Denne vil vi ha! Hører dere gutter?

kongepokalen

Står i skapet på klubbhuset 8. november

Da er vi på vei til Ullevaal igjen.Cupfeberen herjer nok en gang. Det er noe spesielt med Norgesmesterskapet i fotball selv om media prøver å fortelle oss at det ikke er det lengre.Cup er cup vet du.

Lørdag 9. mai kl 16:00 på Strømmen Stadion. Første av syv hinder på vei til Ullevaal. Strømmen IF – Korsvoll IL.Strømmen har vært i semifinalen en gang, nådd kvartfinalen seks ganger og femte runde fem ganger. Nærmest var vi altså i 1957 og da kom vi faktisk til Ullevaal. Etter at Larvik Turn ble slått 3-0 foran nesten 13 000 tilskuere på Strømmen Stadion ble semifinalen mot Sandefjord spilt på Ullevaal. Det gikk ikke like bra. Noen vil påstå at vi var nærmere i 1987 da et av Norgeshistoriens mest urettferdige fotballresultater kom på Strømmen Stadion i kvartfinalen mot Brann. Tror du ikke på oss? Vel, vi har vitner. 5100 betalende sådanne og flere vitner hadde vi ikke hatt siden seriefinalen og derbyet mot Lillestrøm i 1958. Brann vant 1-0 etter ekstraomganger i en kamp Strømmen burde ha vunnet 8-0 etter spill og sjanser. Bare spør Geir Bakke. Hadde vi eliminert Brann hadde bare noen drittlag (Bryne og HamKam tror jeg) stått i veien for den første skikkelige Kongepokalen i pokalskapet på Klubbhuset. Det hadde gjort seg det, en aldri så liten glinsende Kongepokal omkranset av pokaler fra Gothia Cup, Norway Cup, Adidas Cup, Copenhagen Cup og Juleturneringa i Sandbekkhallen. Allan Simonsen synes sistnevnte var mest stas mener jeg å erindre.

Kongepokalen fra junior NM i 1971 trenger snart selskap. Skikkelig selskap. Og hva hadde vært bedre enn å feire klubbens hundreårsjubileum med Europacupspill? Vi har Norges beste trenerduo og Norges beste daglige leder. Er det ikke på tide at Strømmen IF blir Norgesmestere? Er det vår tur i år?

Første hinder på veien heter Korsvoll Idrettslag fra Oslo vest. Vestkantklubben spiller i år i 2. divisjon avd 4 hvor de står med en seier, en uavgjort og et tap etter tre kamper. Mer om dem senere, først litt mer om oss selv.

Strømmen deltok i NM for første gang i 1915 da som IL Norrøna og tapte 5-1 mot Kvik Halden. Som Strømmen IF deltok vi for første gang i 1945 og slo Nannestad og så Høybråten før Tønsberg Turn slo oss 5-2. Siden krigen har vi spilt 186 cupkamper, vunnet 110 spilt 13 uavgjort og tapt 63. Før krigen gikk det ikke like bra. De tre klubbene Norrøna, Strømmen BK og sammenslåingen av disse Strømmen FK brukte 19 år på å få sin første seier i en cupkamp og statistikken sier til sammen 36 kamper, 10 seire, 0 uavgjort og 26 tap med en målscore på 73-156 før tyskerne kom. Totalt har Strømmen da spilt 244 NM kamper, vunnet 121, spilt 13 uavgjort og tapt 110. Vi ser helst at sistnevnte tall står seg til 2010.

Årets cupdeltagelse er nummer 91 i rekken for Strømmen IF siden stiftelsen i 1911. For ordens skyld legger vi til at statistikkene vi viser til muligens ikke er helt korrekte. Tallene er korrekte, men da Strømmen BK og Norrøna deltok i det samme Norgesmesterskapet ved fem anledninger blir det kanskje feil å telle med begge klubbenes resultater. Men vi pynter i hvert fall ikke på statistikken. Norrøna tapte alle sine femten cupkamper og endte opp med den nesten fantastiske målscoren 12-74 på disse kampene.

nm

Norrøna, Strømmen BK, Strømmen FK og Strømmen IF har kjempet om denne pokalen nitti ganger - uten hell så langt

