12. serierunde: Vindbjart hjemme

Toppkamp på Stadion lørdag 4. juli 16:00. Nummer to mot nummer tre på tabellen.

 

Vindbjart er inne i sin andre sesong i 2. divisjon. Det ser ikke ut til å bli ”den vanskelige andresesongen” da sørlendingene pr i dag ligger på en tredjeplass fem poeng etter oss og seks poeng etter ledende Tønsberg. Toppkamp på Stadion med andre ord. Du bør kjenne din besøkelsestid.

Vindbjart Fotballklubb ble stiftet i 1896. Til tross for 113 års historie virker de ikke veldig interessert i å fortelle andre om den. Men litt fant vi da diverse steder på nettet. Sannsynligvis var det Vennesla IL som ble stiftet i 1896. Denne klubben ble kretsmestere i B-klassen i Vest-Agder Fotballkrets på 20-tallet og deltok i NM flere ganger. 14. mai 1946 slo Vennesla IL seg sammen med «arbeiderklubben» Vennesla AIL og ble IL Vindbjart som en eller annen gang igjen ble Vindbjart FK.  Første spor av Vindbjart finner vi i sesongen 1951/52 da klubben taper opprykkskval til Landsdelsserien mot Trauma etter å ha vunnet sin avdeling i daværende 1. divisjon (nivå 3). Femti og begynnelsen av sekstitallet ser ut til å være Vindbjarts storhetstid i fotballen så langt. Etter å ha kjempet om opprykk til Landsdelsserien på hele femtitallet går det til slutt veien og klubben var klar for nest høyeste nivå i norsk fotball sesongen 1959/60. Vindbjart er ikke snauere enn at de vinner sin avdeling her på første forsøk, men Stavanger IF og Årstad blir for sterke i kvalifiseringen for Hovedserien. Ved omleggingen til nytt seriesystem i forkant av 1963 sesongen rykker Vindbjart på lik linje med Strømmen ned til nivå 3 og videre ned derfra igjen i 1968. Da blir det stille fra den kanten en stund frem til klubben vinner samtlige kamper i 3. divisjon (nivå 4) i 1995 og spiller som oss i 2. divisjon i 1996 og 1997. Så ble det nedrykk igjen med ti påfølgende sesonger i 3. divisjon før opprykket i 2007. Etter å ha knepet førsteplassen i Agder avdelinga foran Trauma (som de tapte kval for Norgesserien mot i 1952) slår dem Tollnes 92- sammenlagt i kvalikkampene. I fjor holder Vindbjart seg i 2. divisjon med ett poengs margin og denne sesongen skulle altså ha blitt den vanskelige andresesongen.

Så vidt vi kan se har Vindbjart nådd tredje runde i NM en gang. Det var i 1961 og der ble det 4-2 tap mot Vard i Haugesund.

Vindbjart Fotballklubb blir et nytt bekjentskap for Strømmen Idrettsforening. Klubbene har aldri tidligere møtt hverandre i en obligatorisk kamp.

Vindbjart kommer fra Vennesla kommune i Vest-Agder. Kommunen har snaut 13 000 innbyggere. Ordfører er Torhild Bransdal, ikke overraskende fra Kristelig Folkeparti. 30,4% gjorde KRF til kommunens største parti foran Arbeiderpartiet med 25,9% og Fremskrittspartiet med 25,1% ved kommunevalget i 2007. Øvrige partier fikk en oppslutning på under 10%.

Hjemmebanen ligger i Vennesla og heter Moseidmoen. Tilskuerrekorden er på 3600 da Start var på besøk i cupens første runde 2007.

Vi går for tre nye poeng. Lørdag 4. juli. Strømmen Stadion 16:00.

Share

3 tanker om “12. serierunde: Vindbjart hjemme

Legg inn en kommentar