StrømmenSommer (II)

Nils Olaf  Dolven er mannen bak den nye Strømmen CD-en. En skive du bare må ha, noe annet vil være ett hån mot enhver platesamling. Sangen heter StrømmenSommer.

Klikk på les mer for denne hjemmesidens første musikkanalyse og for å se vår egenproduserte video til Dolvens nye sang.

Nå tenker du for deg selv… Hvem faen er Nils Olaf Dolven? …ikke sant? Da foreslår vi at du følger denne linken og leser hva Magnus Muri Nygren skriver om sang og artist på www.strommen-if.no .  (Hvis du forbinder navnet Magnus Muri Nygren med noe så er det han ja – Romerikes største dommertalent).

Før vi mener noe selv limer vi inn hva RB skrev om sangen:

“Gråtrøyene kjemper i 1. divisjon igjen. De har slitt litt til nå, men her har de i alle fall fått en klubbsang som sitter klistra i krysset. “Strømmensommer” er en kløktig komponert fotballsang, med noe så sjeldent i denne sammenheng som en god tekst. Det er humør og tæl i sangen, som også favner andre kjente sider ved Strømmen enn fotballen. En overraskende lissepasning fra komponist og tekstforfatter Nils Olaf Dolven (…) Her har fotballiljøet på Strømmen fått en sang å være stolt av. Får håpe de også får vind i seilene på banen.”

 Ordene over er ført i pennen av Westengen i Romerikes Blad, avisens musikkfaglige svar på Per Kristian Torvik. Westengen konkluderte med terningkast 5 (altså 5 på en skala fra 1 til 6).

Greyhoundsweb kan selvsagt ikke noe om musikk, vi har knapt nok greie på fotball – et spill som går ut på å sparke en ball mellom to stenger. Men vi kan jo late som. Melodien er sikkert grei nok, men den er som de aller fleste andre tilsvarende fotballsanger uegnet for tribunebruk. RB skryter av teksten, noe vi til dels er enige i. Korte sekvenser om Sagdalen Skole, Strømmen Staal, fabrikkarbeidere og egennavn som Nygata og Stalsberg gjør sangen interessant for alle strømlinger, ikke bare de fotballinteresserte. Sangen blir for øvrig bedre etter at du har hørt den en del ganger. Enda bedre etter to glass rødvin. Men nødrimet ”…innom Sagdalen Skole i storefri – ballen går og alle forstår at det er dette vi er gode i…” fortsatt skjærer litt i ørene. Temaet (refreng..?) er de to setningene ”vi kommer alltid tilbake” og ”vi slår følge sammen til stadion”.

– Vi er Strømmen, vi er tilbake og vi kommer alltid tilbake treffer bra både tekstmessig og i refrenget. Fotballrelatret innhold bortsett fra dette er vel begrenset til navnene Tore Kallstad og Jonas Rygg pluss en pjokk fra Nygata som kan trikse 1009 – visstnok ”en ny Tore Kallstad, men han trenger litt mer tid” He he, 1009 – mer tid, bra rim. Videre blir det sunget om at gutta har drukket opp på Konten Kro og at Nitelva flommer, men Sagelva og Skjærvasaga nevnes ikke med ett ord. Uten elva hadde ingen av oss bodd her, så den kunne vel blitt nevnt. Noe sånt som ”…vi er oppvokst rundt Skjærvasaga – derfor er vi bedre enn alle dem andre laga…” hadde blitt prikken over i-en.

Vi oppfordrer alle strømlinger – eller ”strømlinger stort sett” som sjefen formulerte det i opprykkstalen – til å kjøpe denne CD-singelen. Prisen er en ussel femtilapp og den kan kjøpes på Strømmen Stadion (kiosken bak tribunen på kampdager + kontoret i åpningstiden), i informasjonen på gamle Strømmen Staal eller ved å klikke på denne linken

Greyhoundsweb’s avdeling for webdesign har beæret StrømmenSommer med en egen video. Må vel ha det for at Pat Sharp Show på Sky Channel skal fatte interesse (ev andre kanaler som viser slike ting, musikk altså). Musikkvideoen er ikke bra, sannsynligvis ville en elev på Sagdalen Skole ha fikset noe bedre i løpet av storefri – det er ikke dette vi er gode i…

video

Hva synes du om StrømmenSommer? Bedre enn ra-ra-ra-ra osv?

Share

Én tanke om “StrømmenSommer (II)

  1. Synes det er en sang som vokser seg inn i øret. Takk N.O, trenger folk som bidrar med det de er gode i. 🙂

Legg inn en kommentar