Vi er på vei til Ullevaal (del 1)

Pampene har satt opp første runde i køppen og vårt første hinder på veien til en suveren jubileumsgave heter Skedsmo Fotballklubb.

Kampen spilles søndag 1. mai klokka 18:00 på Skedsmo Stadion.

.

Norgesmesterskapet i fotball for herrer ble introdusert i 1902 og arrangeres i år for 106. gang. Strømmen har deltatt 91 ganger og i 84 av dem har vi kommet til første ordinære runde eller lengre. Vår første motstander i årets NM har ikke helt den samme statistikken. Skedsmo har vært med i køppen to ganger tidligere, i 1946 og 2010, og begge gangene ble det exit i første kvalrunde.

Klikk på lenkene under hvis du ønsker å lese mer om Strømmens bravader i Norgesmesterskapet. Første gang vi, dvs Norrøna, deltok var i 1915 og siden den gang har klubben spilt ytterligere 248 NM-kamper. Kampen mot Skedsmo blir altså vår kamp nummer 250 i Norgesmesterskapet. En jubileumskamp med andre ord, noe det for så vidt også er for Skedsmo som spiller sin 5. NM-kamp.

Klikk her for å lese mer om klubbens køpphistorikk. Her kan du også klikke, da kommer du til… husker ikke men det er køpprelatert.

.

Per vil også til Ullevaal

For vår egen del kan vi tenke oss en tur til Ullevaal Stadion søndag 6. november. Selv om det kan bli litt kaldt gjør ikke det noe når Sinsen Ungdomskorps byr opp til dans og selveste Kong Harald deler ut premier til lagene etter kampen. Siden 1960 har femten lag fra Adeccoligaen/nivå 2 og ett fra nivå 3 kommet til cupfinalen. De siste årene har Follo og Haugesund vist oss at det fortsatt er mulig.

Når det er sånn at vi kan slå alle går det også an å tape mot alle, også Skedsmo. Skedsmo vant så godt som alle kampene etter sommerferien i fjor og har på papiret nå sitt beste lag noensinne. De er sammen med Fjellhamar, Grorud, Ullern og Lillestrøm 2 en av opprykkskandidatene fra 3. divisjon avd 3. Strømmen 2 er også å finne i denne avdelingen, og motstander i neste serierunde er nettopp Skedsmo. Kampen spilles tirsdag 26. april kl 20:00 på Strømmen Stadion.

.

Skedsmo Fotballklubb er Romerikes største fotballklubb med drøyt 1200 aktive medlemmer og mer enn 100 lag i seriespill. Klubbens første forløper, Skedsmo Arbeideridrettslag, ble stiftet 7. juni 1929 og denne datoen er dermed klubbens offisielle stiftelsesdato. Omtrent samtidig (to dager senere) ble Skedsmo Fotballklubb. De to klubbene var før krigen medlem av hvert sitt idrettsforbund, henholdsvis Arbeidernes Idrettsforbund og Landsforbundet for Idrett. Etter krigen ble Skedsmo Idrettslag dannet da de to klubbene slo seg sammen. Skedsmo IL ble i 1980 delt opp i spesialklubber som bl.a Skedsmo Håndballklubb og Skedsmo Fotballklubb.

Det skulle ta sin tid før Skedsmo-fotballen kom seg bort fra de to-tre laveste divisjonene på Romerike. Da Skedsmo FK rykket opp til 4. divisjon i 2003 var høydepunktet i løpet av de foregående 75 årene en 6. plass i 5. divisjon i 1972. Eller for å si det litt annerledes, i løpet av 75 år ble Skedsmo aldri bedre enn Kurland pr i dag, og dem er ikke særlig gode. Dog skal det legges til at Skedsmos damelag var tre sesonger i toppserien fra 1988 til 1991. Treneren som ledet laget opp i toppserien, og deretter fikk sparken, var ingen ringere enn Tom Nordlie. For ti-tolv år siden var Skedsmo Fotballklubb (A-laget) på nivå med et middels bedriftslag. Nå er klubben tilnærmet etablert i toppsjiktet av 3. divisjon (der vi var i 2006) og for noen uker siden kunne Romerikes Blad fortelle at klubbens målsetting er 2. divisjon i løpet av to år. Deretter har klubben en ”hårete langsiktig målsetting” om Adeccoligaen innen 2017 i følge det samme intervjuet med to av klubbens ledere i RB. Samtidig ønsker klubben å bygge storhall med garderober, kontorer og tribuner for 1200 tilskuere. Da oppsummerer vi med at Skedsmo FK som for ti år siden spilte mot Sandbekkenkameratene, Fu/Vo 2 og Leirsund 2 i serien har målsetting om å nå Adeccoligaen i løpet av seks år. Kampene skal spilles innendørs i en storhall klubben selv skal finansiere. Spenstig målsetting får man si, det der hadde vel til og med Per Nygren hatt problemer med å realisere… eller?

.

Skedsmo FK kommer fra tettstedet Skedsmokorset i Skedsmo kommune nordøst for Oslo. Cirka 15 000 av kommunens 49 000 innbyggere er bosatt på Skedsmokorset, dvs omtrent dobbelt så mange som på Strømmen. På Skedsmokorset finner du Skedsmo Kirke (bygget 1180), Skedsmo Bygdemuseum, Huseby Gård og en rekke dagligvarebutikker. Tettstedet har fostret to kjendiser som begge skulle være godt kjent i fotballsammenheng, nemlig Torgeir Bjarmann og Arne Scheie. Sistnevnte gjorde unna sin aktive karriere i Skedsmo og så sin første fotballkamp på Fedrelandet i 1950, Strømmen – Fredrikstad 0-0 foran 5300 tilskuere.

Den for hjemmelaget historiske cupkampen spilles på Skedsmo Stadion, klubbens hjemmebane siden 1955. På hovedtribunen (bildet) er det plass til 147 sittende tilskuere, og det ser ut til å være god plass rundt banen til alle andre som vil se kampen. I følge klubbens hjemmesider er tilskuerrekorden 400 mot Sørumsand i 4. divisjon 2006. Ny rekord på søndag?

Dette blir første gang de to klubbene møtes i en  obligatorisk kamp.

.

Som sagt, i år vil vi ha cupfinale og Kongepokal. En av forutsetningene er at det ikke smeller en cupbombe på Skedsmo Stadion.

Share

9 tanker om “Vi er på vei til Ullevaal (del 1)

  1. Sitat fra Skedsmo`s hjemmeside (oooops):

    Strømmen kommer med noen hundre supportere(den harde kjerne) på besøk til Skedsmo stadion førstkommende søndag. Vi håper at flest mulig av Skedsmo spillere, foreldre og supportere møter opp og heier frem Skedsmo gutta. Kan Skedsmo stå for en av cup bombene mot Addecco liga laget Strømmen ? Dette får du vite på søndag.

    Inngang: Voksne Kr. 100,- og barn Kr. 50,-

  2. Tilbaketråkk: Vi er på vei til Ullevaal (del 2)

Legg inn en kommentar