Vi er på vei til Ullevaal (del 2)

 

 

Strømmen – Notodden, Strømmen Stadion, onsdag 11. mai klokka 18:00.

 

 

 

Første hinder på vår marsj mot Ullevaal ble litt høyere enn forventet, men etter hvert kontrollerte vi i land en 3-1 seier borte mot Skedsmo.

 

 

 

Belønningen ble hjemmekamp mot Notodden i andre runde.

 

 

.

Skjønt belønning og belønning. Hjemmekamp mot ett av landets beste andredivisjonslag var i hvert fall ikke noe drømmeoppsett med tanke på neste runde. Men skal vi til Ullevaal må vi slå alle, greit å spare flaksen til kvarten og semien.

 

 

 

.

Les mer om mer om Strømmen IF og Norgesmesterskapet her

 

 

 

.

Notodden slo 3. divisjonslaget Jevnaker 3-1 på hjemmebane i første runde. I 2. divisjon avdeling 3 leder Notodden med tre strake seire før de møter bunnlaget Austvoll borte helga før cupkampen. Målforskjellen så langt er imponerende 10-0, noe som i skrivende stund gjør laget til landets beste andredivisjonslag.

.

 

 

 

Notodden Fotballklubb ble stiftet i 1999 som en samarbeidsklubb for elitesatsingen i byen, dvs klubbene Snøgg SK Fotball og Heddal IL. Sistnevnte trakk seg ut av samarbeidet i 2005 og i praksis er dermed Notodden FK en fortsettelse Snøgg under nytt navn. I debutsesongen 1999 rykket Notodden FK opp til 3. divisjon og i 2005 var det klart for 2. divisjonsspill. Etter to sesonger i 2. div rykket klubben videre opp til Adeccoligaen hvor de spilte fra 2007 til og 2009. Tilbake i 2. div ble det andreplass bak opprykkslaget Asker i fjorårssesongen. Hvis noen lurer på hvorfor Notodden plutselig har blitt en norsk toppklubb så er svaret enkelt, nemlig penger. Lokalpatrioten, mangemillionæren og tidligere enehersker i familieselskapet Tinfos AS – Kjetil Holta – brukte det som skulle til for å ta klubben fra 4. divisjon til Adeccoligaen. Et greit eksempel på pengebruken er siste serierunde i 2005. Notodden slo Lørenskog i en avgjørende opprykkskamp, i løpet av sesongen hadde Notodden brukt 13 millioner kroner og Lørenskog 1,3 millioner. Nedrykkssesongen (2009) hadde NFK et budsjett på 27 millioner.

 

 

 

Som sagt er Notodden FK i praksis en videreføring av senior- og ungdomsfotballen i tradisjonsrike Snøgg Sportsklubb,  stiftet 5. mars 1905 (barne- og kjerringfotballen er fortsatt i Snøgg). Snøgg spilte i Norgesserien (nivå 1) i årene før og etter krigen og i Hovedserien sesongen 1951/52. Siste sesong på Adecconivå (nivå 2) var i 1967. Ellers er klubben mest kjent for en episode i 1981 da tidligere landslagskeeper Roy Amundsen spilte for klubben. Nevnte Amundsen var uenig i en dommeravgjørelse og klinte dommeren rett i bakken med en rett venstre for deretter å følge opp med andre alternative diskusjonsmåter. Selv om den aktuelle dommeren kom fra Lillestrøm er ikke slik oppførsel noe vi anbefaler.

.

 

 

 

Notodden er en by og en kommune i Telemark 120 km sørvest for Oslo. Kommunen med 12 396 innbyggere ligger ved Heddalsvatnet og Telemarkskanalen. Er du redd for sjøormer bør du holde deg unna Notodden som i vest grenser til Seljord kommune og Seljordsvatnet. Norsk Hydro ble grunnlagt på Notodden i 1905 og deres første og sentrale industristed basert på vannkraft var i byen, det samme gjelder for Tinfos Jernverk som ble etablert i 1910. Norsk Hydro hadde stor økonomisk fremgang i årene før og under andre verdenskrig da bl.a tyske Luftwaffe var en av konsernets største kunder. Et utstrakt samarbeid med den tyske kjemikaliegiganten IG Farben sørget for både teknologisk fremgang og tilgang til et tilnærmet umettelig marked. IG Farben er i ettertid mest kjent for å ha vært eneleverandør av Zyklon B gass til den tyske stat. Ellers har du sikkert hørt om Notodden Blues Festival som er Europas største jazzfestival med ca 30 000 årlige deltagere. Byen er også kjent for sine rånere og sitt rånermiljø gjennom mange år. Da rånerstripa ble stengt sommeren 2007 tok rånerne fullstendig av og hele kommunen ble røyklagt da det ble satt fyr på tusenvis av bildekk og annet brennbart materiale, bl.a et hus. Ved kommunevalget i 2007 fikk Arbeiderpartiet og Solidaritetslista Notodden begge 26% av stemmene, Frp 16%. Ordfører er Lise Wiik fra Ap.

 

 

 

Idrettsparken, tidligere Tinfos Arena, er hjemmebanen til Notodden Fotballklubb. Arenaen i sin nåværende form ble åpnet i 2008. Kapasiteten (i Adeccoligaen) er 5 330 fordelt på 3 200 sitteplasser og 2 130 ståplasser, publikumsrekorden på 2 723 ble satt da Odd Grenland var på besøk i august 2008. Arenaen med flombelysning er et imponerende skue der den ligger ved Telemarkskanalen i utkanten av sentrum og foran verneverdige Tinfos Industrier, du må se det for å forstå det. Hjemmebane før 2008 var Notodden Stadion som etter en opprustning like før pensjonsalder har en overbygd sittetribune med plass til 700 og ca 2 000 ståplasser. Tilskuerrekorden på 2 237 ble satt mot Lørenskog i en avgjørende opprykkskamp fra 2. divisjon i 2005.

 

 

 

.

Strømmens eneste bekjentskap med fotballen på Notodden var da vi møtte Snøgg i Hovedserien sesongen 1951/52, en rekordsesong for Snøgg sitt vedkommende. Rekorden ble for første og hittil eneste gang tangert av Os i 1975. (Ukas quiz: Hvilken rekord er det snakk om?). Vi vant bortekampen hele 5-0 i september 1951 og på Strømmen Stadion i mai 1952 ble det uavgjort 0-0. Jan Arne Tangen (Strømmen) ble toppskårer i Hovedserien med 15 mål denne sesongen, ikke verst med tanke på at laget kun skåret 25 mål i løpet av hele sesongen.

 

 

 

 

Per vil også til Ullevaal

.

.

Vi skal som kjent til Ullevaal i år og da må denne kampen vinnes.

 

 

 

Share

7 tanker om “Vi er på vei til Ullevaal (del 2)

  1. Noen som blir med å tar en øl før kampen?

    Satser på ett par beger på Smelteriet fra 16:00 ca.

  2. Tidenes mest bedritne kamp ! Hva er det som skjer???????? Rett og slett FLAUT. Er det ikke mulig å prestere bedre en dette her? Her lukter det 2 divisjon LANG vei. Skam dere !!!!!!!!!!

Legg inn en kommentar