poeng med slike paraplyklubber når en eller flere av moderklubbene i prosjektet straks blir konkurrenter av sin egen satsningsklubb? En ny storsatsning som bl.a inkluderte Benny Lennartson lanseres fra Sandnes FK og parallelt med at det snakkes høyt om nye fusjoneringer i Sandnesfotballen rykker paraplyklubben opp (til 2. div) og Ulf-Sandnes ned (til 4. div) i 2003. Samme høst slår de to klubbene seg sammen – eller rettere sagt Sandnes FK opphører og tar med seg plassen i 2. divisjon som da tilfaller Ulf-Sandnes. Samtidig skifter navnene Ulf og Sandnes plass, bindestreken forsvinner og det nye navnet blir Sandnes Ulf. Mon tro om de noe snodige manøvreringene hadde noe å gjøre med gjelden Sandnes Fotballklubb hadde opparbeidet seg i løpet av sine seks leveår? Sandnes Ulf er nå en av de største fotballklubbene i Rogaland med 850 medlemmer og mer enn 60 lag i seriespill. Opprykk til Adecco ble det i 2007, så rett ned igjen før klubben sammen med oss fant veien tilbake i fjor høst. Så vidt vi kan se er dette den første sesongen Strømmen møter Ulf-Sandnes, Sandnes FK eller Sandnes Ulf i en obligatorisk kamp.

(PS: Klubben Sandnes IL som var en tur innom 2. og 3. divisjon på 70-tallet IL kommer fra Bjørnevatn i Finmark og har ingenting med fotballen i byen Sandnes å gjøre.)

Sandnes er en by og en kommune i Rogaland. Den grenser til Stavanger, Gjesdal, Time, Klepp og Sola. Sandnes kommune er med sine 64 671 innbyggere Norges 9. største kommune og 8. største by. Ved kommunevalget i 2007 ble Fremskrittspartiet størst med 27% av stemmene, Høyre og Arbeiderpartiet fikk begge drøyt 20% og ingen andre partier fikk over 12%. Norun Østråt Koksvik (H) ble da ordfører da partiene Høyre, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre gikk sammen om et flertall i kommunestyret.

Share

7 tanker om “2. serierunde: Sandnes Ulf hjemme

  1. Rockwood Pub, i Strømsveien 85, åpner kl 15 denne søndagen. God tid til å kjøle seg ned i «sommervarmen» som er pågang nå.
    Det er spådd fint vær og vi håper de fleste tar turen innom puben før/etter kampen for litt sosial hygge 🙂

    Vi sees!

  2. Blitt kasta inn i et møte etter trening morra. Det betyr at jeg kommer først ved 1630-tiden. Kortere tid betyr kjappere drikking. Vi øker fra 1 lynpils til……2…eller 3….Da sier vi 3. Samme antall som Strømmen får ved kampslutt.

  3. Høres bra ut gutter. Da sees vi imorgen 🙂 Få med så mange som mulig, så blir vi flere enn Sandnes supporterne på puben 😀

Legg inn en kommentar