Semifinalen i 1957 er altså beste cupprestasjon hittil og siden det omtalte Brann ranet tretti år senere har det vel bare vært tre cupeventyr for oss Strømlinger. På Lerkendal i 1990 (4. runde) holdt vi ikke helt ut ekstraomgangene etter å ha ledet lenge mot Eggens Rosenborg, eliminasjonen av Vålerenga i 1995 (2. runde) var en ekte cupbombe da Espen Jensen sørget for kampens eneste mål og de minuttene vi ledet mot Lillestrøm i 2005 drister vi oss også til å kalle et aldri så lite eventyr. Når jeg tenker meg om slår vi jo dem i Adeccoligaen neste år, men uansett. Det første Norgesmesterskapet i fotball ble arrangert i 1902 og det er kåret 103 Norgesmestere siden den gang. Odd har vunnet tolv ganger, Fredrikstad elleve ganger og Rosenborg ni ganger. Så vet du det også. Før vi gir oss bør det nevnes at Strømmen var på god vei til en aldri så liten overraskelse og ikke minst Kongepokal i 1954 også. Vi ledet 3-0 borte mot Fredrikstad og gjorde noen taktiske omrokkeringer i pausa for å trygge ledelsen. Det endte med 3-4 tap og en trener som ikke var velkommen på Konten Kro på en stund. Noe som hører med til den historien var at Fredrikstad noen uker tidligere hadde slått oss i en direkte avgjørende seriefinale på Strømmen Stadion og snytt oss for seriemesterskapet i siste serierunde. Vi hadde blitt seriemestere med uavgjort… og tatt The Double om vi hadde klart å holde på den 3-0 ledelsen. Skulle tatt seg ut å glemme det når man snakker om Strømmen og cupfotball. Da vet du vel i overkant av hva du trenger å vite før lørdagens førsterundekamp mot Korsvoll. (Resultatene til Strømmen AIL i AIF cupmesterskapene på trettitallet har vi dessverre ikke klart å fremskaffe, beklager til dere som har gledet dere til disse gjennom hele artikkelen)

Les mer om Korsvoll under. Synes du teksten virker kjent så har du rett i det…(sakset rett fra fjoårets forhåndsomtale). Banneret under vil først bli hengt opp i semifinalen på Åråsen.

Banneret fra 2005 er klart for gjenbruk. Vi drøyer til semifinalen denne gangen

Korsvoll Idrettslag er geografisk trygt plassert på hovedstadens beste vestkant. Klubblogoen forteller oss at klubben ble stiftet i 1899 og en artikkel i Nordre Aker Budstikke anslår medlemstallet til 1500 aktive inkludert håndball og innebandy. En gammel og stor klubb med andre ord, men fotballhistorien der i gården glimrer med sitt fravær.

Så vidt vi klarer å finne ut av rykket klubben opp til 3. divisjon i 1998, ned til 4. divisjon igjen i 2001 for så å rykke rett opp igjen. Korsvoll nærmet seg så tredjedivisjonstoppen og snuste på opprykkskval i 2004 men endte til slutt på andreplass i sin avdeling bak xxxxx. Året etter derimot ble avdelingen vunnet med klar margin og Elverum ble noe overraskende slått i kvalifiseringen. Fjoråret var altså klubbens første i 2. divisjon og mye takket være sterke resultater på hjemmebane ble kontrakten fornyet. Det nærmeste klubben kommer cuphistorie kom for et par uker siden da Tippeligalederen Stabæk ble holdt til ekstraomganger i tredje runde. Selv om det er en trend i norsk fotball for tiden at keepere utlikner på overtid så var det vel noen som la merke til keeperutlikningen på Korsvollbanen.

Strømmen mot Korsvoll har aldri vært regnet som en klassiker i norsk fotball. Klubbene har møtt hverandre i fire seriekamper, årene var 1999 og 2001. Kampene i 2001 sesongen ga Strømmen seks poeng mens Korsvoll da ikke fikk noen. Først 3-1 på Korsvollbanen og så 4-1 på Strømmen Stadion. Når fotball.no får opp resultatservicen sin igjen kan vi redigere inn resultatene fra 1999 også.

Før sesongstart tippet vi Korsvoll som et av lagene vi må holde bak oss hvis kontrakten skal fornyes. Tipset holder stikk foreløpig, vi ligger på syvendeplassen med fjorten poeng med vestkantgutta plassen og poenget bak. Korsvoll imponerer ingen på bortebane og med vår hjemmeform bør det være duket for tre poeng på lørdag. Snakkes på stadion.

[poll id=»15″]

Share

12 tanker om “Denne vil vi ha! Hører dere gutter?

  1. er det noen som kan filme helgens kamp ? Eller som kan låne bort et DV kamera med gooood batterikapasitet ? (helst over to timer)

  2. Tilbaketråkk: Klart for det 35. Romeriksderbyet | Strømmen Greyhounds

  3. Tilbaketråkk: Vi er på vei til Ullevaal (del 1)

  4. Tilbaketråkk: På vei til Ullevaal (del 1) | Strømmen Greyhounds

  5. Tilbaketråkk: På vei til Ullevaal (del 2) | Strømmen Greyhounds

  6. Tilbaketråkk: Del 1: Vi er på vei til Ullevaal | Strømmen Greyhounds

Legg inn en kommentar