Treningskamp – LSK 2

hold-romerike-rentsmall.bmpDette blir en utfordring. Prøve å holde seg i skinnet når vi skal omtale fjærkreèt er ikke lett. Vi prøver oss og satser som vanlig på halvsannheter og en del fakta. I dag ser vi på klubben og tettstedet tidligere ordfører og korrupsjonsmistenkte Hamnes, og hans kommunestyre, igjenom en årrekke har sponset, Lillestrøm.

Vi lar det ligge, bare nevner at det eksempelvis var en trist dag for fotball den dagen flomvollene kom på plass rundt Flismugg»byen».

Når det kommer til selve klubben, Lillestrøm SK, er jo den et lite kapittel for seg selv. De har nå igjenom en mannsalder plaget oss med å være i toppdivisjonen. Selv om de flere ganger har vært nære på nedrykk har de høyere makter aldri innfridd akkurat dette ønsket. Dessverre er det vel sånn at det, i uoverskuelig fremtid, heller ikke ser ut som de kan rote det til slik at de havner i en lignende situasjon. For den gang da alt så som lysest ut, LSK praktisk talt var konkurs og nedrykkspøkelsets klamme grep hadde tatt tak, tredde en gammel back ved navn Per Berg inn. Med sine surt opptjente millioner reddet han den vingeklippede kanarifuglen. Etter det har han bare fortsatt og pøst inn millioner. Dette har ført til at fansen der nede har gått fra å si; – jævla kjøpelag, til alle andre lag, til nå å hevde; – sånn er fotballen blitt. Selvfølgelig helt riktig, men alltid artig å se hvordan man kan snu seg etter hvem vei vinden blåser.

Tradisjonelt sett har LSK vært et Lillestrøm-fenomen. Med det mener jeg at kun folk der nede har brydd seg. Ellers på Romerike har de ikke vært særlig populære. Dette grunnes i at de har hatt en usedvanlig evne til å knytte til seg usympatiske mennesker. Mennesker med en totalt feilslått arroganse. De har heller aldri spilt en fotball de store massene har klart å forelske seg i (eksempelvis hvem hadde flest trekk/tunneler/tekniske finesser osv. i cupmatchen i 2005?). Selv om klubben i dag stort sett ennå består av usympatiske folk og spiller like usexy fotball, har likevel seilene snudd på mange steder rundt om. Først og fremst er det steder som Mogreina, Nannestad, Eidsvold, Kløfta o.l (steder vi sliter med å finne frem til) som nå har funnet ut at LSK er laget. Greit nok at folk på Øvre Romerike nå har så mye øresus at de helt ubevisst takker ja når Kanarifansen ringer for medlemskap.

LSK har videre en egen tradisjon på å tape cupfinaler. Senest i fjor (eller noe sånt) røyk de i 2 stykker. NM og Royal Leauge. Det er sånt som gjør fotballen så fantastisk. De har også tradisjoner i E-cup, hvor lag som Linfield, Derry og annet rask stort sett er blitt for sterke over 2 kamper.

Vi biter oss merke i at LSK i år har signert den tidligere Strømmen-treneren Tom Nordlie. Skal bli spennende å se om han klarer å snu dinosaurfotballen der nede til noe som blir mer estetisk. Dette fordrer jo selvfølgelig at praktisk talt hele stallen må byttes ut og at han får inn fotballspillere. Skal bli spennende…..NOT! Vi lever jo selvfølglig i håpet om at han får til det han fikk til med Vålenga…

Greyhoundsweb kommer i en fremtidig artikkel, under kategorien «Klubbens historie», ta for seg en del av historikken og historiene som verserer rundt «Romeriksderbyene». Vi lar derfor dette ligge til den gang.

Nevnte jeg forresten at vi skal spille mot reservelaget? Vel, nå er det gjort. Kampen går på Strømmen Stadion fordi det skal være hobbyflystevne på Kjeller – hvilket ikke er forenlig med fotbalkamp….

Strømmen Stadion. Lørdag 17. mars. Klokken 11.30. Motstander: LSK 2.

Share

Én tanke om “Treningskamp – LSK 2

  1. Det stemmer ikke at det bare er folk fra Lillestrøm som holder med svina. Fetsund må også inkluderes her. Muligens også Leirsund.

Legg inn en kommentar